Facebook pixel

Ali je v kapsulah res to, kar vam obljubljajo?

Tehnologija predelave rastlin oz. alg v prehransko dopolnilo ne sme uničiti njihove občutljive biomolekularne zgradbe hranil.  Vsi vemo, da se vitamina C uniči, če damo limonin sok v vroč čaj. Pri pridelavi prehranskih dopolnil je tudi zelo pomembno, kaj boste dejansko zaužili s tem prehranskim dopolnilom.; ali se dragocena hranila in fitohranila ohranijo, ali ostanejo občutljive molekule živil nepoškodovane,…

Vas zanima s kakšnim postopkom se predelujejo klamatske alge – KlamathRWmax?

Klamatska alga KlamathRW®max je EDINA, ki jo predelujejo po hladnem refrakcijskem postopku  (Refractance Window – RW®) – pri zelo nizki temperaturi. Tehnologija “Refractance Window® je inovativna tehnologija sušenja pri kateri ohrani alga najvišjo možno hranilno vrednost oz. učinkovine ter informacije o njih.
Proces Refractance Window, ki zagotavlja vrhunsko kakovost izdelkov, je bil v primerjavi z drugimi metodami za sušenje, uveden na podlagi znanstvenih študij, opravljenih na Univerzi v ZDA.

Refractance Window – RW® :

– Najprimernejša metoda za ohranjanje dragocenih hranil in fitohranil.
– V tem procesu se ohranijo vse lastnosti in hranilna vrednost kot v svežem pripravku.
– Študije so pokazale, da živila, posušena po tehnologiji sušenja Refractance Window®, v primerjavi s tistimi, ki jih sušijo s pršenjem ali zamrzovanjem bolj zadržijo vitamine, minerale, encime in antioksidante.
– Najbolj nežna metoda sušenja svežih polnovrednih živil, ki ne poškoduje občutljivih molekul živil.

Slika pove več kot beseda

Mikroskopski pogled pireja v prahu pridobljenega z različnimi metodami sušenja, s 300-kratno povečavo. Slike prikazujejo pri katerih postopkih pridelave razpadejo molekule oz se poškoduje krhka biokemična struktura. S tem se izgublja hranilna vrednost.

Slikanje klamatske alge po metodo »občutljive kristalizacije«

Blagodejne moči hrane ali zelišč ne merimo le s statističnimi podatki, temveč jo presojamo tudi po njeni energijski vrednosti in po vibracijah.
Metodo »občutljive kristalizacije« je v 30. letih zasnoval pionir biodinamične metode pridelave hrane, dr. Pfeiffer. Pri tej metodi uporabljajo sodobne instrumente za merjenje barv, omogoča pa nam hitro oceno življenjske moči.

Vemo, da so za vse, kar je v naravi zdravo in vitalno, značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.
Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in  treh mikroalg:

Pomaranča na prvi sliki je bio – eko pomaranča, pomaranča na drugi sliki je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).

Na prvi sliki je slika naravnega vitamina C, na drugi sliki pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.

Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.

Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.