Facebook pixel

Kako premagamo kandido?

Že več kot 15 leti je minilo, ko me je poklicala neka novinarka in povedala,da jo je zdravnik napotil k nam, ker ima razraščeno kandido povsod: v prebavilih, krvi, pod kožo, v ušesih. Poskusila sta že vse – pa je bilo samo še slabše.

Upoštevala je naša navodila in v roku slabega leta me je ponovno poklicala in povedala, da so testi pokazala, da je kandida v mejah normale.

Od takrat smo pomagali že mnogim. Odvisno od tega, koliko so upoštevali naša navodila. Glede na to, da imamo dobre povratne informacije strank o uspešnosti odpravljanja te glivice vas želimo ponovno spomniti in opomniti na to problematiko.

Priporočamo dieto, s katero pa žal ne bomo zadostili vsem potrebam telesa po hranilih. Zato je v času diete za kandido nujno pomanjkanja dopolniti z učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili, ki dodajo organizmu vsa potrebna hranila. To lahko dosežete s  klamatskimi algami ( z izdelkom NutriMax), ki vsebujejo preko 100 hranil. So najboljši vir antioksidantov in klorofila ter drugih zaščitnih snovi.

NutiMax vsebuje tudi veliko feniletilamina, ki na naraven način izboljšuje razpoloženje, počutje, pomaga pri utrujenosti…

Priporočamo okrepitev normalnega delovanja črevesne mikrobiote s probiotiki, ki so učinkoviti, aktivni in so se zmožni razmnoževati v našem črevesju, ter ga kolonizirajo. Študije (preko 80) so pokazale, da je najučinkovitejši pri tem L.acidophilus DDS-1 in bifidus v izdelku NutriFlor.

Pogosta težava pri kandidi je tudi pomanjkanje prebavnih encimov. Zato je koristno v telo vnašati tudi zadostno količino encimov FloraZym, ki pomagajo pri prebavi hrane. Lahko jih dopolnimo še z izdelkom NutriZym. Posebnega pomena za vzpostavljanje neugodnih razmer za rast kandide pa encim proteaz, ki je tako v  FloraZymu kot tudi v NutriZymu.

Če sumite, da imate to neprijetno glivico si lahko okvirni test za ugotavljanje kandide (ni za druge glivice) naredite sami doma.

V prozoren kozarec nalijte čisto vodo in zjutraj na tešče pljunite vanjo. Počakajte do 15 minut. (Znaki pa se lahko pokažejo že po 10-20 sekundah). Če se iz sline spuščajo nitke, grudice ali meglice, to pomeni, da v vaši slini prevladuje kandida. Takrat se lahko naročite na posvet. Zdrava slina ostane brez sprememb in plava na površju.