Facebook pixel

Pomanjkanje železa v prehrani, ki lahko vodi v slabokrvnost

Železo je esencialni mineral, ki se nahaja v vsaki naši celici. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je železo hranilo, ki ga v primerjavi z drugimi minerali in vitamini v telesu najbolj pogosto primanjkuje.

Vzrok pomanjkanja železa je lahko:
1. premajhen vnos železa v telo in/ali
2. zmanjšana resorpcija železa v kri
3. stres

1. Kadar je slabokrvnost posledica premajhnega vnosa železa s hrano vam klamatska alge RWmax lahko pomagajo razrešiti v prehrani velik del tega problema. Poleg železa vsebuje ta alga tudi celoten spekter tistih oligoelementov in vitaminov, ki omogočajo, da se železo učinkovito absorbira v kri. To so vitamin C, baker, kobalt in mangan, folna kislina in vitamin B12. Vitamini in minerali namreč delujejo v sinergiji in eden drugemu pomagajo do boljše in večje učinkovitosti ter absorpcije. Klamatska alga RWmax vse to vsebuje. Zato podpre organizem in naredi tudi ustrezno zalogo v telesu, ki ni samo kratkotrajna, tako kot pri sintetičnih hranilih.

Pri prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo samo izvleček določenega vitamina oz. minerala, je njihova absorpcija minimalna. Posledično je tudi vsebnost tega hranila  v krvi zelo kratkotrajna. Ravno zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni izdelku, ki vsebuje bogato sestavo vseh hranil, ki delujejo v sinergiji.

2. Za boljšo resorpcijo železa in vseh ostalih hranil pa je pomembna tudi dobra črevesna mikrobiota. Vsa hranila se absorbirajo v kri v tankem črevesju. Če je črevesna sluznica »poškodovana« se hranila iz hrane in/ali prehranskih dopolnil na absorbirajo v kri. Črevesno mikrobioti si lahko okrepite in izboljšate z učinkovitim probiotikom NutriFlor.

Probiotik NutriFlor zadosti vsem kriterijem učinkovitega probiotika:
– se je sposoben prilagoditi in naseliti v črevesju,
– se učinkovito pritrdi na črevesno sluznico ter se v zadostni meri namnoži,
– »preraste« patogene bakterije in viruse ter jih izpodriva iz črevesja,
– pomaga vzpostaviti funkcije črevesne mikrobiote in njeno normalno delovanje
– vsebuje avtohtone bakterije – (to pomeni da vračamo ‘naše’ zdrave bakterije našemu organizmu)
– vsebuje zadostno količino sevov (v milijardah)

Obstaja veliko izkušenj, ki se navezujejo na hitro izboljšanje različnih pomanjkanj hranil in njihove absorpcije, kot posledica jemanja kombinacije NutriMax-a in NutriFlor-a.