Facebook pixel

Prehranska dopolnila pri neplodnosti

Neplodnost je vse pogostejša težava sodobnega sveta. Tudi v Sloveniji po zadnjih podatkih že vsak šesti par poišče zdravniško pomoč zaradi neuspešnih poskusov zanositve.

S porastom neplodnosti so znanstveniki prišli do spoznanja, kako pomembni so cink in nekateri drugi vitamini in minerali, ki spadajo med mikrohranila.

Mikrohranil v današnjih časih s hrano lahko zaužijemo premalo. Ker so naši krožniki napolnjeni s »prazno hrano«, nam kronično primanjkuje pomembnih snovi. Za veliko mikrohranil niti ne vemo, kako pomembna so za naše zdravje.

Med hranili velja omeniti feniletilamin, ki daje organizmu več energije ter zmanjšuje vplive stresa na telo. Raziskave o neplodnosti namreč veliko vlogo pripisujejo stresu, ki deluje tudi na hormonsko neravnovesje v telesu.

Ker so krožniki napolnjeni s »prazno hrano«, ljudem kronično primanjkuje pomembnih snovi. Kaj lahko storijo?

Pomembno je, da uživate hranila, ki so v naravni obliki oziroma so predelana iz naravnih oblik in pripravljena v obliki dopolnil k prehrani. NutriMax je dopolnilo, ki vsebuje preko 100 hranil, tudi mikrohranila.

Težave pri moški plodnosti

Moška neplodnost je vedno bolj pomemben faktor v nezmožnosti zaploditve otroka. Nedavna študija OMS-ja in dr. Stefano Scoglia so zaključili, da moški dandanes proizvajajo za približno 30% manj sperme kot pred 50-imi leti. Manjše proizvajanje sperme je povezano tako s prehranjevalnim deficitom, kot oksidativnimi okvarami.

Za proizvodnjo sperme potrebuje moško telo zelo veliko energije in hranilnih snovi. Klamatska alga NutriMax nudi energijo in hranilne snovi ter vpliva na vitalnost samih spermijev.

Pri ženskah, ki imajo težave s plodnostjo, je klamatska alga NutriMax prav tako zelo učinkovita, saj vpliva na nivoje stresa, ki so prav tako pogost vzrok neplodnosti.

Klamatska alga kot odličen odgovor

Klamatska alga je odličen odgovor tako za nutricionistično dopolnitev, kot za višjo koncentracijo antioksidantov. V svetu in pri nas je veliko dokumentiranih primerov, kjer so moški z majhno proizvodnjo spermijev povečali njihovo proizvodnjo in vitalnost.

Pri ženskah se je pokazalo, da je potrebno še istočasno uživanje probiotikov in encimov, ker gre za sistemsko problematiko. Pomembno vlogo odigra Nutri Q10, ki učinkuje na cirkulacijo in celično oksigenacijo, zato igra pri tem pomembno vlogo.

Priporoča se uživanje 3 do 6 mesecev po naslednjem vzorcu

NutriMax: 3 kapsule x 2 krat na dan (zajtrk in kosilo).

FloraZym: 1 kapsula x 3 krat na dan, pred obroki.

NutriQ10:1kapsulo x 2 krat na dan, pred obroki (kosilo in večerja).