Terapija svežih in starih brazgotin je terapija brazgotin, katere nastanejo kot posledica raznovrstnih poškodb, opeklin, pooperativnih posegov in poškodb.

Cilji terapije je zmanjšanje preobčutljivosti, mehčanje brazgotine, izboljšanje estetskega vidika brazgotine, preprečevanje oz. zmanjševanje kontraktur…

Terapija brazgotine:
Masaža brazgotine s kremo Venobis Sensitive Intense in/ali Cosmerba rjavo in dodatni tretma s silikonskimi obliži
– Terapija z biofrekvenčnim spektrom ( z napravo BSM)

Naravna krema Venobis in/ali Cosmerba vsebuje samo naravne, organizmu prijazne sestavine, ki jih koža dobro vpije. Masaža s kremo neguje tako zunanje kot notranje brazgotine, sveže, stare in “dvignjene” (hipertrofične) brazgotine. Preizkušeno delovanje.
Kreme, ki vsebujejo sintetične sestavine na koži naredijo »film«, zaprejo pore in tako preprečijo njeno naravno delovanje in sposobnost obnavljanja. Tako lahko koža macerira v kombinaciji s silikonskim obližem, zato paziti, katere izdelek za brazgotine boste uporabiljali in kombinirali.

Silikonski obliž deluje tako, da s pritiskom na brazgotino odvzame koži kisik in s tem prepreči rast brazgotine. Vseduje aktivne sestavine in poleg kreme Cosmerba ali Venobis še dodatno mehča brazgotino.
Klinične študije so pokazale do 85 % izboljšanje videza brazgotine ob redni vsakodnevni rabi tega obliža.

Terapija z biofrekvenčnim spektrom ( z napravo BSM): ima ugoden vpliv na različne težave, tudi na celjenje.
Primer rezultata terapije z BSM, pri 120 bolnikih z opeklinami:
popolno izboljšanje: 81,6 %
delno izboljšanje: 15,8 %

Na terapijo oz. svetovanje se lahko naročite po telefonu na št.:
01 256 74 74 ali 040 331 820.