Facebook pixel

Zimske težave se ‘zdravijo’ poleti

Poletje je čas, ko je naša energija na vrhuncu zato je ravno v tem času potrebno telo krepiti, prečistiti, podpreti…

OKREPITEV NORMALNEGA DELOVANJA črevesne mikrobiote

ČE OKREPIMO ČREVESJE – OKREPIMO in PODPPREMO CELO TELO! 
V naših prebavilih se nahaja kar 60 odstotkov vseh celic naravne odpornosti,  zato je za ohranjanje močnega imunskega sistema zdravo črevesje zelo pomembno.

Zdrava črevesna mikrobiota je naša prva obrambna linija pred različnimi virusi, bakterijami… Zato je pomembno, da so naše dobre in slabe bakterije  v ravnovesju.

Pegasti badelj in še mnogo več…

Tudi vlaknine so izredno dobrodošle osvežitev normalnega delovanja črevesja. Vlaknine v črevesu nabreknejo in tvorijo gelu podobno snov, ki nežno čisti stene črevesja. Hkrati vplivajo tudi na čiščenje prebavil, saj nase vežejo obloge, ki se zadržujejo v črevesju dlje časa. Prehransko dopolnilo NutriCol  je zelo bogato z vlakninami, hkrati pa vsebuje tudi ostala zelišča, kot na primer pegasti badelj, regrat, aloje vero, klamatsko algo. To pa še ni vse. Izdelek vsebuje tudi probiotike, prebiotike in encime, ki omogočajo celotno osvežitev normalnega delovanja črevesja.

Kombinacija probiotikov, prebiotikov in encimov (z izbranimi zelišči) NutriCol je UČINKOVITA izbira za krepitev vaše črevesne mikrobiote.

Zagotovite telesu dobro prebavo

Napihnjenost,  vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzročajo. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust.

Slaba prebava lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja imajo lahko negativen vpliv na delovanje črevesne mikrobiote in s tem na zadostno tvorbo encimov. Encime zaužite s hrano, pa s kuhanjem, zamrzovanjem, konzerviranjem uničujemo.

Poleg dobro izbrane hrane, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov NutriZym. Vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze, alfa – galaktozidazo). Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata pa podpira tudi normalno delovanje prebavnega sistema in normalno delovanje jeter.

‘Notranja osvežitev’ kože

Če želimo zdrav videz kože je pomembna tudi osvežitev normalnega delovanja črevesne mikrobiote. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja.
To lahko uredite s probiotično in encimsko osvežitvijo normalnega delovanja črevesja s kapsulami Dermax.

Naravna moč delovanja petih naravnih učinkovin za zdravo in lepo kožo

Dermax® prehransko dopolnilo je specifično izbrana mešanica klamatske alge Klamath RWmax, lubja drevesa barberrya, kurkume, encimov in probiotika L. Acidophilus DDS-1, ki podpirajo fiziološko ravnovesje kože in črevesja.

AfaMax je izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov.

AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga in imajo značilno antioksidativno delovanje, ščitijo in krepijo normalno delovanje imunskega sistema. AfaMax® vsebuje tudi 15 karotenov, visoko vsebnost klorofila ter ostale molekule, ki še povečajo njegovo antioksidacijsko delovanje.

Korenika kurkume
Vsebuje izvleček kurkumin – aktivna učinkovina, katera ima močno antioksidacijsko delovanje.

Protexil®

Protexil je patentirana formula s koncentriranimi rastlinskimi encimi proteaze. Glavna značilnost encimov proteaze je ta, da razgrajujejo beljakovine.

Dokazano najkvalitetnejši sev Lactobacillus acidophilus DDS-1 v izdelku Dermax
Sev Lactobacilus acidophilus DDS-1  je doslej najbolj raziskan sev z več kot 80 študijami in objavljenimi članki. Je zelo odporen in v človeškem organizmu aktiven bakterijski sev. Optimalna temperatura razmnoževanja Lactobacilus acidophilus DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od nekaterih drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C

 1. L. acidophilus dosega vse parametre učinkovitega probiotika:
  • se je sposoben prilagoditi in naseliti v črevesju,
  • se učinkovito pritrdi na črevesno sluznico ter se v zadostni meri namnoži,
  • »preraste« patogene bakterije in viruse ter jih izpodriva iz črevesja,
  • pomaga krepiti normalne funkcije črevesne mikrobiote.Lactobacillus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje.
  • Kvaliteta sevov je takšna, da ga ne uničijo kisline želodca ali alkalno področje žolča (zato ni potrebna ‘posebna’ kapsula za preprečevanje tega). Lahko se strese iz kapsule v vodo in spije. To je še posebno pomembno za otroke in osebe, ki težko zaužijejo celo kapsulo.

Lactobacillus Acidophilus DDS-1 je avtohton sev. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki. Za njim je več kot 40 let razvoja. Seva L. Acidophilus DDS-1 pomaga tudi pri proizvodnji vitaminov B v telesu, kateri pomembno vplivajo na zdravo kožo.

Poglejte tudi letak (.pdf) >