Facebook pixel

Izkoristite moč klorofila za vaše dobro počutje!

Klorofil je naravni del vseh zelenih rastlin. Za živa bitja je enako pomemben kot sončna svetloba! Ni življenja brez svetlobe in ni življenja brez klorofila. Klorofil je pravzaprav tekoča sončna energija! Več zelenih rastlin kot vnesemo v telo, bolj razvajamo svoje notranje organe: kakor da jih potopimo v sončno kopel. Najbolj raziskana je špinača, ki vsebuje 11 do 22 miligramov klorofila na gram snovi, medtem ko olive vsebujejo le 1 do 11 mikrogramov klorofila na gram snovi. Ene izmed bogatejših rastlin s klorofilom pa so zagotovo tudi  modrozelene alge ; AFA alga in havajska spirulina.

V našem črevesju nosimo približno kilogram bakterij, za zdrav metabolizem potrebujemo vsaj 80 do 85 odstotkov dobrih bakterij. Te prijazne bakterije pomagajo pri tvorbi mnogih esencialnih hranil za telo (vitamin K, B vitamini, encimi ipd.). Te dobre bakterije uspevajo le v aerobnih pogojih – potrebujejo kisik. Če je kisika v telesu premalo, se razmnožijo slabe bakterije, ki lahko uspevajo le v pogojih brez kisika. Dovajanje kisika torej uniči slabe in podpira dobre bakterije. Vendar pa pogosto v telo vnašamo tudi snovi, ki zlahka uničijo dobre: slaba in zažgana hrana, prenajedanje, težke kovine, antibiotiki… Ob prevladi slabih bakterij se telo zakisa, kar je po nekaterih dognanjih vzrok številnih bolezni. Z vnosom klorofila vnašamo velike količine kisika, ki prav čudežno podpira dobre bakterije.

Kaj je klorofil?

Klorofil vsrkava sončno energijo, odgovoren je za fotosintezo pri rastlinah in poskrbi za njihovo značilno zeleno pigmentacijo. Poleg tega sodeluje pri drugih pomembnih funkcijah, kot sta rast in dihanje. Po kemijski sestavi je zelo podoben človeški krvi, le da je v njem glavni atom v klorofilu magnezij, v človeški krvi pa železo. Prav to dejstvo je znanstvenike spodbudilo k raziskovanju vloge klorofila pri ljudeh.

Kako pomaga?

Največja moč klorofila je v tem, da obnavlja telo, saj pospešuje rast in obnovo tkiv. Sodeluje tudi pri čiščenju organizma, celjenju ran in boju proti okužbam. Poleg tega spodbuja prebavo, izboljšuje prekrvavitev, krepi imunski sistem in sodeluje pri obnovi krvnih celic. Vsebuje vitamine K, C, A, E in folno kislino, kalcij, beljakovine, železo in magnezij.