Jesenska bučna pita s Trinkmoor®
Jesenski čas je čas buč!
Skupno trajanje 90 min
Sestavine
Za 4 osebe
Za krhko testo
200 g pšenične moke
1 čajna žlička pecilnega praška
75 g rjavega sladkorja
1 jajce
ščep soli
100 g masla
50 ml TrinkMoor®
nekaj maščobe za pekač
nekaj smetane za okras
Za nadev
1 hokaido buča
180 g rjavega sladkorja
po potrebi cimet v prahu
po potrebi TrinkMoor®
Priprava
Priprava krhkega testa
- V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in ščepec soli.
- Dodajte maslo, Trinkmoor® in jajce.
- Mešajte z ročnim mešalnikom, dokler se testo ne drži skupaj in z rokami oblikujte kepo testa.
- Kepo testa razvaljajte na pomokani delovni površini in ga nato položimo v pomaščen model.
Priprava nadeva
- Hokaido bučo očistite in narežite ter pecite v pečici, dokler ni mehka. (Hokaida ni treba olupiti).
- Koščke buče pretlačimo v blenderju ali z mešalnikom.
- Zmešajte bučni pire, sladkor, Trinkmoor® in začimbe.
- Bučno zmes enakomerno porazdelite po testu v pekaču in ga zgladite.
- Kolač pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 °C zgornji in spodnji grelec približno 60 minut. Pustite, da se ohladi in po želji okrasite s smetano in začimbami.
Kruh iz šote
za 1 štruco oz 1 kg kruha
Sestavine za testo:
400 g polnozrnate pirine moke
300 g pšenične polnozrnate moke
20 g svežega kvasa (pekovski kvas)
400 g mlačne vode
50 g Trinkmoor®
20 g soli
100 – 150 g po okusu: laneno seme, sezam, bučna semena, sončnična semena, oreški, korenje
Priprava:
- Moko zmešajte s svežim kvasom (pekovski kvas) in semeni po okusu, nato počasi dodajte mlačno vodo.
- Testo dobro zgnetite in vmes dodajte TrinkMoor.
(Nasvet: TrinkMoor zmešajte z malo vode.) - Testo pokrijte in pustite, da vzhaja 1 uro.
- Testo postavte v pekač.
- Pečico segrejte na 210 °C in pecite z vročim zrakom in veliko pare približno 40-45 minut.
- Pečen kruh shranite v papirnato brisačo ali zavijte v prtiček, ko je še svež!