Facebook pixel

Celulit – tonus kože

Kako se hitro in učinkovito znebiti celulita in popraviti tonus kože?

Ko se celulit pojavi na koži, ni skoraj nobene možnosti, da bi izginil kar sam od sebe.

Na srečo obstajajo načini, kako lahko učinkovito in hitro odpravite celulit.
Prvi korak je izbira ustrezne kreme. Veliko »komercialnih krem« proti celulitu vsebuje nenaravne sestavine, zato pozor! 60 odstotkov sestavin, ki so v kozmetiki, konča tudi v telesu, zato pazite s čim jo hranite.

  1. Katere naravne učinkovine so pri celulitu najučinkovitejše?

Preslica je bogata s silicijem. Za silicij pa je znano, da odpravlja celulit, ker sproži mikrocirkulacijo. V njivski preslici je tudi veliko anorganskih snovi, kalcijevih, kalijevih in natrijevih soli, železa, mangana in magnezija ter magnezijevega, aluminijevega in kalijevega klorida. Krema Cosmerba Rdeča kožo torej tudi stimulira in oskrbi z dragocenimi minerali in vitalnimi snovmi.

Bršljan pospešeno odstranjuje odpadne snovi pri celulitu in tekočine pri oteklinah. V kozmetiki se izvlečki bršljana uporabljajo zaradi lastnosti, ki kožo čistijo, napenjajo in krepijo.

Tigrova trava med drugim krepi naravno sintezo kolagena in ima močan regenerativen učinek na vezivna tkiva, zaradi česar se koža zdi vidno napeta. V koži spodbuja mikro cirkulacijo, razbremeni vezno tkivo odpadnih produktov in zadrževanje vode v telesu. To je učinkovito pri odpravi celulita. Koža postane gladka in elastična. Deluje tudi na globlje tkivo, zato se jo pogosto uporablja za odpravo celulita in limfno drenažo.

  1. Rdeča Cosmerba – učinkovita, varna in popolnoma naravna krema

Glavne sestavine kreme Cosmerba Rdeča so bršljan, preslica, tigrova trava. Krema kožo napenja – ji vračajo tonus, pospešuje prekrvitev kože in preprečuje oziroma odpravlja povrhnje žilice. Krema je učinkovita pomoč za limfni sistem. Energijska krema Cosmerba na naraven način omili neprijetne spremembe na koži in vidno izboljšuje njen videz. Poleg tega občutljivo kožo izdatno oskrbi z vlago in z visoko učinkovitimi naravnimi snovmi.

  1. Kako kremo uporabljati?

Na problematična mesta (stegna, boke, trebuh in zadnjico) nanesite zadostno količino kreme in jo nalahno vtrite v kožo. Z vtiranjem oz. masažo prizadetih delov se učinek še poveča. Še hitrejši učinek pa boste dosegli z bodywrappingom!

Bodywrapping je oblika tretmaja proti celulitu, kjer v kožo vtrete kremo z aktivnimi učinkovinami najboljšimi pri celulitu. Nato namazan predel zavijete v folijo. Pustite delovati 60 do 90 minut. Po tem času plastično folijo odstranite ter sperete kremo s toplo vodo. Koža po nanosu po navadi za kratek čas pordeči. Po zgoraj opisanem postopku je priporočljivo, da kožo (ponovno) namažete s kremo Cosmerba Rdeča in jo pustite na koži, brez izpiranja, saj kožo hkrati pomirja s kamilico, slezenovec, aloe vero, ognjičem,…
Pod folijo se telo začne segrevati, spodbuja se krvni obtok, odpirajo se kožne pore. Aktivne učinkovine spodbujajo kroženje limfe, kar bistveno izboljša stanje kože.

Pri celulitu priporočamo pitje zadostnih količin vode, po možnosti slanice iz himalajske soli ter dovolj gibanja.

Za splošno razstrupljanje telesa pa priporočamo tudi izdelke za detox.