Facebook pixel

Terapija brazgotin

Terapija svežih in starih brazgotin je terapija brazgotin, katere nastanejo kot posledica raznovrstnih poškodb, opeklin, pooperativnih posegov in poškodb.

Cilji terapije je zmanjšanje preobčutljivosti, mehčanje brazgotine, izboljšanje estetskega vidika brazgotine, preprečevanje oz. zmanjševanje kontraktur…

Terapija brazgotine:
– Terapevtska masaža brazgotine 
– Brezplačno svetovanje o uporabi kreme Cosmerba in obližev GelSmart
– Terapija z biofrekvenčnim spektrom ( z napravo BSM)

Naravna švicarska krema Cosmerba Rjava ima trojno delovanje; je negovalna, terapevtska in energijsko prevodna.
– Negovalna iz tega vidika, ker kožo nahrani, navlaži, jo ohranja elastično.
– Terapevtska iz tega vidike, ker sestavine v kremi mehčajo notranje in zunanje brazgotine, omogočajo hitrejšo regeneracijo kože. Priporočamo, da se začne kremo uporabljati takoj po odstranitvi šivov. Kremo nanesemo na brazgotino čim večkrat na dan. Brazgotino čim večkrat tudi zmasiramo.  Krema neguje in mehča sveže in stare brazgotine.
– Krema Cosmerba Rjava je tudi energijsko prevodna  in to je dodana vrednost kreme. To pomeni, da poleg mehčanja in regeneracije brazgotine, hkrati odpravi tudi blokado na energijskem pretoku, ki je nastala zaradi brazgotine kot je bilo že omenjeno. Brazgotina se posledično hitrejše regenerira, hitreje se mehča.

Ne glede na to, kje se brazgotina nahaja nastane skupaj z brazgotino tudi zastoj v pretoku meridianov na katerih se nahajajo akupunkturne točke.
Iz vidika kitajske medicine se namreč po telesu pretaka življenjska energija. Te pretoke imenujemo meridiani. Predele, kjer se meridiani približajo površini telesa pa imenujemo akupunkturne točke. Na moten oz. blokiran energijski pretok zaradi brazgotine lahko vplivamo preko teh akupunkturnih točk in meridianov.

Zaradi energijske prevodnosti je priporočljivo s kremo vsaj 2x do 3x dnevno namazati tudi širše območje brazgotine (npr. če se brazgotina nahaja na zapestju po operaciji krpalnega kanala, namažemo 2x dnevno celo roko od rame do prstov) ter nato še samo brazgotino večkrat čez dan. Iz izkušen naših klientov, ki so upoštevali to navodilo so bili boljši in hitrejši rezultati očitni.

Silikonski obliž GelSmart deluje kompresijsko, pritiska na brazgotino in s tem prepreči nastajanje brazgotine oz mehča keloidno, hipertrofinčno brazgotino.
V samem silikonu so tudi aktivne sestavine (vitamin E, olivno olje in olje grozdnih pešk), ki se postopoma sproščajo v brazgotino in silikon tako:                                      
– pomaga zmehčati, izravnati in odstraniti brazgotino
– prepreči nastajanje brazgotine, če se ga prične nameščati takoj, ko je brazgotina zaceljena.

Izboljša videz nove ali stare brazgotine.

Obliž je samolepilen, za večkratno uporabo (po potrebi ga lahko operemo pod tekočo vodo). Odrežemo ga na ustrezno velikost, tako da približno 5 mm prekrije čez brazgotino in enostavno namestimo na kateri koli del telesa.  
Silikonski obliž je še posebej priporočljiv v primeru kadar je brazgotina vbočena – na konkavnih predelih  (npr. na odvzemnem mestu), ko tudi kompresijsko oblačilo ne doseže mesta brazgotine. V tem primeru se to vdolbino zapolni s silikonskim obližem in tako dosežemo dvojni učinek: silikona in kompresijskega oblačila.

Obliž se lahko prične uporabljati takoj ko je rana zaceljena. Uporablja se ga lahko neprekinjeno do 14 ur dnevno. Obliž je dermatološko testiran in hipoalergen.

Če se obliž uporablja v kombinaciji s kremo Cosmerba priporočamo, da se ga namesti na brazgotino zvečer, na suho, očiščeno kožo in zjutraj odstrani ter shrani za ponovno uporabo.

Obliž ima UV zaščitno tkanino – to je pomembno zato, ker se brazgotine ne priporoča izpostavljati soncu dokler je ta še rdeča. To še posebej velja za izpostavljena mesta – (obraz, roke, noge) – v poletnem času.

Obstaja veliko kliničnih raziskav v tujini, ki kažejo na pozitivne terapevtske učinke pri uporabi silikonskih obližev z aktivnimi učinkovinami.

Terapija z biofrekvenčnim spektrom ( z napravo BSM): ima ugoden vpliv na različne težave, tudi na celjenje.
Primer rezultata terapije z BSM, pri 120 bolnikih z opeklinami:
popolno izboljšanje: 81,6 %
delno izboljšanje: 15,8 %

Brezplačno svetovanje o terapiji brazgotin za NAŠE STRANKE.

Na terapijo oz. svetovanje se lahko naročite po telefonu na št.:
01 256 74 74 ali 040 331 820.