Facebook pixel

Vitamin B12

Klamatska alga KlamathRW®max je bogat vir naravnega, organskega vitamina B12,ki se v telesu popolnoma absorbira. Klamatske alge KlamathRW®max in NutriMax sta redek rastlinski vir vitamina B12, saj se ta nahaja predvsem v hrani živalskega izvora.

S študijo podjetja Nutratec, v kateri so sodelovali Italijansko združenje vegetarijancev (Associazione Vegetariana italiana), raziskovalno nutriterapevstko središče (Centro Ricerche Nutriterapiche) in Univerza v Urbinu, da se je vitamin B12 iz klamatske alge Klamath RW®max sposoben asimilirati v človeški organizem in zvečati raven vitamina B12 v telesu.

Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa informacija rastline (npr. kamilice, da blaži, pomirja) bistvenega pomena, da te snovi in njihove informacije telo kot celoto lahko pravilno uporabi. Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala, slednja v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote!

Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Tako se poveča njihova učinkovitost in delovanje. Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih, vsebuje namreč preko 100 hranil.

Ameriški inštitut za medicino je dognal, da 30% populacije nad 50 let starosti, ne glede na tip prehrane, izgubi sposobnost asimilacije B12 iz hrane, tako da novi Ameriški prehranski napotki priporočajo dodatek B12 vsem posameznikom nad 50 let. Mednarodna medicinska literatura, kot tudi raziskovalci na področju vegetarijanske prehrane pa svetujejo dodajanje vitamina B12 vsem tistim, čigar prehrana sloni v celoti na rastlinah (tako imenovanim “veganom”), kajti tega vitamina tem ljudem najpogosteje primanjkuje.

Delovanje vitamina B12:

  • Prispeva k sproščanju energije pri presnovi.
  • Prispeva k delovanju živčnega sistema.
  • Prispeva k presnovi homocisteina.
  • Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
  • Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
  • Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
  • Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Ima vlogo pri delitvi celic.