Facebook pixel

Voda, ki pije vodo

Že neštetokrat smo verjetno prav vsi slišali rek, da je voda vir življenja. Temu ne gre oporekati, saj je voda neobhodni pogoj za domala vse oblike življenja, ki jih poznamo na našem planetu. Glede na to, da je naše telo v 70 odstotkih sestavljeno prav iz vode, je hidracija  izjemnega pomena za naše zdravje. Seveda je zelo pomembno, kakšno vodo zaužijemo. Naše telo hrepeni po čisti pitni vodi, ki v današnjem času tudi pri nas postaja vse večja dobrina. Predstavljamo vam Kinetic Reactor  za čisto in zdravo vodo ‘iz vaše domače pipe’. KR deluje na osnovi kinetične tehnologije, ki s pomočjo fizikalnih pojavov – v visokem podtlačnem okolju vodo očisti – revitalizira brez absorpcije, filtracije ali uporabe kemičnih dezinfekcijskih sredstev.

Ko bolje razmislimo, lahko ugotovimo, da imamo v Sloveniji veliko srečo, saj zagotavljanje čiste pitne vode pri nas še ne predstavlja velikih izzivov, kot v nekaterih drugih delih sveta. Dejstvo je namreč, da ta, za naše življenje neobhodno potrebna tekočina postaja vse bolj dragocena.
Zato je pomembno, da so nam dostopni načini oz. produkti, s katerimi si lahko pomagamo in si zagotovimo zares čisto pitno vodo.
To je med drugim ključnega pomena za naše zdravje. Znano je, da organi v našem telesu ne morejo učinkovito opravljati svojih funkcij, če v telesu ni dovolj vode. Le ob zadostni količini zaužite čiste in kakovostne vode, bo vaše telo lahko opravljalo svojo funkcijo, koža bo bolj mehka, bolj gladka, hrana bo bolj okusna, čaji bolj aromatični. Tudi cvetje v vazi bo dlje časa ostalo sveže. Posebno pa bodo zadovoljni vaši domači ljubljenčki.
Vse to lahko dosežemo z nastavkom Kinetic Reactor, ki ga namestimo namesto mrežice na pipi (perlatorja) in deluje na osnovi kinetične tehnologije. Ta ustvari fizikalne pojave v visokem podtlačnem okolju (hidrodinamična kavitacija, podtlak, izločanje plinov in močni oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi) in na ta način vodo očisti. Brez absorpcije, filtracije ali uporabe kemičnih dezinfekcijskih sredstev.
Ena od prednosti, ki jih omenjena tehnologija prinaša, je zagotovo prihranek vode. Regulator pretoka v Kinetic Reactor-ju namreč omogoča manjšo porabo vode – samo 4 litre/minuto, medtem ko je običajni pretok vode brez Kinetic Reactor-ja bistveno višji in znaša med 8 in 13 litrov vode na minuto. Poleg tega Kinetic Reactor omejuje nalaganje vodnega kamna. Tako podaljša obstojnost pip, parnih likalnikov, kavnih aparatov, čajnikov ipd. Trdna oblika vodnega kamna se ob uporabi Kinetic Reactor-ja spremeni v aragonitno obliko (prah), tako da površino zgolj obrišete brez uporabe čistil. Obenem bodo brez sledov vodnega kamna ostale tudi steklenice, vrči za vodo, kozarci, lijaki in vse ostale površine, ki prihajajo v stik z vodo.
Kinetic Reactor poveča tudi ‘učinkovitost klora’. Ko se voda zaradi kinetične tehnologije razteza, ovojnica bakterij poči, te so zato bolj izpostavljene kloru, ki jih nevtralizira. Tako zmanjšamo oziroma odstranimo bakterije (tudi legionelo), hkrati se zmanjša vsebnost klora, ki se odstranjuje z vezavo na bakterije in organske snovi.
Posebno težavo predstavljajo težke kovine, ki jih vse pogosteje lahko zaznamo v pitni vodi. Kinetic Reactor nevtralizira tudi te s pomočjo kinetične tehnologije.
T.i. biofilm – gre za sluz, ki običajno nastaja v pipah in je škodljiv za naše zdravje. Kinetic Reactor nastajanje biofilma onemogoči, s tem pa omogoča, da naše pipe ne morejo več predstavljati okolja za kontaminacijo pitne vode.
Bralci ste verjetno že slišali za izraz »živa voda«. Gre za naravno obliko vode, ki se v naravi neprestano giblje (reke, potoki…). Ob gibanju nastaja kinetična energija, ki preprečuje lepljenje molekul. V mirujoči vodi je situacija drugačna. Molekule vode se zaradi svoje polarnosti lepijo. Ob uporabi Kinetic Reactor-ja na vodo deluje kinetična energija, ki skupke molekul razdruži. Tako obdelana voda je bolj zdrava, saj se v našem telesu lažje in bolj pravilno veže z našimi celicami. Poleg tega ima taka voda boljši vonj in okus.
Obenem pri obdelavi s kinetično tehnologijo v vodi obdržimo vse koristne minerale, kar je izjemnega pomena, saj so le-ti nujno potrebni za pravilno delovanje našega telesa.
Če se sprašujete, za kako učinkovit produkt gre, naj vam zaupamo, da sta uporaba in učinkovitost Kinetic Reactor-ja potrjena in verificirana s testi in analizami v laboratorijih doma in v tujini. Ob tem je še posebej razveseljivo, da gre za slovenski produkt, ki se ponaša s patentom na svetovni ravni.
Kinetic Reactor omogoča obdelavo približno 40.000 litrov vode, kar pomeni, da se priporoča njegova menjava enkrat letno. Zanemariti ne gre niti podatka, da gre za samočistilno napravo, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Če se v njem naberejo večji mehanski delci, pa ga enostavno splaknete s tekočo vodo in ga nato namestite nazaj na pipo.
Hidracija telesa je zelo pomembna. Če pričnete piti vodo, ki jo očisti Kinetic Reactor vam bo telo samo povedalo koliko ste žejni. S Kinetic tehnologijo boste bolj hidrirani in tako bolj zdravi.

NA (ZA) ZDRAVJE s kozarčkom vode! Pridite in poskusite.