Facebook pixel

Podprimo šolarje in študente v zaključevanju šolskega leta

Konec šolskega leta pomeni za mnoge učence, študente in starše težko pričakovan počitniški čas, medtem ko se drugi soočajo z zadnjimi preizkusi in morajo prinesti notri vse, za kar se morda niso dovolj potrudili čez celo leto. Starši se sprašujejo, kako jim lahko pomagajo in jih pri tem podprejo.

Utrujeni od celega šolskega leta ali letnika, se dijaki in študenti soočajo s težavami s koncentracijo, pomanjkanjem energije, težko se zberejo, ob učenju se utrudijo in misli jim švigajo vse drugam, kot bi bilo dobro.

Kako lahko podprete svojega šolarja ali študenta?

Poskrbimo za uravnoteženo prehrano, ki naj ne bo težka, da po njej ni zaspan. Precej napotkov boste našli, če v iskalnik vpišete »lahka hrana«. Pomembne so kombinacije živil, saj npr. beljakovine in ogljikovi hidrati skupaj v enem obroku pomenijo daljšo prebavo. Med obroki je dobro zaužiti dovolj vode. Odrasel človek naj bi jo, poleg vode, ki jo dobi s hrano, popil 1,5 do 2 l dnevno, otroci prilagojeno manj. Poleg tega potrebuje še svež, v vročih dneh ne prevroč zrak in mir. Med učenjem sta potrebna tudi sprostitev in gibanje, ki ju ima rad in se je veseli.

Zakaj zmanjka energije in koncentracije?

Opozarjali smo že, da otrokom kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, ki so v obdobju rasti in razvoja ter učenja še kako potrebni. Za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje so pomembna hranila v naravni obliki, predvsem pa vitamini B1, B3, folna kislina in B12, ki prispevajo:

  • k normalnemu psihološkemu delovanju,
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • izboljšanem delovanju živčnega sistema in
  • povečanim umskim zmogljivostim.

Pogosto se dogaja, da jih s hrano preprosto ne zaužijemo v zadostnih količinah. Več o tem v članku Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem

Dobra novica je, da ni prepozno

Dobra novica je, da obstajajo izdelki, ki lahko v kratkem obdobju in na hiter način izboljšajo stanje v telesu na vseh prej omenjenih področjih. Klamatska alga in njen izvleček Klamin® predstavljajo absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina, ki ima moč, da neposredno pripomore k povečanju dopaminergičnega prenosa in tako posredno uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost.

Priporočamo uživanje ustrezne prehrane, dobro pa je, da poznate in imate v svoji »omarici za prvo pomoč« tudi dodatke, ki na hitro rešijo položaj, s katero se soočajo šolarji, dijaki in študenti v času zaključevanja predmetov, ob izpitih in popravnih izpitih. Do 15. 7. 2017 tudi VI-DA Studio podpira naše otroke in ponuja izdelke Klamin® po akcijski ceni.

Naročila in več informacij