Facebook pixel

NutriMax klamatska alga s Klamin-om (hormonom sreče) TRENUTNO NI NA ZALOGI

59,90 

S popolnim razmerjem več kot 100 hranil, obogatena s Klaminom (“hormonom, sreče”), ki poveča učinkovitost izdelka. Dokazana 98% absorpcija. Bogat vir organskega B12.

Ni na zalogi

Opis

Ker NutriMax-a trenutno ni na zalogi namesto njega lahko uživate MultiNATURAL s klamatsko algo RWmax in ostalimi organskimi sestavinami z bogato vitaminsko in mineralno sestavo.

Na podlagi uredbe v trenutno veljavni evropski zakonodaji je oglaševanje zdravilnih učinkov živil, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, zelo omejeno. Dodatne informacije o njihovem delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.

Bogat vir naravnega, vitamina B12 ter drugih hranil (14 vitaminov, 30 mineralov, 20 aminokislin, omega3, 6…). Klamatska alga vsebuje tudi minerale v sledovih. Vsebuje več kot 100 hranil v biološko aktivni obliki, zato je najpopolnejši multivitaminski izdelek.
Je odlična prehranska podpora za dobro delovanje organizma in/ali pri vsakodnevnih psihofizičnih obremenitvah. Obogaten je s Klamin®-om patentirano formulo iz klamatske alge, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Za razliko od drugih mikroalg in sintetičnih izvlečkov se NutriMax® v telesu popolnoma absorbira, kar pomeni, da omogoča 100 odstotni izkoristek vitaminov in mineralov ter ostalih hranil.

Klamatska alga KlamathRW®max je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih. Vsebuje veliko število biološko aktivnih snovi (AFA-fikocianin, feniletilamin, imunon, aminokisline podobne mikrosporinu (MAAs), AFA- fitokrom, …), ki imajo pozitiven učinek na človeški organizem.

Priporoča se jih za aktivacijo T celi ubijalk.

Do sedaj so klamatske alge KlamathRW®max edina znana hrana, ki vsebujejo največje količine feniletilamina (PEA). Klamin®  pa je patentiran izvleček iz klamatske alge, ki vsebuje koncentrat feniletilamina in je v izdelku NutriMax. Feniletilamin (PEA) je sicer endogena molekula, ki jo proizvajajo naši možgani in jo znanstveniki imenujejo “hormon sreče”, saj nastaja v velikih količinah, kadar smo zaljubljeni in/ali srečni.

Priporočamo, da vedno pred nakupom primerjate ne samo količino kapsul v pakiranju, ampak tudi koliko mg so kapsule oz koliko alge je v 1 kapsuli/tableti.
Z 1 kapsulo NutriMaxa zaužijete 500 mg 100% klamatske alge.
Cena na kapsulo: 1 kps po 500 mg  = 0,33 €
Cena za priporočeni dnevni odmerek (4-6kps dnevno) : 1,32€ – 1,98 €

EDINE ALGE, KI NISO GOJENE IN SE JIH NE DA GOJITI, V NARAVI ‘DIVJE’ RASTOČE
EKOLOŠKA KAKOVOST – Ekološki certifikat za skrbno pridelavo in predelavo
NAJVIŠJI STANDARDI KAKOVOSTI
HOLISTIČNO DELOVANJE – sinergija med hranili
MOČAN ENERGIJSKI IN VIBRACIJSKI POTENCIAL
ZNANSTVENO PODPRT Z MNOGIMI ŠTUDIJAMI
BREZ ŽIVALSKIH SESTAVIN – ZA VEGETARIJANCE IN VEGANE
BREZ ŠKODLJIVIH POMOŽNIH SNOVI, SLADKORJA, SLADIL, KONZERVANSOV
BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE, BREZ ALERGENOV

Uporaba

NutriMax® klamatske alge so idealna podpora prehrani za otroke, mladino, odrasle, bolnike, starejše ljudi in tudi nosečnice. Pravzaprav so primerne za vse , tudi pri tistih, ki so psihofizično preobremenjeni.

Med drugim alga vsebuje vitamin A, ki ima vlogo pri presnovi železa, ohranja zdrave sluznice in kožo, ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju imunskega sistema.
Vitamin B1 oz. tiamin prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin B3 oz. niacin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,  k delovanju živčnega sistema, k ohranjanju zdravih sluznic ter zdrave kože.
Vitamin B5 oz. pantotenska kislina prispeva k umskim zmogljivostim, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Vitamin B9 ali folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, prispeva k sintezi aminokislin, k nastajanju krvi, k presnovi homocisteina.
Vitamin B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti.
Mineral fluorid prispeva k ohranjanju mineralizacije zob.
Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, vlogo pri prenosu kisika v telesu, vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Molibden ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.
Jod prispeva k sproščanjuenergije pri presnovi in k delovanju žičnega sistema, prispeva k ohranjanju zdrave kože, ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Klamatske alge spadajo me sladkovodne alge, ki se razlikujejo od morskih po majhni koncentraciji organsko vezanega joda, zato pri zaužitju priporočene dnevne količine klamatske alge ni nevarnosti, da bi bil presežen vnos joda, zato lahko NutriMax uživajo tudi osebe, ki imajo težave z delovanjem ščitnice.

Sestavine

150 rastlinskih kapsul vsebuje: Mikroalga KlamathRW®max (Aphanizomenon flos aquae), Klamin® izvleček iz klamatske mikroalge (Aphanizomenon flos aquae), stabilizator: mikrokristalinična celuloza, polnilo: Aquamin (Lithothamnion calcareum), krompirjev škrob.

Vnos hranil 100g 6 kps % RDA
mikroalga KlamathRW®max 67,2 g 2700 mg
Klamin® izvleček iz klamatske mikroalge 7,5 g 300 mg
Vitamin A ( iz beta-karotena) 600 mcg 75%
Tiamin (B1) 0,75 mg 68%
Niacin (B3) 12 mg 75%
Pantotenska kislina (B5) 4,65 mg 7%
Folna kislina (B9) 120 mcg 60%
Vitamin B12 2,55 mcg 102%
Vitamin K 75 mcg 100%
Fluor 2,7 mg 77%
Železo 3 mg 21%
Molibden 12 mcg 24%
Jod 42 mcg 28%
Betakaroten 3,6 mg
Kantaksantin 0,9 mg
Lutein 0,75 mg
Zeaksantin 0,3 mg
Klorofil A 36 mg
AFA – fikocianin 300 mg
Celotna antioksidantna aktivnost  (kar je enakovredno SOD – superoksid dismutazi) 5040 U

Kakovost

Alga ni gojena, raste divje (samoniklo) v jezeru Upper Klamath, v neokrnjenem okolju narodnega parka Cascade Mountains v ameriški zvezni državi Oregon. Jezero Klamath leži ob vznožju vulkanske gore. Nenehno dotekanje vode iz te najviše ležeče vulkanske gore zagotavlja jezeru Klamath edinstven vir čiste, z minerali obogatene vode iz katere klamatske alge črpajo hranila. Na drugi strani jezera pa daje algam zelo visoko energijsko vrednost »sveta gora«, ki leži v bližini.

Alga, ki jo najdemo v Nutrimax®:

Navodila za uporabo

Priporočeni dnevni odmerek:
2-3 kapsule, 2-krat dnevno.

Postopno odmerjanje:

Klamatska alga je koncentrirana hrana.
Svetujemo vam, da z uživanjem kapsul pričnete postopoma. Prvi dan zaužijte 1 kapsulo, nato postopoma povečujte število kapsul vsak dan po eno, da v 7 dneh zaužijete 6 kapsul na dan (3×2) oz. predpisano količino. S to količino nadaljujete vsak dan.

Predno greste od doma in zvečer pred spanjem: Žvrkljate vsebino predno jo použijete. To naredi zaščitni ovoj v ustni votlini, nosu, grlu.
Preventiva –virusi.

Težave z uživanjem kapsul:
V primeru težav z uživanjem kapsul, lahko njihovo vsebino stresete v gosti sok ali vodo, ter zaužijete mešanico med jedjo. Prvih 7 dni kapsule jemljite med jedjo, kasneje lahko pred ali med obroki.  Če zaužijete celo kapsulo, le-to dobro  ‘ovijete’  v ustih z vodo, da kapsula lažje in brez težav spolzi po požiralniku. To še posebej velja za posameznike, ki imajo težave s požiranjem ali kakršne koli drugačne zdravstvene težave, ki vplivajo na funkcijo  požiranja.

Opozorilo:
Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. O tveganju oz. nezaželenih učinkih se lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za shranjevanje

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Komentarji strank

Članki v povezavi z izdelkom

Najmočnejši naravni antioksidant
Zaščita DNK s klamatsko algo
Izvorne celice v kotnem mozgu
Pomanjkanje vitamina B12
Hormon sreče

Čistost klamatske alge RWmax

Morda vam bo prav tako všeč…