Facebook pixel

SUPER HRANA – Od kod? Kdaj? Zakaj?

Prvi, ki je pričel ‘upravičeno’ uporabljati izraz super hrana je bil dr. Scoglio, ki že desetletja  raziskuje in proučuje klamatsko algo RW®max.  Upravičeno zato, ker ima ta alga najbogatejšo sestavo. Bogata je z vsemi hranili vzetimi iz narave, ki jih organizem vsakodnevno potrebuje in tudi absorbira. Prav zato objavljamo tudi sestavo le-teh.

Ime super hrana so hitro prevzeli prodajalci gojene alge in zatem še mnogi ostali, tako, da se sedaj že skoraj vsak ‘korenček’ prodaja kot super hrana.

Pri prehranskih dopolnilih se vprašajte oz. pazite na naslednje stvari:

  • Koliko mineralov in vitaminov oz. hranil vsebuje izdelek?
  • So ti izvleček ali sestavni del rastline z učinkovino – informacijo?
  • Ali so v škatlici  ‘izvlečki’ vitaminov, mineralov – telo jih največkrat  ‘ne prepozna’ in včasih je ravno obraten rezultat, kot bi si želeli.
  • Ali telo lahko te izvlečke vitaminov, mineralov absorbira  – ali se ‘nalagajo’ nekje v organizmu kot odpadni produkti – npr ožilje, sklepi itd
  • Po kakšnem postopku so bili predelani? So predelani na visoki temperaturi, ki uniči helatne vezave?

Odgovorite si na  zgornja vprašanja za izdelke, ki jih uživate, da si ne boste naredili  ‘več škode kot koristi’, kajti izvlečki telo obremenjujejo, ‘nenaravna’ prehranska dopolnila pa celo povzročajo kristalizacijo v telesu.

Klamatsko algo KlamathRW®max nabirajo nadvse skrbno, na več stopnjah preverjajo njeno kakovost in jo predelujejo po hladnem refrakcijskem postopku – pri zelo nizki temperaturi (Refractance Window – RW®). Tako alga obdrži najvišjo možno hranilno vrednost oz. učinkovine ter informacije o njih. Helatne vezave ostanejo nepoškodovane in tudi učinkovine alg oz. informacije ostanejo nespremenjene.

Pri prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo samo izvleček določenega vitamina oz. minerala, je njihova absorpcija minimalna. Posledično je tudi vsebnost tega hranila  v krvi je zelo kratkotrajna.

Različne raziskave so potrdile, da je pri hranilih najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranil v algi oz rastlini (ne glede na količino), tem laže in v večji meri jih telo vsrka. KlamathRW®max izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj vsebuje več kot 100 nujno potrebnih hranilnih snovi, ki jih organizem lahko vsrka in uporabi.

Npr. ta alga vsebuje malo železa pa vendar zelo uspešno odpravlja težave s slabokrvnostjo. Zakaj? Ker so za absorpcijo železa potrebni tudi določeni drugi minerali in vitamini, katere alga vsebuje. Enako velja za osteoporozo itd.

Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa učinkovine – informacije rastline (npr. kamilice= da blaži, pomirja) bistvenega pomena, da te snovi in njihove učinkovine telo pravilno uporabi. Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala smo »izgubili« učinkovino = informacijo. Tako da v telesu zagotovo ne deluje več enako kot cela rastlina.

Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote! Delovanje vseh hranil v Klamatski algi NutriMax®/KlamathRW®max je prepleteno. Hranila delujejo v sinergiji in pomagajo oz. omogočajo ‘drug drugemu’, da je absorpcija in njihova učinkovitost 100 odstotna.  Vsebnost vitaminov, mineralov se v krvi postopno izboljša ( čeprav ne zaužijemo čisto vseh vitaminov, mineralov v velikih količinah oz. v predpisanih dnevnih doziranjih). Npr. kalcija v klamatski algi ni veliko, vendar kljub temu pomaga pri osteoporozi oz. pomanjkanju kalcija v kosteh. Resorpcija in učinkovitost zaužitega kalcija je odvisna od mineralov – predvsem bakra, silicija in mangana ter vitaminov, kot so vitamin C in B12.  In alga vse to vsebuje. Zato podpre organizem in naredi tudi ustrezno zalogo v telesu, ki ni samo kratkotrajna, tako kot pri sintetičnih hranilih.

Ravno zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni izdelku, ki vsebuje bogato sestavo hranil, ki so predelane na zelo nizki temperaturi in ohranijo tudi informacijo izdelka.

S klamatsko algo KlamathRW®max poleg vseh potrebnih hranil, ki jih uživamo vsak dan, dobi telo tudi njene vibracije (informacije) oz. učinkovine, ki jih je zgradila tekom tisočletij. Klamatska alga KlamathRW®max nam daje prav takšno informacijo, kakršno nam podarja narava. Organizem jo prepozna in v celoti uporabi za podporo telesa.

Alga ni gojena, raste divje (samoniklo) v jezeru Klamath, v neokrnjenem okolju narodnega parka. Jezero Klamath leži ob vznožju vulkanskega kraterja. Nenehno dotekanje vode iz tega najviše ležečega vulkanskega kraterja zagotavlja jezeru Klamath edinstven vir čiste, z minerali obogatene vode iz katere klamatske alge črpajo hranila. Na drugi strani jezera pa daje algam zelo visoko energijsko vrednost »sveta gora«, ki leži v bližini.

Slikanje klamatske alge po metodo »občutljive kristalizacije«

Blagodejne moči hrane ali zelišč ne merimo le s statističnimi podatki, temveč jo presojamo tudi po njeni energijski vrednosti in po vibracijah.
Metodo »občutljive kristalizacije« je v 30. letih zasnoval pionir biodinamične metode pridelave hrane, dr. Pfeiffer. Pri tej metodi uporabljajo sodobne instrumente za merjenje barv, omogoča pa nam hitro oceno življenjske moči.

Vemo, da so za vse, kar je v naravi zdravo in vitalno, značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.
Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in  treh mikroalg:

Pomaranča na levi je bio – eko pomaranča, pomaranča na desni je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).

  

Na levi strani je slika naravnega vitamina C, na desni strani pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.

  

Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.

  

Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.

Kot je dejal Hipokrat in kot danes potrjujejo prehranski raziskovalci, je hrana naše vsakodnevno zdravilo. Več desetletij intenzivnega kmetijstva in uporaba kemikalij sta uničila zemljo in zelo osiromašila pridelana živila ter jim odvzela celo vrsto hranilnih snovi, nepogrešljivih za ohranjanje zdravja. V zadnjih dvajsetih letih se je vsebnost nujno potrebnih hranljivih snovi v živilih zmanjšala tudi do 80 odstotkov, medtem ko je veliko pomanjkanje teh snovi doseglo tudi zahodno prebivalstvo. Že pred 15 leti narejena študija v Ameriki je pokazala, da 90 otrok v šoli podhranjenih in to prav zaradi osiromašene hrane – ki ji pravijo ‘give me more’.

Zaradi vsebnosti pesticidov, gnojil, težkih kovin, hormonov, antibiotikov, gensko spremenjenih sestavin idr. so živila tudi na splošno nezdrava, industrijska predelava pa dokončno uniči še preostale hranilne snovi in jim obenem doda še celo vrsto sestavin (konzervanse, barvila, umetne maščobe, natrijev glutamat idr.), ki se vežejo s kemikalijami iz intenzivne pridelave in spreminjajo hrano v sredstvo, ki vse bolj zastruplja organizem.

Poleg uživanja sonaravno (ekološko) pridelano hrano in učinkovitih prehranskih dodatkov, ki vsebujejo naravna hranila in visoko energijsko vrednost lahko na ustrezen način podpremo človeško telo na vseh ravneh. Med prehranska dopolnila zagotovo sodi v sam vrh zelena superhrana oz. modrozelene divje mikroalge klamath, prva in najbolj prvobitna oblika življenja na planetu, še dandanes temelj celotne prehranske verige.