Facebook pixel

Suha koža na obrazu? Suha koža po celem telesu?

Suha koža ni samo neprijetna na pogled, je tudi manj učinkovita po svojem osnovnem namenu, to je varovati telo pred zunanjimi vplivi. Mnogo bolj je občutljiva na mraz in vdor onesnaževalcev.

Suho kožo na obrazu je potrebno zaradi predhodne uporabe kozmetike, ki ni bila 100 % naravna najprej globinsko očistiti in dobro nahraniti..

Očistite kožo »navzven«

Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1 %, ostalih 99 % so lahko tudi škodljive kemične sestavine, parafin, parabeni …Ob prvih  nanosih kreme res naredijo voljno kožo, v resnici pa ustvarjajo  »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj urah oz. dneh preide v še bolj suho kožo. Takšne kreme naredijo na koži »film«, ki zapre pore in koža ne more dihati. Koža sčasoma ne more več opravljati svoje funkcije, zato imamo lahko nenehno občutek suhosti in sčasoma nobena krema več ne »zadosti« dovolj vlage. Tudi gube so z leti zaradi tega bolj izrazite.

Če je suha koža posledica predhodne uporabe nenaravne kozmetike, imate lahko občutek, da vam kožo “zateguje”, če se s kremo ne namažete vsak dan ali celo večkrat na dan. Posledica so lahko tudi alergije na “vse kreme”. V takšnem primeru priporočamo, da kožo najprej globinsko očistite vseh parabenov in polnil, ki so se nabrali v plasteh kože s pomočjo blagodejnega delovanja proizvodov Venobis. Pri tem vam odlično pomaga Venobis Anti Aging olje. Olje vsebuje različne naravne sestavine in imata odlično sposobnost čiščenja. Olje se dobro vpija v kožo in koža se po njem ne sveti in ni mastna. Uporabo olja priporočamo kakšen mesec oziroma dokler se koža globinsko ne očisti. V času čiščenja lahko pričakujete, da koža prične nečistoče odstranjevati skozi lastne pore in nastopijo različne “reakcije”, kot so: srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice…, Če se to zgodi, kot posledica čiščenja kože, vas naprošamo, da z uporabo ne prenehate, temveč nadaljujete tako kot smo vam svetovali oz. nas pokličete in se naročite na svetovanje.

Olje lahko kombinirate tudi s kakšno od ostalih krem Setare ( za telo iz linije Cashmere, za obraz iz linije Nice Aging ali Longevity – C) ali s kremo Cosmerba, še posebej v začetni fazi, da občutek “zategovanja” kože omilite.

V primeru, da ste že imeli kdaj alergije na določene kreme oz. eterična olja in to ni posledica predhodne uporabe »parafinskih krem, ter bi želeli preveriti, ali krema Venobis vsebuje sestavino oz. eterično olje, na katerega ste morda alergični, si nanesite kremo na notranjo stran zapestja. Po 2-5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža reagira na kakšno sestavino v kremi. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče pomeni, da ste na eno od sestavin občutljivi. V takšnem primeru nas pokličite za več informacij.

Ostali nasveti za izboljšanje suhe kože:
Pijte dovolj tekočine (2 – 3 litra tekočine), po možnosti s himalajsko soljo.
Skrbite, da bo zrak v bivalnih prostorih dovolj vlažen, predvsem pozimi, zaradi ogrevanja, ki dodatno izsušuje prostor.
Skrbite za dobro presnovo.
Skrbite za uravnoteženo prehrano in gibanje.
Zmanjšajte stres – pri tem vam lahko pomagamo tudi mi s terapijo.

Osnovni vzrok na splošno suhe kože je vsekakor v našem organizmu. Za več informacij nas pokličite!