Facebook pixel

Naravna kozmetika Cosmerba/Setaré

Kakovost – za vso družino

Vsi kozmetični izdelki vsebujejo samo naravne sestavine.

Narejeni so iz skrbno pripravljenih rastlin, iz katerih v posebnem postopku skupaj z dragocenimi olji izlužijo ekstrakt. Izdelki vsebujejo čista eterična olja, dobljena z destilacijo listov, cvetov, korenin ali semen rastlin.

Izdelki ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, sintetičnih barvil in dišav. Prav tako se pri naravni kozmetiki dosledno izogibamo uporabi sestavin petrokemičnega izvora.

Primerni so tudi za nosečnice, doječe mamice in otroke.

Kreme in olja

Vse kreme so negovalne (za obraz in telo) in istočasno terapevtske.

Kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože; za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži. Najprimernejši Izdelek izberemo glede na morebitne težave s kožo. Kreme spodbujajo popolno delovanje kože in kožo globinsko nahranijo.

Vse kreme se odlikujejo po visoki prevodnosti po meridianih, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke.

Tudi olja se uporabljajo tako za celovito nego telesa kot za namensko zaščito pred škodljivimi vplivi okolja, nenazadnje tudi za sprostitveno oz. terapevtsko masažo.

Pri uporabi krem lahko v začetku nastopi proces čiščenja, ki se kaže v obliki reakcij, kot so srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice…, vendar to niso kontraindikacije! Reakcije največkrat nastanejo kot posledica predhodne uporabe krem s parafinskimi – mineralnimi polnili, kortikosteroidi, ipd…. Razumeti morate, da se je vaša koža pričela čistiti in nečistoče odstranjuje skozi lastne pore s pomočjo blagodejnega delovanja proizvodov Cosmerba/Venobis.

Če bi vaša koža »reagirala« na proizvode, z uporabo ne prenehajte, temveč nadaljujte tako, kot smo vam svetovali (lahko nas tudi pokličite za dodatni nasvet).

Če veste ali pa niste povsem prepričani, da ste na neko eterično olje alergični, pred uporabo kremo testirajte. Nanesite jo na spodnjo stran podlahti. Po 2–5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža na kremo dobro reagira ali se odzove z alergijo. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče, pomeni, da krema vsebuje eterično olje, na katerega ste alergični.

V tem primeru poiščite drugo ustrezno naravno kremo, ki ne vsebuje tega eteričnega olja. Lahko nas pokličete za nasvet in z veseljem vam bomo svetovali.

Kadar uporabljate za obraz kreme Cosmerba/Venobis je smiselno, da razmislite tudi o tem, kakšne vrste druge kozmetike uporabljate. Je vaš puder naraven? Sta odstranjevalca ličil in tonik tudi iz linije naravne kozmetike? Ste kot večina moških po britju uporabili alkoholni balzam?

V kolikor boste zvečer, ko boste odstranili ličila iz obraza, najprej uporabili čistilno mleko z parafinskimi polnili, boste zagotovo zaprli pore in s tem kremi Cosmerba/Venobis preprečili globinsko nego.

“Bioenergijska” nega telesa

Za dobro počutje in dober videz!

Dober izgled in zdravje imata dandanes pomembno vlogo. Na eni strani se je bistveno zvišala kakovost življenja in podaljšala povprečna življenjska doba, na drugi strani pa na življenje vplivajo stres, onesnaževanje okolja in drugi negativni vplivi. Težnja po učinkovitih izdelkih za osebno nego na naravni osnovi je zato prisotna kot še nikoli prej. Lepa koža navadno odraža pravi odnos do zdravega življenja!

Kreme so tudi energijsko prevodne po meridianih.

V človekovem telesu so akupunkturni kanali, po katerih se pretaka življenjska energija. Imenujemo jih meridiani. V akupunkturnih točkah se meridiani približajo površini telesa in preko teh točk lahko vplivamo na energijski pretok. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije. Delujejo rehabilitacijsko.

Energijski princip izvira iz kitajske medicine, ki je že pred več kot tisoč leti spoznala, da zastoji na meridianih povzročajo tudi organske motnje. Pri poškodbi ali obolenju je pretok energije po meridianih moten, zato ga je potrebno ponovno uravnavati. Proizvodi zmanjšujejo oz. odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije, ki so nastali zaradi poškodbe ali obolenja. Prizadeti del zato hitreje okreva.

V takem primeru namažemo problematični del in njegovo širšo okolico s kremo in tako ponovno vzpostavimo energijski pretok po meridianu – premostimo energijski zastoj in omogočimo hitrejše okrevanje.

Energijski izdelki za nego telesa so se v teku desetletij odlično obnesli v praksi.

Slika meridianov

Na tržišču je veliko krem, vendar velja poudariti, da večina od njih ni naravnih, čeprav se tako oglašujejo. Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1 sam odstotek, ostalih 99 odstotkov pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine: parafini, parabeni, glicerin, silikoni, silikati, živalske maščobe, olja, vosek, naftni derivati, skratka stvari, ki odbijajo vodo.

Takšne kreme se ne vpijajo dobro. V prvem trenutku res naredijo kožo voljno. Ustvarijo »film«, ki pore zapre in s tem onemogoča »dihanje« kože. V resnici gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj dneh oz. mesecih preide v še bolj suho kožo. Tudi gubice so z leti zaradi tega bolj izrazite. Razmislite o tem!

Sestavine proizvodov

Kaj vsebujejo kreme in olja?

Deklaracija kozmetičnih sestavin mora biti usklajena z zakonskimi določili in navedena s t.i. naziv INCI po mednarodnem imenoslovju kozmetičnih sestavin. Imenoslovje je osnovalo Ameriško združenje Cosmetics, Toiletry and Fragrance Association (CTFA), ki je v zgodnjih osemdesetih letih pričelo oblikovati pravila za enotno označevanje kozmetičnih sestavin.

S tem je bila izpolnjena dolgoletna zahteva združenj potrošnikov in strokovnih krogov (tudi zdravnikov in farmacevtov) po večji preglednosti kozmetičnih izdelkov. Pri alergičnih odzivih na določene kozmetične sestavine krem ti podatki predstavljajo pomembne informacije.

Opis sestavin INCI v kremah Cosmerba

Propanediol; kakovosten bio-produkt – pridobljen s fermentacijo koruznega sladkorja. Učinkovit nadomestek glikolom in glicerinom na osnovi nafte.
Cetearil alkohol; zmes višje nasičenih maščobnih alkoholov, glej info pod Cetilni alkohol
Cetilni alkohol; maščobni alkohol, pridobljen iz ustreznih rastlinskih maščob in iz njih pridobljenih ustreznih maščobnih kislin.
Gliceril stearat citrat pridobivajo iz naravnih olj in maščob.

POGLEJTE VSO NARAVNO KOZMETIKO >