Facebook pixel

Razstrupljanje telesa – detoks

Detoks je več kot samo spomladansko čiščenje! Toksini iz okolja, umetni dodatki v hrani, ostanki zdravil, stres, itd. obremenjujejo telo. Enkrat ali dvakrat na leto (po potrebi lahko tudi večkrat; npr. po uživanju zdravil, določenih zdr. težavah, odstranjevanju amalgamskih zalivk, …) prečistite svoje telo z naravnimi razstrupljevalnimi izdelki – zelišči in šoto. Priporočamo, da detoks kuro izvajate 20 dni zapored, po potrebi lahko tudi 2x po 20 dni.

Kopriva, regrat in čemaž oz. divji česen so tako kot šota eni izmed najstarejših naravnih zelišč v Evropi, ki pomagajo pri razstrupljanju telesa.
Čemaž uživajo tudi medvedi, ko se prebudijo iz zimskega spanja, da si očistijo želodec, črevo in kri, zato ni slaba ideja, da tudi ljudje vključimo divji česen v očiščevalno kuro. Tudi kopriva in regrat imata sposobnost čiščenja krvi, spodbujata presnovo in pomagata pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa.
Odlična popotnica pri spomladanskem razstrupljanju telesa je tudi breza, ki vsebuje za telo koristne snovi, katere imajo krepilne in razstrupljevalne lastnosti. Iz organov učinkovito odstranjuje strupene snovi, tako da v jetrih zajame in nevtralizira strupene odpadne snovi, ledvicam pa pomaga z odvajanjem in filtriranjem teh snovi.

Jetra, ledvice in črevesje imajo ključno vlogo pri razstrupljanju. Vsa zelišča, ki podpirajo delovanje teh organov so pri razstrupljanju dobrodošla (rman, artičoka, rozga, komarček,…)

Pomembno: V zeliščnih izvlečkih je koncentrirana zeliščna moč kar 28-krat bolj intenzivna kot v zeliščnih čajih.

Šota z izbranimi, zgoraj omenjenimi zelišči, je odlična za čiščenje telesa, saj pripomore k uravnavanju pH v telesu – uravnava kislinsko-bazično ravnovesje in s tem omogoča povečano čiščenje toksinov iz telesa.

Huminska kislina, ki jo šota naravno vsebuje lahko zaščiti celice v človeškem telesu med oksidacijskimi procesi in tako ugodno vpliva tudi na prebavila.  Na površini lahko huminske snovi nase vežejo ne le anorganske snovi (npr. težke kovine), ampak tudi organske snovi, biološkega izvora, kar je bistvo njihovega protibakterijskega delovanja. Na ta način lahko humusne snovi vežejo številne toksične in mutagene snovi, organskega izvora, ter tuje organizme (bakterije, viruse in glive), ki se izločajo z blatom.

Huminsko kislino lahko uživate bodisi v obliki napitka iz šote bodisi v obliki tablet iz šote.

K izločanju toksinov skozi kožo pripomore tudi šotna kopel. Šota naravno vsebuje poleg izjemne huminske kisline tudi kalcij, kalij, magnezij, krom, železo, baker, molibden, selen, cink. Kopel odlično dopolnjuje tretmaje z notranjim razstrupljanjem, je odlična podpora za telo in sklepe, spodbuja prekrvavitev in regeneracijo kože, idealna za sprostitev in splošno dobro počutje, ima ogrevalni in sproščujoči učinek.

V kopalno kad natočite vodo temperature 32-36°. Vlijete šoto za kopel in dobro premešate. Kopate se 15 do 20 minut. Po kopeli se priporoča 20 minutni počitek in pitje zadostne količine vode. Šotno kopel lahko uporabljate do 2 x na teden. Za optimalen učinek se priporoča 8-10 zaporednih kopeli.

Pozitivni učinki zeliščne razstrupljevalne kure so spodbujanje presnove in s tem zmanjšanje telesne teže, krepitev prebavnega trakta, uravnavanje kislinsko-bazičnega ravnovesja, več dobrega počutja in vitalnost.

Če želite očistiti svoje telo, potem naročite naš detoks 20 dnevni prečiščevalni napitek, ki je veganski, brez alkohola, brez dodanega sladkorja, iz ekološke pridelave brez kakršnih koli dodatkov in naravno šotno kopel.

Naj narava postane del vašega potovanja za zdravje!