Facebook pixel

Čistost klamatske alge

V razmislek in lastno presojo!

Glede na to, da  nekateri prodajalci gojenih alg  še vedno  širijo  informacije o toksičnosti klamatskih alg, bi vam radi povedali, da so tovrstne informacije in govorice, ki govorijo o toksičnosti in onesnaženosti jezera Klamath, za proizvajalca izdelkov iz klamatskih alg NutriMax in  KlamathRW®max, podjetje Nutratec, brezpredmetne.

Omenjene alge so testirane glede na vrednost mikrocistinov  v Ameriki in ponovno na Univerzi Urbino v Italiji.  Tudi v Sloveniji so bile poslane analize na Zavod za zdravstveno varstvo.

Vse, kar je v naravi zdravo in vitalno so značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.

Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in  treh mikroalg:

Pomaranča zgoraj je bio – eko pomaranča, pomaranča spodaj je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).

Zgoraj je slika naravnega vitamina C, spodaj pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.

Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.

Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.

Podjetje  Nutratec  zagotavlja, da je kvaliteta klamatskih alg Nutrigea varna in najboljša. Klamatsko algo KlamathRW®max nabirajo nadvse skrbno. Skozi vse leto na plavajočem laboratoriju za preverjanje čistosti in ustreznosti alge preverjajo:  kvaliteto in delajo analize alg in vode.

Predelava poteka po refrakcijskem postopku – to pomeni na zelo nizki temperaturi, da se ohranijo vsa hranila in učinkovine – informacije teh alg (ki jih je veliko). Po refrakcijskem postopku (Refractance Window®) se hranilne snovi ohranijo 2–10-krat bolj kot z drugimi postopki (liofilizacija, zamrzovanje – sušenje idr.).

Delajo po sistemu HACCP.

Na sedežu podjetja VI-DA Studio, kot uvoznik teh alg, razpolagamo z verodostojnimi potrdili, ki potrjuje navedene trditve o varnosti in kvaliteti.

Pridobljeni certifikati so zagotovilo o kakovosti in čistosti klamatske alge Klamath RW®max.
     

Jezero Klamath leži v narodnem parku v ameriški zvezni državi Oregon. Nenehno dotekanje snega in vode z enega najviše ležečih aktivnih vulkanskih področij na svetu zagotavlja jezeru Klamath edinstven vir čiste, z minerali obogatene vode. Jezero Klamath leži blizu nekdanjega kraterskega jezera, napaja se z več kot sedemnajstimi čudovitimi naravnimi izviri in je zato največje jezero s svežo vodo v Oregonu. Voda iz jezera Klamath ima veliko mineralov, ki so shranjeni v debelem sloju vulkanskega pepela. V jezero ga je stresel ognjenik Mazama ob svojem izbruhu pred več kot sedem tisoč leti. Ta čudovita zaloga naravnih mineralov in velika možnost za fotosintezo (300 sončnih dni v letu in mrzle zime, ki omogočajo algam, da proizvajajo esencialne maščobne kisline) sta glavna razloga, da so alge AFA za mnoge najbogatejša hrana na planetu.

Eden najboljših pokazateljev čistega okolja so tudi gologlavi orli, ki živijo na tem področju (poleg Aljaske) in preživijo samo v neomadeževanih okoljih.

Te alge ni mogoče gojiti niti z njimi genetsko manipulirati.

Izdelki s klamatsko algo KlamathRWmax