Facebook pixel

Bolezni srca in ožilja – ukrepajmo pravočasno

Glede na to, da so bolezni srca in ožilja najpogostejši vzroki resnih zdravstvenih težav in prezgodnje umrljivosti,  ne glede na leta, je pomembno, da  stalno skrbimo za srčno žilni sistem ter ustrezen življenjski slog. Preventiva, že po 40. letu, je najboljša! Najpogostejši težavi, ki sta tesno povezani tudi s srčno žilnimi bolezni  sta povišan krvni tlak in preveč maščob v krvi oz. holesterol. Povišan tlak oziroma hipertenzija je najpogostejši vzrok za možgansko kap, maščobe v krvi pa zamašijo žile, kar lahko vodi v srčni infarkt.

Dejavniki tveganja za bolezni srca in ožilja so tudi sladkorna bolezen in debelost,…
Iz vidika kitajske medicine, pa imajo tveganje tudi vsi srčni tipi ljudi, (zgoraj naštete težave), ki težko prenašajo vročino, jim otekajo noge, imajo krčne žile, stalno rdečico obraza,..

Na Japonskem praktično ne poznajo bolezni srca in ožilja, medtem ko so pri nas bolezni srca in ožilja najpogostejši vzrok zdravstvenih težav. Zakaj? Naravni encim natokkinaze preprečuje nastanek strdkov oz. ohranja viskoznost krvi. Študije so potrdile, da ta encim učinkovito znižuje tudi krvni tlak. Natokinaze so pridobljene iz hrane, ki jo veliko pojedo na Japonskem. Tam praktično ne poznajo bolezni srca in ožilja! Encimi nattokinaza skupaj v kombinaciji s proteazo aktivira dinamizacijo oz pretočnost krvnega obtoka.

Vemo tudi, da po 40. letu telo samo ne proizvaja več zadostne količine koencima Q10. Koencim Q10 je zelo pomemben za dobro delovanje srca in ožilja, zato se priporoča vsakemu preventivno 1-2x letno kura s Q10, ki naj traja 1-2 meseca.
Je bistven za tvorbo energije, zlasti za srčne celice. Kot antioksidant lahko podpira celično odpornost na oksidativne poškodbe in lahko prepreči pojav peroksidacije maščob.
Še posebej ga priporočajo tistim, ki zdravijo povišan krvni holesterol s statini, kajti statini uničujejo koencim Q10 v telesu.

Pravilna presnova beljakovin in maščob je prav tako ključna, da v telesu ne prihaja do povečanja holesterola, trigliceridov, ki vodijo h krvožilnim težavam.

Vse to; natokinaze, Q10, encimi in krom za presnovo maščob in beljakovin,…ter še veliko več ( glog, gugulu, klamatska alga) najdete v izdelku KlamaCor.

KLAMACOR® je naravno prehransko dopolnilo, ki temelji na patentiranem ekstraktu AfaMax®. AfaMax je koncentrat AFA-fikocianinov in ostalih molekul iz klamatske alg KlamathRWmax,  ki v sinergiji z encimi, zelišči in hranili, kot je koencim Q10, koristijo kardiovaskularnemu sistemu.