Facebook pixel

Merilo za izbiro dobrega probiotika

Trojna formula delovanja: prebiotiki, probiotiki in prebavni encimi.

Učinek probiotika je v prvi vrsti odvisen od kvalitete seva, šele nato pa je pomembno števila probiotičnih bakterij, ki jih vsebuje. Pogosto vidimo izpostavljena predvsem številke, za katere pa velja kot pri vseh stvareh: bolj kot kvantiteta, je pomembna kvaliteta.

Izbor najučinkovitejših in najbolj kakovostnih sevov; Lactobacilus Acidophilus DDS-1 ter ostalih kultur, ki so med seboj podpirajo in dopolnjujejo.

Sev L. Acidophilus DDS-1 je doslej najbolj raziskan sev  L. Acidophilus. Za njim je več kot 40 let razvoja. Dokazana učinkovitost z več kot 80 študijami in objavljenimi članki.

Med testiranimi L. Acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika. Acidofilus DDS-1  dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da ga tudi povečana želodčna kislina ne uniči in prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in razmnožuje.

L. Acidofilus DDS-1 je avtohton sev, to pomeni, da je kompatibilen s človeškim črevesjem, ki ga prepozna in podpira. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki skupine dr. Khema Shahanija.

Optimalna temperatura razmnoževanja za seve DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C.
Poseben stabilizator ohranja učinkovitost L. Acidophilusa DDS-1 ves čas rok uporabnosti –  patent dr. Shahani’s ®

Številčnost probiotikov mora biti dovolj velika (v milijardah celic – 109).

Odmerek NutriFlora vsebuje vsaj 29 milijard živih probiotičnih bakterij.
Odmerek FloraZyma vsebuje vsaj 21 milijard živih probiotičnih bakterij.
Odmerek Florabusa  vsebuje vsaj 8,7 milijard živih probiotičnih bakterij.