Facebook pixel

Boleč palec na roki

Rizartroza je degenerativna sprememba (obraba) v sklepu na bazi palca, ki nastane zaradi obrabe vezivnega tkiva in hrustanca v sklepu. Posledica je zmanjšan in boleč obseg gibov. Postopno se zaradi pridruženih sprememb na kosteh in obsklepnih strukturah spremeni oblika sklepa. Sprememba povzroča vnetja obsklepnih struktur (tetive, tetivne ovojnice,…).

Za blažitev vnetja in bolečine lahko izdelamo opornico za imobilizacijo osnovnega sklepa palca, s katero je prijem mogoč brez bolečin. Opornico izdelamo po meri, individualno. Namen opornice je zmanjšati bolečine in hkrati povečati funkcijo roke.  Opornico namestimo na palec med opravljanjem aktivnosti, lahko pa tudi ponoči.

Pomoč

Terapevtska masaža za palec in roko po določenih točkah;  to razbremeni celo roko in deluje dolgoročno.

Hialuronska kislina je sestavni del sinovialne tekočine, ki služi kot mazilo v sklepu in ovojnicah tetiv. Kapljice za uživanje HialurOn s hialuronsko kislino odlično uravnavajo to izgubo, ščitijo hrustanec in spodbujajo gibljivost sklepov ter blažijo bolečino v sklepu. Deluje.

Energijsko prevodna krema Cosmerba Zelena lajša težave pri bolečih mišicah in poškodbah tetiv, vezi in sklepov. Na palec in celo roko kremo nanesemo 3–5-krat na dan. Z masažo se učinek še poveča.