Facebook pixel

Ali so vse ognjičeve kreme enako učinkovite?

Tako kot ni vsak avto Mercedes, tudi vsaka ognjičeva krema ni ognjičeva v pravem pomenu besede

Na tržišču je veliko ognjičevih krem, vendar velja poudariti, da večina od njih ni naravnih, čeprav se tako oglašujejo. Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za en sam odstotek, ostalih 99 % pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine, parafin, parabeni … Velikokrat so takšne kreme zelo mastne in se v kožo ne vpijajo najbolje. Ob prvem nanosu res naredijo voljno kožo, v resnici pa gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj urah oziroma dneh preide v še bolj suho kožo. Takšne kreme naredijo na koži »film«, ki zapre pore in koža ne more dihati. Tudi gube so z leti zaradi tega bolj izrazite. Olja, kot je na primer olivno ali mandljevo olje so »težka«, se ne vpijajo dobro, zapirajo pore in s tem otežujejo pravilno delovanje kože. Podobno velja tudi za živalske maščobe.

Tudi količina ognjiča je v nekaterih kremah lahko samo za vzorec, pa se marsikatera kljub temu imenuje ognjičeva.
Ognjičeva krema Cosmerba (rjava) ima že tradicijo. Preizkušena kvaliteta in učinkovitost, kar pričajo mnoge izkušnje uporabnikov.

V ognjičevi kremi Cosmerba so uporabljene samo naravne esence, zeliščni ekstrakti in rastlinska olja, pridobljena po najnovejši ekološki metodi. Že sam postopek pridelave omogoča tem sestavinam, da delujejo kot naravni konzervansi. Kreme so negovalne, terapevtske in energijsko prevodne po meridijanih. Izkušnje mnogih uporabnikov kažejo, da z uporabo ognjičeve kreme Cosmerba dosežemo ne le vizualno boljši videz brazgotin, odstranijo se tudi energijski zastoji, nastali kot posledica brazgotin. To znatno povečuje negovalni in terapevtski učinek in tako lahko po uporabi vseh energijskih krem Cosmerba in Venobis opazimo presenetljive rezultate – zmanjšanje oz. odstranitev mnogih težav.

Certifikat proizvajalca Cosmerba potrjuje, da izdelki ne vsebujejo zdravju ali okolju škodljivih snovi, embalaža je izdelana iz ekološko neoporečnih materialov.  Kozmetike niso preizkušali na živalih, sestavine in končni izdelki ne vsebujejo umetnih maščob, olj, voskov, silikonov in naftnih derivatov, PEG (polietilenglikolsulfata), umetnih konzervansov in barvil.

Krema Cosmerba z ognjičem ima pravo kombinacijo eteričnih olj v pravem razmerju, tudi polnilo je rastlinsko. Krema podpira sposobnost obnavljanja kože in se uporablja za nego brazgotin in opeklin, za nego aknaste kože, pomiritev žuljastih stopa, za pomiritev po depilaciji, za nego razdražene kože, kot rdečica po britju, za preprečitev nastajanja gub, masažo presredka pred porodom, nego dojk v času dojenja, za preprečitev draženja in rdečice zadnjice, proti izpuščajem pod plenicami pri dojenčkih itd.

Preizkusite jo tudi vi!