Facebook pixel

KOŽA – ODRAZ NAŠE NOTRANJOSTI

Zelo pomembno za lepo in zdravo kožo je redno praznjenje črevesja oz redna prebava. Če tega ni, če blato zastaja v črevesju, želi telo nastale strupe izločiti in to se odraža tudi na koži. Narava nas uči, da se stanje črevesja odraža tudi na koži.

Če želimo »premagati« kožne težave je v prvi vrsti nujna obnovitev črevesne mikrobiote. Če dobrih bakterij v črevesju ni (dovolj) pride do porušene črevesne mikrobiote. Zdrava črevesna mikrobiota pomeni ravnotežje med zdravimi in slabimi bakterijami. Je naša prva obrambna linija pred različnimi težavami. Dalj časa trajajoče neravnotežje privede do poškodovane črevesne sluznice oz črevo postane prepustno (“sindrom prepustnega črevesja”). V krvni obtok tako prehajajo neželene snovi, zaradi česar prihaja tudi do reakcij na koži.

V veliko pomoč pri aknah in mozoljih pa vam lahko pomaga tudi klamatska alga.

Minerali železo, cink, krom, kalcij, magnezij in baker, ki jih vsebuje klamatska alga so prisotni v pravih količinah in imajo veliko vlogo v regeneraciji kože ter odpravljanju aken in mozoljev. Antioksidacijske snovi v klamatski algi (betakaroten + 14 karotenoidov, itd.) ščitijo kožo pred napadi prostih radikalov.

Poleg tega je klamatska alga tudi bogata z AFA-fikocianini, močno protivnetno snovjo, ki skupno z ostalimi antioksidacijskimi snovmi deluje neposredno na vnetne procese kože, kot so akne in ostale kožne težave. AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga.

Dermax krema – z izredno hranilno in terapevtsko močjo klamatske alge

Krema neguje in učinkovito odpravlja težave na koži, umiri draženje. Idealna pri težavah s kožo. Kožo ohranja zdravo, jo hrani in varuje. Vlaži suho kožo. Krema je primerna za vse tipe kože in vse starosti. Lahko jo uporabljamo tudi samo kot negovalno za vsak dan.

Dermax krema

Klamatska alga v kremi kožo odlično nahrani, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili (antioksidanti, omega-3-6). Minerali (železo, cink, krom, kalcij, magnezij in baker), ki jih vsebuje klamatska alga, spodbujajo obnavljanje kože ter odpravljajo težave na koži. Antioksidanti (betakaroten + 14 karotenoidov) v klamatski algi ščitijo kožo pred prostimi radikali. Klamatska alga je bogata tudi s fikocianinom. To je moder pigment, ki ga alga vsebuje in ima močan in hiter efekt tudi na koži. Zato je krema modre barve.

Stanje kože je odraz naše notranjosti, zato je tudi potrebno težave z aknami reševati od znotraj. Če dobite zdravilo na recept za akne, priporočamo, da pred uživanjem preberete stranske učinke.  

Poiščite naravne rešitve, s katerimi je akne tudi možno odpraviti. Preizkusite, deluje.

Priporočila uživanja naravnih izdelkov:
Klamatska alga  3 tbl. x 2 na dan
MultiEM ferment  20 ml na dan
Dermax krema in ali Cosmerba rjava