Facebook pixel

Klamatska alga KlamathRWmax kapsule TRENUTNO NI NA ZALOGI

22,70 

100% klamatska AFA alga. Najbogatejše hranilo na planetu.

Ni na zalogi

Opis

Na podlagi uredbe v trenutno veljavni evropski zakonodaji je oglaševanje zdravilnih učinkov živil, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, zelo omejeno. Dodatne informacije o njihovem delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.

Bogat vir naravnega vitamina B12 ter drugih hranil (14 vitaminov, 30 mineralov, 20 aminokislin, omega3, 6…). Klamatska alga vsebuje tudi minerale v sledovih. Vsebuje več kot 100 hranil v biološko aktivni obliki, zato je najpopolnejši multivitaminski izdelek.

Je odlična prehranska podpora pri vsakodnevnih psihofizičnih obremenitvah. Za razliko od drugih mikroalg in sintetičnih izvlečkov se hranila v Klamathu v telesu popolnoma absorbirajo, kar pomeni, da omogoča 100 odstotni izkoristek vitaminov in mineralov ter ostalih hranil.

Klamatska alga KlamathRW®max je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih. Vsebuje veliko število biološko aktivnih snovi (AFA-fikocianin, feniletilamin, imunon, aminokisline podobne mikrosporinu (MAAs), AFA- fitokrom, …), ki imajo pozitiven učinek na človeški organizem.

Priporoča se jih za aktivacijo T celi ubijalk.

Do sedaj so klamatske alge KlamathRW®max edina znana hrana, ki vsebujejo največje količine feniletilamina (PEA). Feniletilamin (PEA) je sicer endogena molekula, ki jo proizvajajo naši možgani in jo znanstveniki imenujejo “hormon sreče”, saj nastaja v velikih količinah, kadar smo zaljubljeni in/ali srečni.

Priporočamo, da vedno pred nakupom primerjate ne samo količino kapsul v pakiranju, ampak tudi koliko mg so kapsule oz koliko alge je v 1 kapsuli/tableti.
1 kapsula je 500 mg
Cena na kapsulo: 1 kps po 500 mg  = 0,38 €
Cena za priporočeni dnevni odmerek (4-6kps dnevno) : 1,52€ – 2,28 €

EDINE ALGE, KI NISO GOJENE IN SE JIH NE DA GOJITI, V NARAVI ‘DIVJE’ RASTOČE
EKOLOŠKA KAKOVOST – Ekološki certifikat za skrbno pridelavo in predelavo
NAJVIŠJI STANDARDI KAKOVOSTI
HOLISTIČNO DELOVANJE – sinergija med hranili
MOČAN ENERGIJSKI IN VIBRACIJSKI POTENCIAL
ZNANSTVENO PODPRT Z MNOGIMI ŠTUDIJAMI
BREZ ŽIVALSKIH SESTAVIN – ZA VEGETARIJANCE IN VEGANE
BREZ ŠKODLJIVIH POMOŽNIH SNOVI, SLADKORJA, SLADIL, KONZERVANSOV
BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE, BREZ ALERGENOV

Uporaba

KlamathRWmax® klamatske alge so idealna podpora prehrani za otroke, mladino, odrasle, bolnike, starejše ljudi in tudi nosečnice.

Alga med drugim vsebuje tudi
vitamin A, ki ima vlogo pri presnovi železa, ohranja zdrave sluznice in kožo, ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju imunskega sistema.
Vitamin B1 oz. tiamin prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin B3 oz. niacin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,  k delovanju živčnega sistema, k ohranjanju zdravih sluznic ter zdrave kože.
Vitamin B5 oz. pantotenska kislina prispeva k umskim zmogljivostim, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Vitamin B9 ali folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, prispeva k sintezi aminokislin, k nastajanju krvi, k presnovi homocisteina.
Vitamin B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti.
Mineral fluorid prispeva k ohranjanju mineralizacije zob.
Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, vlogo pri prenosu kisika v telesu, vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Molibden ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.
Jod prispeva k sproščanjuenergije pri presnovi in k delovanju žičnega sistema, prispeva k ohranjanju zdrave kože, ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Klamatske alge spadajo med sladkovodne alge, ki se razlikujejo od morskih po majhni koncentraciji organsko vezanega joda, zato pri zaužitju priporočene dnevne količine klamatske alge ni nevarnosti, da bi presegli varno mejo za vnos joda, zato lahko KlamathRWmax uživajo tudi osebe, ki imajo težave z delovanjem ščitnice.

Sestavine

60 rastlinskih kapsul po 500mg vsebuje: mikroalga KlamathRW®max (Aphanizomenon flos aquae), krompirjev škrob

Vnos hranilnih snovi                             v 100g              v 6 kapsulah         % RDA
           mikroalga KlamathRW®max       79,2 g                   2400 mg
AFA-fikocianin                                                               240 mg
Klorofil                                                                            28,8 mg
Železo                                                                               9,6 mg                            69%
Niacin B3                                                                          7,2 mg                           45%
Vitamin E                                                                          4,8 mg                          40%
Pantotenska kislina B5                                                   3,6 mg                          60%
Betakaroten                                                                    2,88 mg
Fluor                                                                                 2,16 mg                          62%
Kantaksantin                                                                    0,72 mg
Tiamin B1                                                                            0,6 mg                        55%
Lutein                                                                                  0,6 mg
Vitamin A                                                                           480 mcg                     60%
Zeaksantin                                                                          240 mcg
Vitamin K                                                                            180 mcg                     240%
Folna kislina B9                                                                  120 mcg                    60%
Jod                                                                                          34 mcg                     23%
Molibden                                                                              9,6 mcg                     19%
Kobalamin B12                                                                       6 mcg                     240%

Kakovost

Alga ni gojena, raste divje (samoniklo) v jezeru Upper Klamath, v neokrnjenem okolju narodnega parka Cascade Mountains v ameriški zvezni državi Oregon. Jezero Klamath leži ob vznožju vulkanske gore. Nenehno dotekanje vode iz te najviše ležeče vulkanske gore zagotavlja jezeru Klamath edinstven vir čiste, z minerali obogatene vode iz katere klamatske alge črpajo hranila. Na drugi strani jezera pa daje algam zelo visoko energijsko vrednost »sveta gora«, ki leži v bližini.

Alga, ki jo najdemo v KlamathRWmax®:

Mnenja strank

Prišla sem k teti na počitnice in sem dobila izpuščaje na koži. Bila sem grozna. Teta me je odpeljala v VI-DA Studio, ker je sama imela pred leti iste težave. Po dveh tednih obravnave in uživanju klamatskih alg in probiotikov, grem domov brez vsakega izpuščaja na telesu. Zahvaljujem se VI-DA Studiu, ker mi je povrnilo dobro voljo in lep videz. Sem namreč 15. letna punca in mi to veliko pomeni.

Larissa, Švica

Več mnenj strank

Več informacij

NAVODILA ZA UPORABO:
Priporočeni dnevni odmerek: 2-3 kapsule, 2-krat dnevno.

Postopno odmerjanje:

Klamatska alga je koncentrirana hrana.
Svetujemo vam, da z uživanjem kapsul pričnete postopoma. Prvi dan zaužijte 1 kapsulo, nato postopoma povečujte število kapsul vsak dan po eno, da v 7 dneh zaužijete 6 kapsul na dan (3×2) oz. predpisano količino. S to količino nadaljujete vsak dan.

Težave z uživanjem kapsul: V primeru težav z uživanjem kapsul, lahko njihovo vsebino stresete v gosti sok ali vodo, ter zaužijete mešanico med jedjo. Prvih 7 dni kapsule jemljite med jedjo, kasneje lahko pred ali med obroki.  Če zaužijete celo kapsulo, le-to dobro  ‘ovijete’  v ustih z vodo, da kapsula lažje in brez težav spolzi po požiralniku. To še posebej velja za posameznike, ki imajo težave s požiranjem ali kakršne koli drugačne zdravstvene težave, ki vplivajo na funkcijo  požiranja.

Opozorilo: Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. O tveganju oz nezaželenih učinkih se lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

NAVODILA ZA SHRANJEVANJE:
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Morda vam bo prav tako všeč…