Facebook pixel

Svoje lase negujete ali uničujete?

V zadnjih desetletjih je ponudba izdelkov za lase dosegla velike razsežnosti.  Pod težo takšnih in drugačnih šamponov se prodajne police šibijo in ponujajo ogromno paleto izdelkov. Toda ste se kdaj vprašali ali vam res doprinesejo k zdravim in močnim lasem in lasišču?

Pri t. i. kozmetiki  za nego las se je izkazalo, da večina bolj uničuje kot neguje. Na trgu je precej izdelkov, ki vsebujejo škodljive snovi. Posebej nevarni so formaldehidi, policiklične mošusne spojne, ftalati in PEG derivati. Pri šamponih najdemo največ neželenih snovi ravno pri najbolj oglaševanih blagovnih znamkah.

Osnovna prednost Nutrigea šampona je v izredni hranilni in terapevtski moči divjih mikroalg iz jezera Klamath, katerih lastnost je, da hranijo lase in lasišče ter ohranjajo njuno naravno ravnovesje. Da so klamatske alge močno kozmetično sredstvo je pripisati izredni vsebnosti antioksidantov in ostalih snovi, ki jih koža zlahka absorbira.

Poudariti moramo tudi, da šampon NE vsebujejo konzervansov, barvil in parfumov kemijskega izvora, prav tako ne sečnine, živalskega glicerina in ne natrijevih lavril sulfatov kemijskega izvora. Poleg klamatskih mikroalg vsebuje Nutrigea šampon še veliko drugih zelišč, katerih odlično delovanje in učinkovitost potrjuje njihova dolgoletna uporaba.

Nutrigea šampon – šampon s klamatsko algo, zeleno glino in zelišči
majaron, origano, meta, zelenka!

Šampon Nutrigea je namenjen pranju lasišča s prhljajem, ki ga absorbcijsko delovanje zelene gline zelo hitro odpravi. Zelena glina in mikroalge omogočajo idealno nego lasišča, poškodovanega in izčrpanega zaradi starosti in barvanja. Zaradi bogate vsebnosti antioksidantov (karoten, fikocianini, klorofil) zelo dobro ščiti lasišče pred zunanjimi oksidanti. Zahvaljujoč učinku klamatsko mikroalgo in zelenke (hranilne in čvrstilne snovi), je uporaba šampona Nutrigea idealna pri luščenju kože in/ali srbežu, ki sta posledici spremembe lasišča (vnetje lojnic, luskavica, suh prhljaj, prehitro mastenje las ipd.). Poprova meta in majaron delujeta razkuževalno in osvežilno. Šampon se odlično obnese tudi pri izpadanju las, saj učvrsti lasno korenino. Šampon je 100% naraven in idealen tudi za vsakodnevno nego las in lasišče brez težav.