Facebook pixel

Brazgotine je možno odstraniti

Po vsakem operativnem posegu ali poškodbi se prične regeneracija tkiva. Slednja lahko v nekaterih primerih povzroči nastanek manjših ali večjih brazgotin, pri čemer lahko proces brazgotinjenja traja tudi do poldrugega leta. Da bi vplivali na ta proces, si na poškodovani del takoj po operaciji nanašamo naravno kremo za mehčanje brazgotin Cosmerba Rjavo. S kremo masiramo brazgotino toliko časa, da se nič več ne vidi zlepljenost kože in podkožja in da ni več rdečine na koži. To pomeni, da ni več nobene sledi brazgotine na koži.

Za hitrejše rezultate uporabimo še silikonski obliž. Svetujemo uporabo najkvalitetnejših silikonskih obližev za brazgotine z aktivnimi učinkovinami, ki hkrati mehčajo brazgotino in delujejo kot kompresija.

Individualno terapijo oz masažo brazgotine s posebnimi masažnimi prijemi, ki še dodatno vpliva na zmanjšanje brazgotinjenja izvajamo v VI-DA Studiu. Na terapij se je potrebno predhodno naročiti.

Nad brazgotine v dveh korakih:

 1. Z naravno kremo Cosmerba Rjavo. Z masiranjem brazgotine z omenjeno kremo brazgotino zmehčamo. Krema vsebuje samo naravne, organizmu prijazne sestavine (prave kombinacije eteričnih olj in ostalih sestavin v pravem razmerju), ki se vpijejo v kožo in delujejo tudi globinsko. Torej vplivajo na mehčanje tako zunanjih kakor notranjih brazgotin. Krema neguje sveže, stare in ‘dvignjene’ (hipertrofične) brazgotine.

Krema je negovalna, terapevtska in energijsko prevodna po meridianih. Izkušnje mnogih uporabnikov kažejo, da z uporabo dosežemo vizualno boljši videz brazgotin, odstranijo pa se tudi energijski zastoji, nastali kot posledica brazgotin ter izravnajo tako imenovane motnje energijskih tokov. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije. Delujejo terapevtsko.

Energijski princip izvira iz kitajske medicine, ki je že pred več kot tisoč leti spoznala, da zastoji na meridianih povzročajo tudi organske motnje. Pri poškodbi ali obolenju je pretok energije po meridianih moten, zato ga je potrebno ponovno uravnavati. Energijsko prevodne kreme zmanjšujejo oz. odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije, ki so nastali zaradi poškodbe ali obolenja. Prizadeti del zato hitreje okreva.

 1. S  silikonskim obližem GelSmart. Obliž deluje tako, da ob pritisku na brazgotino odvzame koži kisik in s tem prepreči rast brazgotine – deluje kompresijsko. Vsebuje pa tudi aktivne sestavine (vitamin E, olivno olje in olje grozdnih pešk), ki se postopoma sproščajo v brazgotino in s tem:
  – izboljšajo videz nove ali stare brazgotine
  – pomagajo
  zmehčati, izravnati in odstraniti brazgotino
  – preprečujejo
  nastajanje brazgotin, če se uporabi takoj, ko je manjša zatrdlina na brazgotini (npr. takoj po odstranitvi šivov)
  Obliž je samolepilen, za večkratno uporabo (opranega ponovno namestimo na brazgotino). Odrežemo ga na velikost brazgotine in enostavno namestimo na kateri koli del telesa. Klinične raziskave kažejo, da se videz brazgotine ob redni vsakodnevni uporabi izboljša do 85-odstotno. Obliž je dermatološko testiran in hipoalergen.

Brazgotino večkrat na dan namažemo in masiramo s kremo Cosmerba Rjava. Ponoči pa na brazgotino namestimo še silikonski obliž.