Facebook pixel

Vitamini in minerali – kakšni?

Razlika med naravnimi in sintetičnimi

Če so naši krožniki večinoma napolnjeni s »prazno hrano« (predelano, zamrznjeno, konzervirano ip) in neuravnovešeno ter enolično, nam kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi in to za sabo potegne vrsto zdravstvenih težav.
Prehranska industrija poskuša pomanjkanje hranil nadomestiti s prehranskimi  dopolnili. Vendar veliko ponudnikov ponuja sintetične vitamine in minerale, ki imajo zelo omejeno delovanje, v nekaterih primerih pa sploh ne delujejo ali celo škodujejo. Izvlečke vitaminov, mineralov telo ne absorbira,  temveč se ‘nalagajo’ nekje v organizmu kot odpadni produkti – npr ožilje, sklepi itd. Izvlečki telo obremenjujejo, ‘nenaravna’ prehranska dopolnila lahko celo povzročajo kristalizacijo v telesu.
Tako kot mi nismo skupek kosti, mišic, ožilja in živcev, tudi rastline niso le skupek vitaminov, mineralov in ostalih snovi iz katerih bi delali samo izvlečke posameznih snovi. Pomembno je, kako to deluje skupaj. Vitamini, minerali in ostale snovi pomagajo eden drugemu do absorpcije, boljše učinkovitosti, …
Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Tako se poveča njihova učinkovitost in delovanje.

Pri pomanjkanju železa v krvi dolgoročno ne zadostuje samo uživanje povečanih količin železa. Da se železo učinkovito absorbira v kri potrebuje tudi vitamin C, baker, kobalt in mangan, folno kislino in vitamin B12. Pri prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo samo izvleček določenega vitamina oz. minerala, je njihova absorpcija minimalna. Posledično je tudi vsebnost tega hranila  v krvi zelo kratkotrajna ( če sploh je). 

Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela sinergije, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih, vsebuje namreč preko 100 hranil:

60 mineralov (veliko makromineralov, kot sta kalcij in magnezij ter minerale, ki so v prehrani prisotni le še v sledeh (ali pa še to ne več) in so prav tako nujno potrebni za zdrav organizem
– 14 vitaminov (vključno z vitaminom C)
– 20 aminokislin 
– antioksidanti (15 karotenov, od tega veliko betakarotena, zeaksantin, astaksantin, lutein in likopen)
– maščobne kisline omega 3 in 6 v optimalnem razmerju,
– visoke količine feniletilamina (PEA) – »hormon sreče«
– kar 3 molekule – izvorne zaščitne snovi: AFA-fikocianine, AFA-fitokrom in mikrospore
– veliko klorofila,… itd

Klamatske alge so predniki rastlin in živali, ker pripadajo tako imenovanemu rodu cianobakterij. Zaradi samega izvora vsebujejo snovi, ki jih praviloma najdemo samo pri živalih (Vitamin B12, nekatere maščobne kisline in podobno).

Delovanje vseh hranil v Klamatski algi NutriMax®/KlamathRW®max je prepleteno. Hranila pomagajo oz. omogočajo ‘drug drugemu’, da je absorpcija in njihova učinkovitost 100 odstotna.  Vsebnost vitaminov, mineralov se v krvi postopno izboljša ( čeprav ne zaužijemo čisto vseh vitaminov, mineralov v velikih količinah oz. v predpisanih dnevnih doziranjih). Npr. kalcija v klamatski algi ni veliko, vendar kljub temu pomaga pri osteoporozi oz. pomanjkanju kalcija v kosteh. Resorpcija in učinkovitost zaužitega kalcija je odvisna od mineralov – predvsem bakra, silicija in mangana ter vitaminov, kot so vitamin C in B12.  In alga vse to vsebuje. Zato podpre organizem in naredi tudi ustrezno zalogo v telesu, ki ni samo kratkotrajna, tako kot pri sintetičnih hranilih.
S klamatsko algo KlamathRW®max poleg vseh potrebnih hranil, ki jih uživamo vsak dan, dobi telo tudi njene vibracije (informacije) oz. učinkovine, ki jih je zgradila tekom tisočletij (pomaga pri razkisanju, razstrupljanju, okrepi živčni sistem, izboljša razpoloženje…). Klamatska alga KlamathRW®max nam daje prav takšno informacijo, kakršno nam podarja narava. Organizem jo prepozna in v celoti uporabi za podporo telesa.

Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa informacija rastline bistvenega pomena, da te snovi in njihove informacije, telo kot celoto pravilno uporabi. Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala smo »izgubili« celotno informacijo, slednja pa v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote!

Zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni.

Klamatska alga KlamathRWmax je najpopolnejši ‘multivitaminski in multimineralni’ izdelek  s hranili v biološko aktivni obliki, ki se v telesu popolnoma absorbirajo. Je edini prehranski vir, ki vsebuje popoln spekter mineralov in vitaminov v optimalnem razmerju, potrebnih za človeški organizem, ki jih telo lahko 100% uporabi.

Vse kar potrebujete za vsak dan v enem samem izdelku! Preizkusite in se prepričajte sami!