Facebook pixel

Pomanjkanje magnezija?

Magnezija naše telo ne proizvaja samo, temveč ga vnašamo v telo predvsem s prehrano. Telo lahko pomanjkanje magnezija nekaj časa nadomešča s črpanjem iz kosti in s pomočjo manjšega izločanja preko ledvic. Pri dolgotrajnem pomanjkanju pa se lahko pojavi cela vrsta težav.

Magnezij:

– prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti

– prispeva k ravnotežju elektrolitov

– prispeva k sproščanju energije pri presnovi

– prispeva k delovanju živčnega sistema

– prispeva k delovanju mišic

– ima vlogo pri sintezi beljakovin

– prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju

– prispeva k ohranjanju zdravih kosti

– prispeva k ohranjanju zdravih zob

– ima vlogo pri delitvi celic

Magnezij je še posebej pomemben pri nosečnicah, doječih mamicah, športnikih, starejših ljudeh,… Pomemben je za mineralizacijo kosti in zob pri otrocih v obdobju rasti in razvoja.

Do pomanjkanja magnezija lahko pride zaradi nezadostnega vnosa v telo in/ali zaradi slabe absorpcije.

Če vam primanjkuje vitamina B1, B2 in B6 se zaužiti magnezij ne absorbira učinkovito. Pomanjkanje magnezija lahko vpliva tudi na slabšo absorpcijo drugih mineralov – kalija, fosforja, kalcija in natrija.
Torej zelo pomembno je, da poleg zaužitega magnezija v telo vnesemo tudi zadostno količino vseh omenjenih mineralov in vitaminov. In ravno zato je Klamatska alga Klamath RWmax odlična izbira tudi pri pomanjkanju magnezija v telesu, ker vsebuje več kot 100 hranil, tudi vsa prej omenjena.

Klamatska alga RWmax je najpopolnejši »multimineralni in multivitaminski« izdelek s hranili v biološko aktivni obliki, ki se  v telesu popolnoma absorbirajo. Zaradi sinergističnega delovanja več kot 100 hranil je učinkovitost prehranskega dopolnila NutriMax popolna, tudi pri nadomeščanju pomanjkanja magnezija.