Facebook pixel

Ste zdravo zaščitili vašo kožo?

Dandanes nas želja po lepem spremlja na vsakem koraku. V poletnem času navkljub opozorilom strokovnjakov, ki svarijo pred škodljivostjo sonca, še posebno hrepenimo po lepo zagorelem telesu. Temu se je zoperstavila kozmetična industrija tako, da je na police postavila kreme z visokimi zaščitnimi faktorji, ki segajo daleč preko 20. Ob tem se nam zastavlja vprašanje:

Ali je uporaba kreme z visokimi zaščitnimi faktorji res edini zdravi način za zaščito kože?

Ne. Lepo porjavitev in naravno zaščito kože lahko dosežemo s pomočjo naravne kozmetike Cosmerba Oranžna. V kozmetičnih pripravkih Cosmerba ne uporabljajo zaščitnih faktorjev, saj vsebujejo izbrane sestavine, ki koži zagotavljajo primerno vlažnost in jo hkrati negujejo ter ji omogočajo, da sama proizvede vse, kar potrebuje za naravno zaščito.

V čem se krema oranžna razlikuje od drugih krem za zaščito pred soncem?

Od drugih krem se razlikuje po tem, da ne naredi varovalne plasti na koži, žarki se torej od nje ne odbijajo, ampak spodbudi nastanek pigmenta. Tako telo samo sebe zavaruje. Krema ne vsebuje polnil na osnovi mineralnih olj, niti sintetičnih barvil in dišav, ampak naravna eterična olja.

Glavna sestavina krem je beta karoten iz korenčka, gel iz aloe vere, dodan je tudi izvleček pomarančnih cvetov in lupin ter druga eterična olja. Ob tem velja opozorilo, ne izpostavljajte se sončnim žarkom med 11. in 16. uro če je sonce premočno oz UV indeks visok!

Zaščite pred močnim opoldanskim soncem vam ne more ponuditi nihče. Zelo pomembno je, da vaša koža dobi priložnost, da se postopoma privadi na sonce. Priporočamo, da začnete z nanašanjem kreme en mesec do nekaj dni pred večjim izpostavljanjem sončnim žarkom, sicer bi bil za kožo, navajeno hladnih prostorov, to prevelik šok in lahko pride tudi do sončnih opeklin. Zaželena je tudi predhodno rahla obarvanost kože. Če želite zagorelo polt ohraniti tudi v jesenskih dneh, nadaljujte z mazanjem vsaj še nekaj mesec po sončenju.

Kremo Cosmerba lahko uporabimo v kombinaciji z oljem Sun po sončenju, ki tudi vsebuje karotin ter omogoča dolgotrajno porjavelost. Vsebuje olje iz sončničnih semen, korenja, mandljev, aloe, ognjiča in jojobe.

Vedno več ljudi ima alergijo na sonce, največkrat zato, ker so alergični na močne sestavine krem z visokimi zaščitnimi faktorji. Krema Cosmerba oranžna pomaga tudi pri reakcijah na sonce.

Za dodatno pripravo na sonce priporočamo še uživanje klamatskih alg, ki so znane po tem, da vsebujejo tudi klorofil, ki pripomore k dodatni porjavelosti. Priporočamo, da jih pričnete uživati že nekaj mesecev pred dopustom. Tako bo poletje lepše.