Facebook pixel

Se zavedate pomena encimov za življenje?

Pri vzpostavljanju in ohranjanju zdravega črevesja so probiotiki zelo pomembni, o tem se govori že veliko. Zelo malo pa se govori o encimih, ki so ravno tako pomembni.

Encimi – premalo vemo o njih, premalokrat jih zaužijemo

Encimi pomagajo hrano razgraditi tako, da naše celice lahko hranila iz hrane absorbirajo in uporabijo. Prebavni encimi pomagajo telesu razgrajevati maščobe, ogljikove hidrate, proteine, sladkor in vlaknine.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi zuživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov.

Encimi so občutljive snovi, ki jih s pripravljanjem hrane (kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje) uničujemo. S tem, ko uživamo “mrtvo” hrano, imata želodec in slinavka toliko več dela, saj do njiju hrana prispe polovično razgrajena. To predstavlja velik stres za trebušno slinavko, ki mora biti zato toliko bolj aktivna.

Kako vemo, da nam primanjkuje encimov?

Napihnjenost, vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki se pokažejo pri slabem delovanju encimov. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust.

Pomanjkanje prebavnih encimov lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem.

Kako vnesti v telo zadostno količino encimov?

Poleg dobro izbrane hrane, ki je vse težje dostopna, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov, kar lahko olajša prebavo hrane in s tem pomaga ohranjati dobro počutje.

Kaj izbrati?

NutriZym spodbuja prebavne funkcije in delovanje jeter, pomaga  pri presnovi hrane. Preberite več o NutriZym in se prepričajte o nakupu.

FloraZym ima trojno delovanje, saj vsebuje tako prebiotike in probiotike kot tudi encime. Več o FloraZym.

Če še vedno ne veste, katerega izbrati, smo vam na voljo za brezplačen posvet na telefonski številki 01 256 74 74 in 040 331 820 ali e-pošti info@vidastudio.si. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati pravo prehransko podporo za vas.