Facebook pixel

Ognjičeva krema Cosmerba za nego brazgotin in še marsikaj

Ognjičeva krema Cosmerba (rjava) je na slovenskem trgu že več kot 25 let – ima že dolgo tradicijo.

Ker je na tržišču veliko ognjičevih krem, velja poudariti, da večina od njih ni naravnih, čeprav se tako oglašujejo. Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za en sam odstotek, ostalih 99% pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine, parafin, parabeni… velikokrat so takšne kreme zelo mastne in se v kožo ne vpijajo najbolje. V prvem trenutku res naredijo voljno kožo, v resnici pa gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj urah oz. dneh preide v še bolj suho kožo. Takšne kreme naredijo na koži » film«, ki zapre pore in koža ne more dihati. Tudi gube so z leti zaradi tega bolj izrazite. Olja, kot je na primer olivno  ali mandljevo olje so »težka«, se ne vpijajo dobro, zapirajo pore in s tem delovanje kože. Podobno velja tudi za živalske maščobe.

Tudi količina ognjiča je v kremah lahko samo za vzorec, pa se marsikatera kljub temu imenuje ognjičeva.

Ognjičeva krema Cosmerba (rjava) je na slovenskem trgu že več kot 25 let – ima tradicijo. Preizkušena kvaliteta in učinkovitost, kar pričajo mnoge izkušnje uporabnikov.

V ognjičevi kremi Cosmerba so uporabljene samo naravne esence, zeliščni ekstrakti in rastlinska olja, pridobljena po najnovejši ekološki metodi.

Že sam postopek pridelave omogoča tem sestavinam, da delujejo kot naravni konzervansi. Kreme so negovalne, terapevtske in energijsko prevodne po meridijanih.  Izkušnje mnogih uporabnikov kažejo, da z uporabo ognjičeve kreme Cosmerba Rjava dosežemo boljši videz brazgotin, odpravijo pa se tudi energijski zastoji, nastali kot posledica brazgotin. To znatno povečuje negovalni in terapevtski učinek in tako lahko po uporabi vseh energijskih krem Cosmerba opazimo presenetljive rezultate – zmanjšanje oz. odstranitev mnogih težav.

Energijska prevodnost je dodana vrednost krema, ki poveča njeno učinkovitost.
V človekovem telesu so akupunkturni kanali, po katerih se pretaka življenjska energija. Imenujemo jih meridiani. V akupunkturnih točkah se meridiani približajo površini telesa in preko teh točk lahko vplivamo na energijski pretok. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije. Energijski princip izvira iz kitajske medicine, ki je že pred več kot tisoč leti spoznala, da zastoji na meridianih povzročajo tudi organske motnje.

Pri poškodbi ali obolenju je pretok energije po meridianih moten, zato ga je potrebno ponovno uravnovesiti. Pri tem nam uspešno pomagajo Cosmerbine kreme. Cosmerbini proizvodi odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije, ki so nastali zaradi poškodbe ali obolenja. V takem primeru namažemo problematični del in njegovo širšo okolico s kremo Cosmerbo in tako ponovno vzpostavimo energijski pretok po meridianu – premostimo energijski zastoj in omogočimo hitrejše okrevanje ali regeneracijo oz. mehčanje brazgotine.

Certifikat proizvajalca Cosmerba potrjuje, da izdelki ne vsebujejo zdravju ali okolju škodljivih snovi, embalaža je izdelana iz ekološko neoporečnih materialov. 

Krem niso preizkušali na živalih, sestavine in končni izdelki ne vsebujejo umetnih maščob, olj, voskov, silikonov in naftnih derivatov, PEG (polietilenglikolsulfata), umetnih konzervansov in barvil.

Kaj vsebuje krema Cosmerba RJAVA?

Krema Cosmerba z ognjičem vsebuje VSE naravne sestavine s pravo kombinacijo eteričnih olj v pravem razmerju. Polnilo je naravno – ekološko arašidovo maslo kateremu so odvzeti alergeni.

Nekateri proizvajalci pravijo, da je v njihovi kremi paraben, ki je koristen za kožo – saj je to tudi naravna sestavina (nafta)…

Pa jih je nekdo vprašal, če bi namesto bučnega olja dali na solato nafto?

Zanimiva  primerjava iz ‘narave’…

Sestavine v Cosmerba kremi:

Propanediol; kakovosten bio-produkt – pridobljen s fermentacijo koruznega sladkorja. Učinkovit nadomestek glikolom in glicerinom na osnovi nafte.

Cetearil alkohol; zmes višje nasičenih maščobnih alkoholov, glej  info pod Cetilni alkohol

Cetilni alkohol; maščobni alkohol, pridobljen iz ustreznih rastlinskih maščob in iz njih pridobljenih ustreznih maščobnih kislin.

Gliceril stearat citrat pridobivajo iz naravnih olj in maščob.

Uporaba kreme Cosmerba RJAVA:

 • za nego brazgotin, opeklin, podplutb, poškodovane, razdražene kože…
 • za občutljivo kožo po depilaciji
 • za pomiritev žuljastih stopal
 • za masažo presredka pred porodom
 • proti napetim dojkam v času dojenja
 • za nego prsi med dojenjem
 • proti izpuščajem pod plenicami
 • za preprečitev draženja in rdečice zadnjice
 • za nego otroške kože
 • Za obnavljanje kože
 • Za nego aknaste kože
 • Za preprečitev nastajanja gub

Komentarji strank:
Dva tedna po odstranitvi šivov na dojki sem začela uporabljati rjavo kremo Cosmerba in obliže ScarCare. Po štirih mesecih je brazgotina skoraj nevidna. Če bi to vedela že po prvi operaciji dojke, bi mi bilo dosti lažje, saj so te brazgotine vidnejše že dalj časa. Kljub temu pa tudi te z vztrajnim mazanjem s kremo Cosmerba rjavo in uporabo silkonskih obližev počasi izginjajo.
S. Z.

Brez Cosmerba rjave kreme, se mi vreznina nikoli ne bi zacelila tako hitro in brez vnetij. Globina vreznine je bila cca 5 mm, za kar je moja osebna zdravnica presodila, da bi bilo potrebno šivanje. Ker sem v stiski s časom, sem imela pred seboj le čakalno vrsto na urgenci. Takoj sem se spomnila, da sem si podobno vreznino na roki že enkrat popolnoma in brez vidnih sledi že pozdravila s to res čudežno in učinkovito kremo. Skratka s pomočjo kreme in vestnim mazanjem in masiranjem prizadetega dela sem v tednu dni sposobna popolnoma opravljati prav vsa – žal res prav vsa opravila.
Kremo priporočam vsem s podobnimi težavami. Meni je pomagala, naj tudi vam.
Špela

Po operaciji roke sem uporabljala rjavo energijsko kremo. Brazgotina se je zmehčala, roka pa je s tem tudi bolj gibljiva. R.K.

Rjavo kremo Cosmerba sem uporabljal po operaciji srca za celitev brazgotine. Brazgotina je idealno zaraščena in kapilarno obarvanje spodnjih okončin in stopal se je vidno izboljšalo. A.J.

Po operaciji sem takoj po pobranih šivih začela uporabljati rjavo kremo, ki sem jo uporabljala večkrat dnevno. Brazgotina je postal vidno mehkejša, čez 14 dni tudi komaj opazna. D.G.

Cel seznam pozitivnih izkušenj z rjavo Cosmerba kremo. Brazgotina od globoke ureznine se je čisto zacelila. Koža na vratu in obrazu (struktura) se vidno izboljša. Vse vrste opeklin (sonce, ogenj, olje) hitro pomiri in ohladi. Razne izpuščaje (alergije, reakcije raznih krem) zelo hitro sanira. 45 let kupujem najboljše kreme proti podočnjakom in oteklim vekam, pa sem vidni uspeh, (ne čisto), dosegla le s kremo Cosmerba. Bolečine od padcev pri smučanju sem prav tako takoj pomirila z rjavo kremo. Vse kar na koži srbi, umirim s to kremo (piki žuželk). Vse te izkušnje niso samo moje, temveč so mi hvaležne tudi prijateljice, ki so imele podobne težave in so jih reševale z rjavo kremo. K.S.

Pred dvema letoma sem bila operirana za rakom na dojki. Odvzeli so mi del dojke in devet bezgavk. En teden po operaciji sem že začela mazati oba reza z rjavo energijsko kremo , najmanj 2-krat na dan. Po prvi kemoterapiji sem dobila hudo vnetje dojke in podpazduhe, ki se je z zdravili počasi umirilo, vendar pa sem še dolgo imela občutek, da je tkivo v podpazduhi še vedno vneto, bilo je toplejše in občasno tudi rdečkasto in oteklo. Oteklina se je tudi sicer dolgo zadržala in motila pri gibanju. Mazanja s Cosmerbo nisem opustila; še sedaj se mažem 2-krat na dan. Pred kakim mesecem pa sem opazila, da se je rdečina pod pazduho spremenila, ni je bilo več. Tudi sicer se je oteklina zmanjšala in le malo moti pri gibanju in delu. Seveda pa roke ne naprezam. Če izračunam zdaj čas, koliko časa sem kremo uporabljala, da je dala ta učinek, sem presenečena, saj je bil to skoraj dve leti. M.L.

Imela sem 40 %-ne opekline na obrazu. 7 mesecev po nesreči sem pričela masirati brazgotine v VI-DA Studiu. Kmalu sem opazila, da so se začele tanjšati, nato pa celo izginjati. 9 mesecev po nesreči mi je zdravnica predlagala odstranitev oblog nad zgornjo ustnico. Dva meseca pozneje, ko sem večkrat dnevno masirala obraz s kremo Cosmerba, operativni poseg ni bil več potreben. A.B.

Brazgotine na roki so po uporabi kreme Cosmerba mehkejše in ne vlečejo prstov skupaj. Še večji učinek dosežem, če s kremo masiram brazgotino. T.C., Komenda

Po zvinu prsta si z redno masažo s kremo odpravljam bolečine, zarastline so skoraj že izginile. Že po prvi uporabi kreme Cosmerba sem občutila, da je prst vedno bolj gibljiv. M.M., Ljubljana

Nekaj mesecev po opeklini sem začel uporabljati kremo Cosmerba. Že takoj prvi dan je bila koža mehka in bolj elastična, tudi gibljivost je bila boljša. G.A., Zagorje

Rana je bila zelo sveža in gnojna. Kremo Cosmerba sem nanašala na celo roko in na okolico rane. V tednu dni se je stanje zelo izboljšalo, rana je že skoraj zaceljena, prsti so že zelo gibljivi. F.K., Ljubljana

Zaradi revmatoidnega artritisa sem imela členke rok zadebeljene, pordele in zelo boleče. Mesec in pol po uporabi kreme Cosmerba so bolečine prenehale, roke imam spet zdrave. M.K., Ljubljana Poškodoval sem si prste. Rane so se celile zelo počasi. Začel sem uporabljati kremo Cosmerba. Rane so se zacelile v nekaj dneh. N.M., Ljubljana

Po operaciji nosu sem bila močno otečena, podplutba je bila modro rumena, oči nisem mogla odpreti. Kremo Cosmerba sem začela uporabljati še isti dan. Oteklina se je zmanjšala, podplutba je izginila v petih dneh. I.J., Ljubljana

Zaradi epileptičnega napada sem padla v nezavest pod tušem in pri tem dobila močnejše opekline po zadnjem delu leve noge, po zadnjici in delno po roki. Kremo Cosmerba uporabljam 18 mesecev. Krema vrača barvo in videz poškodovanih delov kože. Koristila je tudi hčerki pri zdravljenju nečiste kože in pri odpravljanju modric na koži. O.K.

Nimam posebnih težav, vendar redno uporabljam rjavo kremo za nego , predvsem obraza, če je koža vneta, opraskana, razpokana, srbeča. Kremo uporabljam 3 leta, vsaj 1- krat na dan. Koža je na obrazu bolj mehka in napeta, ter blaži prej opisane težave. Brez rjave kreme bi že težko shajala, uporabljam jo tudi za otroke. Vnuk pravi, da je to najboljša kremica na svetu. Redno uporabljam tudi zeleno kremo za težave, ki so opisane na navodilih, oranžno pa za na sonce, ki je tudi zelo dobra. M.G.

Preizkusite jo tudi vi!