Kožo je treba na sonce pripraviti

Za kožo, ki je tja do maja pokrita z obleko in čez zimo pobledi, je  prehod na poletno sonce velik šok, ki se kaže pri številnih ljudeh z manjšimi do hudimi kožnimi alergijami. Da se izognete alergijam zaradi sonca in ne nazadnje zaradi krem, ki obljubljajo hitro porjavelost in zagorelo polt, si letos vzemite čas za počasno pridobivanje pigmenta. Odmislite naglico in pričnite z dovolj zgodnjo uporabo naravne kreme Cosmerba.

Koža je naš največji organ. Kar 60 odstotkov tistega, kar nanesemo nanjo, konča v krvi in notranjih organih. Vse sestavin, ki so v kremah in jih damo na kožo, je enako kot če bi jih zaužili, le da to storimo skozi »druga usta«- skozi kožo.

Naravna zaščita pred soncem in reakcijami na sonce!

Malo slišimo o tem, da je morda preobčutljivost za sonce odziv tudi na premočne pripravke v nenaravnih kremah za sončenje, ki posegajo v temeljne funkcije kože. Kaj če bi ubrali drugačno pot in le podprli naravne funkcije kože?

Čedalje več ljudi ima reakcije na sonce, največkrat tudi zato, ker so alergični na močne sestavine krem z visokimi zaščitnimi faktorji. Ali gre mogoče za odziv kože na nakopičena umetna polnila v kremah, zaradi katerih koža ne zmore več opravljati svoje naloge? To svarilo ne pomeni, da pozabimo na zaščitna sredstva.

Naravna kozmetika Cosmerba Oranžna je izbrala naravni negovalni pristop in upošteva temeljna načela narave. Krema ne naredijo varovalne plasti (UV-zaščite), ker nima dodanega zaščitnega faktorja, ampak spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebujejo naravni beta karotin (UV zaščita 5-7). Kreme koži torej pomaga s spodbujanjem njenega naravnega zaščitnega delovanja. Če se odločite za uporabo kreme Cosmerba, ki je hkrati negovalna, boste ob upoštevanju navodil dobili lepo zagorelo polt.

Energijsko prevodno kremo za sončenje priporočamo:

za zaščito pred soncem
pri reakcijah na sonce in/ali različne druge kreme (s faktorji)
kot hidratantno kremo po sončenju
za hitrejšo in dolgotrajno porjavelost
kot dnevno negovalno kremo
za otroke in odrasle

Z uživanjem NutriMaxa telo razstrupimo in razkisamo ter ga nahranimo z vsemi pomembnimi hranili, Tako pripomoremo k zmanjšani možnosti nastanka alergij. NutriMax vsebuje poleg vseh hranil za telo tudi posebne molekule (fikocianin – ki delujejo protivnetno in imunon – podpira imunski sistem), ki telo še dodatno okrepita tudi pri alergijah (na sonce, na hrano, na cvetni prah,..).

Klorofil in betakaroten v NutriMaxu dodatno prispevata k večji porjavelosti – to pomeni k večji zaščiti kože.

Na varovanje kože ne pozabite na počitnicah, doma pri vrtnarjenju, košnji zelenice, pri kolesarjenju in drugih športih na kopnem in v vodi.