Facebook pixel

Do mladostnega videza s Q10

Lepota in mladostni videz sta vedno aktualni temi, katerih skrivnosti se skrivajo v delovanju telesa, biologiji, hormonih in znanosti.

Koencim Q10 koristi vsakomur, ki želi ohraniti mladosten videz in/ali povečati energijo, še posebej športnikom in starejšim. Uživamo ga čez dan (razen če bi radi ostali budni pozno v noč in imeli zvečer več energije). Pomaga tudi pri kronični utrujenosti. Priporočajo ga predvsem tudi srčnim bolnikom in ljudem, ki zdravijo povišan krvni holesterol s statini.

Koencim Q10 je pomemben dejavnik pri proizvodnji energije v vsaki celici človeškega telesa, v organizmu pa opravlja tudi antioksidantno funkcijo.

Keoncim Q10 ali ubikinon je telo samo sposobno sintetizirati, del pa ga mora dobiti s hrano. Že po 20-em letu pa se sposobnost sinteze Q10 v telesu zmanjšuje. Koencim Q10 se tudi v sodobni prehrani nahaja v takih majhnih količinah, da je za zapolnitev dnevnega vnosa potrebno le tega v telo vnesti v obliki dodatka.

Koencim Q10 je edini antioksidant v človeškem telesu, ki je topen v maščobah. Koencim Q10 zato potrebuje za uspešno resorpcijo v človeškem telesu prisotnost esencialnih maščobnih kislin.

Prednosti Q10:

  • zelo dober antioksidant
  • pomaga pri kronični utrujenosti
  • poveča energijo
  • spodbuja imunski sistem
  • ohranja mladosten videz