Facebook pixel

Med prazniki olajšajte delo svojim prebavilom

Bližajo se prazniki, ko se mize šibijo od pregrešnih dobrot. Olajšajte delo svojim prebavilom z naravnimi encimi! Ko preobremenite prebavila so vam naravni encimi lahko v veliko pomoč.

Encimi za boljšo prebavo

Dodajanje encimov  med hrano organizmu zagotavlja normalen proces prebavljanja in s tem razbremenitev želodca in trebušne slinavke. Kombinacija prebavnih encimov nam lahko pomaga ohranjati vsesplošno dobro počutje, hkrati pa nam olajša tudi samo prebavo hrane.

Encimi pomagajo hrano razgraditi tako, da naše celice lahko hranila iz hrane absorbirajo in uporabijo. Prebavni encimi pomagajo telesu razgrajevati maščobe, ogljikove hidrate, proteine, sladkor in vlaknine.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja imajo lahko negativen vpliv na delovanje črevesne mikrobiote in s tem na zadostno tvorbo encimov.

Encimi so občutljive snovi, ki jih s pripravljanjem hrane (kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje) uničujemo.

Kako vemo, da nam primanjkuje encimov?

Napihnjenost, vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzročajo. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust.

Kako vnesti v telo zadostno količino encimov?

Poleg dobro izbrane hrane lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov, kar lahko olajša prebavo hrane in s tem pomaga ohranjati dobro počutje. NutriZym vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze) in rastlinske izvlečke z alfa – galaktozidazo. Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata podpira delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.