Suha koža na obrazu? Suha koža po celem telesu?

Suha koža ni samo neprijetna na pogled, je tudi manj učinkovita po svojem osnovnem namenu, to je varovati telo pred zunanjimi vplivi. Mnogo bolj je občutljiva na mraz in vdor onesnaževalcev.

Suho kožo na obrazu je potrebno zaradi predhodne uporabe kozmetike, ki ni bila 100 % naravna najprej globinsko očistiti in dobro nahraniti.

Suho kožo po celem telesu pa je predvsem potrebno navlažiti od znotraj, prav tako pa je  suha koža lahko posledica neurejenega metabolizma ali/in čustvenega stanja posameznika.

Očistite kožo »navzven«

Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1 %, ostalih 99 % so lahko tudi škodljive kemične sestavine, parafin, parabeni …Ob prvih  nanosih kreme res naredijo voljno kožo, v resnici pa ustvarjajo  »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj urah oz. dneh preide v še bolj suho kožo. Takšne kreme naredijo na koži »film«, ki zapre pore in koža ne more dihati. Koža sčasoma ne more več opravljati svoje funkcije, zato imamo lahko nenehno občutek suhosti in sčasoma nobena krema več ne »zadosti« dovolj vlage. Tudi gube so z leti zaradi tega bolj izrazite.

Če je suha koža posledica predhodne uporabe nenaravne kozmetike, imate lahko občutek, da vam kožo “zateguje”, če se s kremo ne namažete vsak dan ali celo večkrat na dan. Posledica so lahko tudi alergije na “vse kreme”. V takšnem primeru priporočamo, da kožo najprej globinsko očistite vseh parabenov in polnil, ki so se nabrali v plasteh kože s pomočjo blagodejnega delovanja proizvodov Venobis. Pri tem vam odlično pomaga Venobis Anti Aging olje. Olje vsebuje različne naravne sestavine in imata odlično sposobnost čiščenja. Olje se dobro vpija v kožo in koža se po njem ne sveti in ni mastna. Uporabo olja priporočamo kakšen mesec oziroma dokler se koža globinsko ne očisti. V času čiščenja lahko pričakujete, da koža prične nečistoče odstranjevati skozi lastne pore in nastopijo različne “reakcije”, kot so: srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice…, Če se to zgodi, kot posledica čiščenja kože, vas naprošamo, da z uporabo ne prenehate, temveč nadaljujete tako kot smo vam svetovali oz. nas pokličete in se naročite na svetovanje.

Olje lahko kombinirate tudi s kakšno od ostalih krem Venobis ( Anti Aging) ali kremo Dermax, še posebej v začetni fazi, da občutek “zategovanja” kože omilite.

V primeru, da ste že imeli kdaj alergije na določene kreme oz. eterična olja in to ni posledica predhodne uporabe »parafinskih krem, ter bi želeli preveriti, ali krema Venobis vsebuje sestavino oz. eterično olje, na katerega ste morda alergični, si nanesite kremo na notranjo stran zapestja. Po 2-5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža reagira na kakšno sestavino v kremi. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče pomeni, da ste na eno od sestavin občutljivi. V takšnem primeru nas pokličite za več informacij.

Navlažite organizem od znotraj

Hialuronska kislina je sestavni del kože in je sposobna nase vezati 1000-kratno količino vode glede na lastno maso. Na ta način hialuronska kislina prispeva k večji gostoti kože ter s tem k večji prožnosti kože, saj v tkivih zadržuje vodo. Hialuronska kislina je torej  izredno pomembna pri ohranjanju primerne vlažnosti in elastičnosti kože. Že od pubertete dalje pa količina hialuronske kisline v telesu upada, zato sčasoma postane koža manj prožna ter manj napeta ter nagubana in uvela. Če se ohranja nivo hialuronske kisline v telesu, je koža primerno vlažna, mehka in prožna.

Da hialuronska kislina v popolnosti doseže svoje učinke, mora priti v notranjost kože. Vlažilni učinek je odvisen od molekulske mase. Čim večja kot je, več vode veže nase. Večja kot je tudi koncentracija, večji so učinki. HyalurOn je 100% naravna hialuronska kislina z visoko molekularno težo.

Zakaj izbrati HyalurOn?

  • ker je v obliki tekočine, kar omogoča hitrejšo absorpcijo,
  • ker je izjemno koncentriran: 6 mg/ml,
  • ker ni živalskega izvora in je prilagojen za vegetarijance in vegane (ne delajo jo iz petelinje rože ali iz očiščenega hrustanca petelinje prsnice),
  • ker daje hitre rezultate
  • ker je s študijo* dokazana učinkovitost. * Študija je na voljo v VI-DA Studiu.

Ostali nasveti za izboljšanje suhe kože:
Pijte dovolj tekočine (2 – 3 litra tekočine), po možnosti s himalajsko soljo.
Skrbite, da bo zrak v bivalnih prostorih dovolj vlažen, predvsem pozimi, zaradi ogrevanja, ki dodatno izsušuje prostor.
Skrbite za dobro presnovo.
Skrbite za uravnoteženo prehrano in gibanje.
Zmanjšajte stres – pri tem vam lahko pomagamo tudi mi s terapijo.

Osnovni vzrok na splošno suhe kože je vsekakor v našem organizmu. Za več informacij nas pokličite!