Blagodejne moči hrane ali zelišč ne merimo le s statističnimi podatki, temveč jo presojamo tudi po njeni energijski bogatosti in po vibracijah.
Metodo »občutljive kristalizacije« je v 30. letih zasnoval pionir biodinamič- nega kmetijstva, dr. Pfeiffer. Pri tej metodi uporabljajo sodobne instrumente za merjenje barv, omogoča pa nam hitro oceno življenjske moči. Vemo, da so za vse, kar je v naravi zdravo in vitalno, značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.
Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in treh mikroalg:
Pomaranča na levi je bio – eko pomaranča, pomaranča na desni je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).
Na levi strani je slika naravnega vitamina C, na desni strani pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.
Slikanje klamatske alge po metodo »občutljive kristalizacije«
Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.
Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.