Facebook pixel

Avtohtoni bakterijski sevi za vse težave

Če dobrih bakterij v črevesju ni (dovolj), pride do porušene črevesne mikrobiote. Porušena črevesna mikrobiota pa je vzrok mnogim težavam. 70% zdravja izhaja iz našega črevesja.

Pomembno je, da so v črevesju dobre in slabe bakterije v ravnovesju. Stres, nepravilna prehrana, antibiotična terapija, uživanje nekaterih zdravil ter ostali negativni dejavniki iz okolja uničujejo ravnovesje v črevesju. Uživanje dobrih bakterij pomaga pri repopulaciji prebavnega trakta s koristnimi bakterijami, tako da se mikrobiota znova vrne v normalno stanje. V današnjih časih je skoraj nujno, da obnavljamo našo črevesno floro.

Najbolj pomembno je iz česa oz. po kakšnem postopku so bile dobre bakterije vzgojene oz. pridobljene.

Sevi ‘naših izdelkov’ so avtohtoni oz. prvotni »prebivalci« človeškega črevesja, katere telo prepozna kot svoje in jim tudi omogoči ponovno naseljevanje v črevesju.

Kot so potrdile raziskave (več kot 80) se avtohtoni sevi najbolje prilagodijo človeškemu kislo-alkalnemu prebavnemu traktu.

Če zaužijete premajhno število sevov oz takšne, ki se v črevesju ne morejo namnožiti in ga kolonizirati – nismo dosegli namen uživanja le-teh.

Ne glede na to, kakšno težavo imate (kandida, diareja po uživanju antibiotikov, vnetje črevesja, kronova bolezen,…) je osnovni vzrok vseh težav »neuravnovešena« črevesna mikrobiota. In najpomembnejša lastnost seva mora biti ta, da je sposoben kolonizirati črevesje in vzpostaviti pravo ravnotežje med dobrimi in slabimi bakterijami.

Če vnesete v telo avtohtone seve, ki so v simbiozi z nami, lahko harmonizirate organizem mnogo bolje, kot npr. 10 ostalih različnih vrst sevov, ‘nekompatibilnih’ z nami (večje število sevov še ne pomeni boljši učinek).

Sev Lactobacilus acidophilus DDS-1 je doslej najbolj raziskan sev z več kot 80 študijami in objavljenimi članki. Je najodpornejši in najaktivnejši bakterijski sev. Optimalna temperatura za razmnoževanja Lactobacilus acidophilus DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C

Edini med testiranimi L. acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika:

  • se je sposoben prilagoditi in naseliti v črevesju,
  • se učinkovito pritrdi na črevesno sluznico ter se v zadostni meri namnoži,
  • »preraste« patogene bakterije in viruse ter jih izpodriva iz črevesja,
  • nevtralizira njihove toksine in tako izboljšuje imunski odziv telesa,
  • pomaga izboljšati funkcije črevesne mikrobiote in ponovno vzpostaviti njeno normalno delovanje.

Lactobacilus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje. Tako jo preraste oz. zaščiti in prepreči »luknjičasto« črevo, ki je vzrok mnogih zdravstvenih težav.

Kvaliteta sevov je takšna, da ga ne uničijo kisline želodca ali alkalno področje žolča (zato ni potrebna ‘posebna’ kapsula za preprečevanje tega). Lahko se strese iz kapsule v vodo in spije. To je še posebno pomembno za otroke in osebe, ki težko zaužijejo celo kapsulo.

Lactobacillus acidophilus DDS-1, dokazano s študijami:

  • proizvaja močan naravni antibiotik acidofilin in acidolin,
  • zavira delovanje 23 patogenih bakterij, vključno s streptokoki, Escherichio coli, Salmonelo, stafilokoki, Pseudomono, Proteusom in Shigello, Helicobacter Pilori…,
  • stimulira imunski sistem,
  • izboljša simptome laktozne intolerance,
  • ima antiholesterolne lastnosti,

Lactobacilus Acidophilus DDS-1 je avtohton sev. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki. Za njim je več kot 40 let razvoja.

Ko kupujete probiotik povprašajte po kvaliteti seva in študijah – dokazih, ki so bili narejeni. Mi jih hranimo na sedežu podjetja.