Facebook pixel

Svoje lase negujete ali uničujete??

V zadnjih desetletjih je ponudba izdelkov za lase dosegla velike razsežnosti.  Pod težo takšnih in drugačnih šamponov se prodajne police šibijo in ponujajo ogromno paleto izdelkov. Toda ste se kdaj vprašali ali vam res doprinesejo k zdravim in močnim lasem in lasišču?

Na trgu je precej izdelkov, ki vsebujejo škodljive snovi. Posebej nevarni so formaldehidi, policiklične mošusne spojne, ftalati in PEG derivati. Pri šamponih najdemo največ neželenih snovi ravno pri najbolj oglaševanih blagovnih znamkah.

Osnovna prednost Nutrigea šampona je v izredni hranilni in terapevtski moči mikroalg iz jezera Klamath, katerih lastnost je, da hranijo lase in lasišče ter ohranjajo njuno naravno ravnovesje. Da so klamatske alge močno kozmetično sredstvo je pripisati izredni vsebnosti antioksidantov in hranilnih snovi, ki jih koža zlahka absorbira.

Poudariti moramo tudi, da šampon NE vsebujejo konzervansov, barvil in parfumov kemijskega izvora, prav tako ne sečnine, živalskega glicerina in ne natrijevih lavril sulfatov kemijskega izvora. Poleg klamatskih mikroalg vsebuje Nutrigea šampon še veliko drugih zelišč, katerih odlično delovanje in učinkovitost potrjuje njihova dolgoletna uporaba.

Nutrigea šampon – šampon s klamatsko algo, zeleno glino in zelišči;

majaronom, origanom, meto, zelenko!

Šampon Nutrigea je namenjen pranju lasišča s prhljajem, ki ga absorbcijsko delovanje zelene gline zelo hitro odpravi. Zelena glinain mikroalge omogočajo idealno nego lasišča, poškodovanega in izčrpanega zaradi starosti in barvanja. Zaradi bogate vsebnosti antioksidantov (karoten, fikocianini, klorofil) zelo dobro ščiti lasišče pred zunanjimi oksidanti. Zahvaljujoč učinku klamatsko mikroalgo in zelenke (hranilne in čvrstilne snovi), je uporaba šampona Nutrigea idealna pri luščenju kože in/ali srbenju, ki sta posledici spremembe lasišča (vnetje lojnic, luskavica, suh prhljaj, prehitro mastenje las ipd.). Poprova meta in majaron delujeta razkuževalno in osvežilno. Šampon se odlično obnese tudi pri izpadanju las, saj učvrsti lasno korenino. Šampon je 100% naraven. Izredna nežna sestava izdelka je idealna tudi za vsakdanjo uporabo poškodovanega ali zdravega lasišča. Za večji učinek lahko pustite šampon delovati na lasišču dlje časa.

Ste do sedaj uporabljali ‘nenaravne’ šampone oz si barvate lase? V tem primeru je povrhnjica lasišča poškodovana. Celice odmrejo. Ko pričnete z uporabo šampona s klamatsko algo se te celice pričnejo na koži luščiti. To ni prhljaj. To je naravno čiščenje kože, ki je zelo koristno za naše lasišče oz lase. Kot bi odlepili polivinil od kože. Takšno čiščenje lahko traja tudi dlje časa. V takšnem primeru večkrat zmasirajte lasišče, da se povrhnica hitreje obnovi. Po tem procesu bo koža na vaših laseh zopet zadihala in vam bo hvaležna.


Da bodo lasje močni in lasišče zdravo, pa potrebujejo tudi učinkovita hranila ‘od znotraj’. V ta namen vam priporočamo klamatsko algo tudi za uživanje, kot prehransko dopolnilo. NutriMax vsebuje več kot 100 hranil, med njimi mnoga, pomembna tudi za strukturo las in zdravo kožo lasišča. (sestavo lahko pogledate na spletni strani).

Ker so naši lasje zgrajeni iz beljakovin, lahko pomanjkanje beljakovin povzroči izpadanje ter šibkost las.  Priporočamo, da v prehrano dodajate čim več beljakovin. Klamatska alga vsebujejo 53% – 62% lahko prebavljivih beljakovin in se zato uvrščajo med visoko kvalitetno hrano (beljakovin je 2x več kot v soji, 3x več kot v govejem mesu, ribah in jajcih).

Zelo pomembne za zdrave lese so tudi nekatere aminokisline, brez katerih v telesu ne more nastajati kolagen. Klamatska alga vsebuje celoten spekter aminokislin, med njimi tudi glicin, prolin in lizin, ki so pri tem najpomembnejši.

Vitamini skupine B, železo in vitamin E pomagajo pospešiti prekrvavitev celotnega lasišča, kar pospeši rast las. Vitamin C deluje kot antioksidant in preprečuje izpadanje las. 

Klamatska alga vsebuje vse to in še več, so najbogatejše hranilo, kar sploh obstaja.Za mnoge so klamatske alge preprosto popolna hrana, saj so zelo bogate z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih. Nahranile vam bodo ne samo lase ampak celotno telo.

Seznam njihovih blagodejnih učinkov je tako dolg, da jih lahko na tem mestu omenimo le del:

– so edine, ki delujejo blagodejno na živčni sistem, možgane in psihično počutje;

– odlično uravnavajo naravno odpornost;

– vsebujejo maščobne kisline omega-3;

delujejo alkalno; pomembno pripomorejo k uravnavanju pH v telesu in čistijo strupe iz telesa;

– po kakovosti klamatska alga presega vse druge alge, saj vsebuje veliko število biološko aktivnih snovi (AFA-fikocianin, feniletilamin, imunon, aminokisline podobne mikosporinu (MAAs), AFA- fitokrom, …), ki imajo pozitiven učinek na človeški organizem.