Facebook pixel

Šota v kulinariki

Jesenska bučna pita s Trinkmoor®

Jesenski čas je čas buč!

Skupno trajanje 90 min

Sestavine

Za 4 osebe

Za krhko testo

200 g pšenične moke

1 čajna žlička pecilnega praška

75 g rjavega sladkorja

1 jajce

ščep soli

100 g masla

50 ml TrinkMoor®

nekaj maščobe za pekač

nekaj smetane za okras

Za nadev

1 hokaido buča

180 g rjavega sladkorja

po potrebi cimet v prahu

po potrebi TrinkMoor®

Priprava

Priprava krhkega testa

  1. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in ščepec soli.
  2. Dodajte maslo, Trinkmoor® in jajce.
  3. Mešajte z ročnim mešalnikom, dokler se testo ne drži skupaj in z rokami oblikujte kepo testa.
  4. Kepo testa razvaljajte na pomokani delovni površini in ga nato položimo v pomaščen model.

Priprava nadeva

  1. Hokaido bučo očistite in narežite ter pecite v pečici, dokler ni mehka. (Hokaida ni treba olupiti).
  2. Koščke buče pretlačimo v blenderju ali z mešalnikom.
  3. Zmešajte bučni pire, sladkor, Trinkmoor® in začimbe.
  4. Bučno zmes enakomerno porazdelite po testu v pekaču in ga zgladite.
  5. Kolač pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 °C zgornji in spodnji grelec približno 60 minut. Pustite, da se ohladi in po želji okrasite s smetano in začimbami.

Kruh iz šote

za 1 štruco oz 1 kg kruha

Sestavine za testo:


400 g
polnozrnate pirine moke

300 g pšenične polnozrnate moke

20 g svežega kvasa (pekovski kvas)

400 g mlačne vode

50 g Trinkmoor®

20 g soli

100 – 150 g po okusu: laneno seme, sezam, bučna semena, sončnična semena, oreški, korenje

Priprava:

  1. Moko zmešajte s svežim kvasom (pekovski kvas) in semeni po okusu, nato počasi dodajte mlačno vodo.
  2. Testo dobro zgnetite in vmes dodajte TrinkMoor.
    (Nasvet: TrinkMoor zmešajte z malo vode.)
  3. Testo pokrijte in pustite, da vzhaja 1 uro.
  4. Testo postavte v pekač.
  5. Pečico segrejte na 210 °C in pecite z vročim zrakom in veliko pare približno 40-45 minut.
  6. Pečen kruh shranite v papirnato brisačo ali zavijte v prtiček, ko je še svež!