Facebook pixel

Izgorelost? Kronična utrujenost?

V jesensko zimskem času, ko nam močno primanjkuje sončne svetlobe in ko večino časa preživimo v zaprtem prostoru, nam pomanjkanje energije, stres in utrujenost še posebej pridejo do živega. Sodobno življenje temelji tudi na prehrani s (pre)nizko vsebnostjo hranilnih snovi, ki so potrebne tudi za vzdrževanje umske čilosti in zadovoljstva. Za pravilno delovanje živčnega sistema in dobro razpoloženje so še posebej pomembni vitamini B1, B3, folna kislina in B12 v naravni obliki, ki prispevajo:

• k normalnemu psihološkemu delovanju,
• zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
• izboljšanem delovanju živčnega sistema in
• povečanim umskim zmogljivostim.

Izdelka  Klamin (tablete, kapljice) vsebujeta poleg vseh 100 hranil, tudi vsa prej omenjena hranila, pa tudi železo, ki velja za mineral energije in življenjske moči ter feniletilamin (PEA) v skoncentrirani obliki – Klamin®.

PEA je endogena molekula, ki vsakodnevno nastaja v našem organizmu. ‘Proizvajajo’ jo naši možgani. Znanstveniki jo imenujejo “hormon sreče”, saj nastaja v večjih količinah, kadar smo zaljubljeni, srečni. Dvigne nam razpoloženje na naraven način. Feniletilamin ima moč, da neposredno pripomore k povečanju dopaminergičnega prenosa. Dopamin poživljajoče vpliva na srce, krvni obtok in presnovo. Po 45. letu količina dopamina v naših telesih vsakih 10 let upade za 12 %. Klamin® učinkovito preprečujejo upad dopamina in tako upočasnijo nevrološko in splošno staranje. Rezultat uživanja se odražajo v tem, da smo bolj aktivni, delovni, dobre volje… Feniletilamin vodi tudi do večje proizvodnje endorfinov, endogenih snovi proti bolečinam, ki ustvarjajo občutek splošnega ugodja in imajo močno protistresno delovanje, zato je optimalna fiziološka pomoč, da se na naraven način borimo proti različnim fazam stresa.

Prof. Sabelli iz Chicaga, ki se je dolgo posvečal raziskavi feniletilamin, je pogosto ugotavljal, da feniletilamin znatno izboljša motnje razpoloženja in depresije. Pogoste so ugotovitve, da imajo depresivni pacienti znatno nižje količine feniletilamina v urinu. Feniletilamin izboljšuje razpoloženje enako hitro kot amfetamini, ki so v zdravilih proti depresiji, vendar brez stranskih učinkov (npr. odvisnosti). Klamatska alga in njen izvleček Klamin® v izdelkih Klamin (tablete, kapljice)  predstavlja absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.

Priporočam vsem, ki bi si radi dvignili razpoloženje, energijo, jasnost in vedrino.