Facebook pixel

Alergije in reakcije na kreme

Kožne reakcije na kreme in kozmetične proizvode so vse pogostejši in predvsem tisti z občutljivo kožo se pogostokrat srečujejo z njimi. Do reakcij lahko pride tudi pri kremah, ki jih lahko kupite pri nas.

COSMERBA kreme in olja uporabljamo tudi za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože, pa tudi za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem.

Pri uporabi krem COSMERBA lahko v začetku nastopijo različne “reakcije”, kot so: srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice in podobno. Do tega pride zaradi predhodne uporabe krem, ki so vsebovale parafinsko – mineralna polnila. Razumeti morate, da se vaša koža z uporabo Cosmerba kreme začne čistiti od teh nekoristnih polnil in te nečistoče čisti in odstranjuje skozi lastne pore, s pomočjo blagodejnega delovanja proizvodov COSMERBA. Če so zaradi tega kožne pore zelo zaprte, imate lahko občutek, kot da vam hoče kožo »potegniti skupaj«, če se kakšen dan ne namažete s kremo. V tem primeru priporočamo, da poleg kreme uporabite še olje Cosmerba, ki še dodatno pomaga pri čiščenju por.

Če vaša koža reagira na proizvode Cosmerba, Vas naprošamo, da z uporabo ne prenehate, temveč nadaljujete tako, kot smo vam svetovali oz. nas pokličete za dodatni nasvet.

Previdnost pri uporabi

Zelo redko, ampak v določenih primerih se lahko zgodi, da ste na neko eterično olje, ki je v kremi, alergični. Če želite preveriti, ali ta krema vsebuje takšno eterično olje, na katerega ste alergični in bi vam lahko povzročilo reakcijo, si nanesite kremo na spodnjo stran podlahti in po 2-5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža reagira na kremo dobro ali pa odreagira na določeno eterično olje. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče, pomeni, da ta krema res ni za vas. V takem primeru poiščite ustrezno drugo naravno kremo Cosmerba, ki ne vsebuje tega eteričnega olja. Pri tem se lahko obrnete na nas in vam bomo pomagali.

Za odgovore na vprašanja lahko pokličete VI-DA Studio, telefon 01 256 74 74, kjer boste dobili tudi dodatne informacije.