Facebook pixel

Kandida

“Bele pregrehe, kruh, testenine, …”

Slastni rogljiček ob jutranji kavi, sveža žemljica, ki diši ali kos kruha z maslom in marmelado kar kličejo po tem, da jih pojeste. So okusni, ampak ne preveč zdrav začetek dneva, ki se pri ljubiteljih ogljikovih hidratov nadaljuje še s testeninami.

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki si ne predstavlja obroka brez kruha ali se ne morete odpovedati sladkarijam in testeninam? Morda je to samo eden izmed znakov, da ste zasvojeni z željo po nezdravih in škodljivih ogljikovih hidratov, kar lahko vodijo v neravnovesje v telesu in povzročijo razraščanje kandide.

Ali vam težave povzroča kandida? Kaj je kandida?

Kandida je glivica, ki je normalno prisotna v naših prebavilih. Nevarna postane, če se nekontrolirano razširi v črevesju, še bolj pa, ko prodre v kri in se razbohoti v vsem telesu ter povzroča različne zdravstvene težave, kot so težave s kožo, prebavne težave, pomanjkanje energije, pogosti glavoboli, ponavljajoče težave s sečili in spolovili, težave z nespečnostjo, pogosta utrujenost, …

Ljudje, ki trpijo za kandidiozo so pogosto preobčutljivi na gluten, zato se morajo izogibati vseh žit, ki vsebujejo gluten: pšenice, rži, ovsa, izdelkov iz koruze in pire.

Če se občasno pregrešite s prepovedanimi žiti oz. vam le te povzročajo prebavne težave, so vam pri tem lahko pomoč encimi NutriZym ki pomagajo pri boljši prebavi.

Kako ugotovite povečano prisotnost kandide v telesu?

Prvi test za ugotavljanje kandide lahko naredite sami doma.

V prozoren kozarec nalijte čisto vodo in zjutraj na tešče pljunite vanjo. Počakajte in opazujte slino 15 minut, znaki pa se lahko pokažejo že po 10-20 sekundah. Če se iz sline spuščajo nitke, grudice ali meglice, to pomeni, da v vaši slini prevladuje kandida. Zdrava slina ostane brez sprememb in plava na površju.

Za  bolj točen rezultat in preverjanje lahko opravite diagnostiko v VI-DA Studiu, kjer tudi svetujemo glede prehrane in nadaljnjih postopkih zdravljenja. Imamo večletne izkušnje in dobre povratne informacije svojih klientov.

Kako odpravimo kandido?

Pomembno je, da se odpravljanja kandide lotite celostno in poiščete tudi strokovno pomoč. V splošnem velja, da je poleg posebne diete pomemben del odpravljanja kandide tudi uporaba močnih rodov probiotikov, kot je L. Acidophilus DDS-1. Ti proizvajajo naravne antibiotike (acidolin in acidofilin) in so sposobni, da odstranijo prehranjevanje glivice ter vzpostavijo ponovno ravnotežja črevesnega pH.

Pri prebavi imajo pomembno vlogo prebavni encimi. Posebnega pomena za razkrajanje kandide je encim proteaza.
Odličen prebiotik za pomoč bakterijski flori in pri dvigu naravne odpornosti je tudi klamatska alga KlamathRWmax. Zagotavlja tudi popoln spekter hranil, vitaminov, mineralov, beljakovin, … ki so pomembni za dobro delovanje organizma.

Priporočena terapija pri kandidi, običajno traja nekaj mesecev ali več, ponovite test:

1.mesec;
klamatska alga KlamathRWmax kapsule 3 x 2 kapsuli / dan ali kapljice KlamathRW®max 3 x 20 kapljic / dan ali MultiNatural 2 vrečki/dan
Probiotik FloraZym 3 x 2 kapsulo / dan, med jedjo

Nadaljuje se:

Probiotik FloraZym 1 x 1 kapsulo / dan, med jedjo
klamatska alga KlamathRWmax 3 x 2 kapsuli / dan ali kapljice KlamathRW®max 3 x 20 kapljic / dan ali MultiNatural 2 vrečki/dan

Za več informacij o diagnosticiranju kandide, o dieti ter drugih možnostih kako se znebiti kandide lahko pokličete v VI-DA Studio na telefonsko številko 01/ 256 74 74.