Facebook pixel

Klamatske alge

… če biti uskoro prevedeno …

Blagovna znamka KlamathRW®max  nudi certificirane proizvode iz klamatske alge kot popolno živilo in hkrati zaklad zdravja za človeka.

 • V NARAVI ‘DIVJE’ RASTOČE MIKROALGE
 • EKOLOŠKA KAKOVOST – Ekološki certifikat za skrbno pridelavo in predelavo
 • NAJVIŠJI STANDARDI KAKOVOSTI
 • HOLISTIČNO DELOVANJE – sinergija med hranili
 • MOČAN ENERGIJSKI IN VIBRACIJSKI POTENCIAL
 • ZNANSTVENO PODPRT Z MNOGIMI ŠTUDIJAMI
 • BREZ ŽIVALSKIH SESTAVIN – ZA VEGETERIJANCE IN VEGANE

Klamatska alga KlamathRW®

 • BREZ GSO (gensko spremenjeni organizmi)
 • BREZ dodanih arom, ojačevalcev okusa, barvil
 • BREZ nanodelcev
 • BREZ hormonov
 • BREZ obsevanja surovin
 • BREZ težkih kovin in toksinov
 • BREZ pesticidov

Alge obstajajo že tisoče let. Nekateri narodi so jih in jih še danes s pridom uporabljajo v prehrani, saj vsebujejo veliko koristnih snovi.

Klamatske alge so predniki rastlin in živali, ker pripadajo tako imenovanemu rodu cianobakterij. Zaradi samega izvora vsebujejo snovi, ki jih praviloma najdemo samo pri živalih (Vitamin B12, nekatere maščobne kisline in podobno). Rastejo le divje v jezeru Upper Klamath (v ameriški zvezni državi Oregon). Hladna jezerska voda, oplemenitena z rudninami iz vulkanskih gora in iz Kraterskega jezera, ki leži na 2400 m nadmorske višine ter geotermalnimi izviri in hudourniki, kopiči bogate rudnine. Mikroalge se zelo hitro razmnožujejo.  Področje ima veliko sončnih dni.

RAZLIČNA POIMENOVANJA ZA KLAMATSKO ALGO

Aphanizomenon flos-aquae (latinsko ime)
AFA (skrajšano ime)
Klamath Lake Algae – Klamatska alga (izvirno ime)
Modro – zelena alga (poljudno ime)

Vemo, da se je klamatska alga v evoluciji Zemlje tisočletja dolgo prilagajala spremembam okolja. Preživetje alge je bilo odvisno od njene prilagoditvene sposobnosti. Zato je tudi razvila tolikšno odpornost proti zunanjim dejavnikom (sevanje, virusi, bakterije…) in v sebi zgradila toliko učinkovin – informacij. Te alge ni mogoče gojiti niti z njimi genetsko manipulirati.

Uporablja se jih lahko za vsakodnevno prehrano ali pa kot prehranski dodatek.

Pri prehranskih dopolnilih, ki so sintetična in/ali vsebujejo samo izvleček določenega vitamina oz. minerala, je njihova absorpcija minimalna. Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa informacija rastline (npr. kamilice, da blaži, pomirja) bistvenega pomena, da te snovi in njihove informacije, telo kot celoto pravilno uporabi. Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala smo »izgubili« celotno informacijo, slednja pa v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote!

Zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni.

Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Tako se poveča njihova učinkovitost in delovanje.
Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih, vsebuje namreč preko 100 hranil (60 mineralov, 14 vitaminov, 20 aminokislin, antioksidanti (betakaroten), maščobne kisline omega 3 in 6 v optimalnem razmerju, visoke količine feniletilamina – »molekula ljubezni«, kar 3 molekule – izvorne zaščitne snovi: AFA-fikocianine, AFA-fitokrom in mikrospore).

S klamatsko algo KlamathRW®max poleg vseh potrebnih hranil, ki jih rabimo vsak dan, sprejme telo tudi njene vibracije (informacije) oz. učinkovine, ki jih je zgradila tekom tisočletij. Klamatska alga KlamathRW®max nam daje prav takšno informacijo, kakršno nam podarja narava. Organizem jo prepozna in v celoti uporabi za podporo telesa.

Vsebujejo več kot 100 nujno potrebnih življenjskih hranil, ki so pomembne pri delovanju živčnega sistema in so potrebne za dobro vsakodnevno delovanje organizma na primer:

vitamin A, ki ima vlogo pri presnovi železa, ohranja zdrave sluznice in kožo, ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju imunskega sistema
vitamin B1, ki prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju srca
vitamin B3, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,  k delovanju živčnega sistema, k ohranjanju zdravih sluznic ter zdrave kože
vitamin B5, ki prispeva k umskim zmogljivostim, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
vitamin B6, ki v telesu sodeluje v več reakcijah in ima osrednjo funkcijo pri metabolizmu aminokislin, uravnavanju hormonov in mnogih drugih
vitamin B9 ali folna kislina, ki prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, prispeva k sintezi aminokislin, k nastajanju krvi
vitamin B12, ki ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
vitamin K, ki prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti
fluoridom, ki prispeva k ohranjanju mineralizacije zob
železom, ki ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
jodom, ki prispeva k delovanju živčnega sistema, k ohranjanju zdrave kože, ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice

Klamatske alge KlamathRW®max nabirajo skrajno skrbno. Na več stopnjah preverjajo njihovo kakovost in jo predelajo po hladnem refrakcijskem postopku (Refractance Window® ali RW®) – na zelo nizki temperaturi, pod – 30°C. Tako alge obdržijo največjo hranilno in energijsko vrednost. Helatne vezave tako ostanejo nepoškodovane.

Izdelki iz klamatske alge KlamathRW®max imajo CERTIFIKATE, ki zagotavljajo kakovost in čistost, ekološko neoporečno pridelavo in predelavo. Primerni so za doječe mamice, otroke, nosečnice in starostnike itd.
USDA organic – ameriški nacionalni program (NOP) za certificiranje ekološke pridelave in predelave prehrane in kozmetike Ministrstva za kmetijstvo (USDA). V okviru programa ministrstvo akreditira zasebna podjetja, organizacije ter državne agencije za izdajanje certifikatov proizvajalcem in predelovalcem ekoloških izdelkov.

OTCO (Oregon Tilth Certified Organic) – mednarodno priznan simbol ekološke neoporečnosti. OTCO zagotavlja sistem, ki združuje stroge standarde proizvodnje, pregledov na kraju samem in pravno zavezujoče pogodbe za zaščito proizvajalcev in kupcev ekoloških izdelkov.

ODLIKE KLAMATSKE ALGE KLAMATHRW®MAX

Vsebujejo biološko uporaben (analogna oblika), biološko aktiven, naraven vitamin B12 rastlinskega izvora, ki se dokazano absorbira in ga človeški organizem skorajda v celoti izkoristi.
Vitamin B12 je vitamin mnogih učinkov.

 • prispeva k sproščanju energije pri presnovi
 • prispeva k delovanju živčnega sistema
 • prispeva k presnovi homocisteina
 • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
 • ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
 • ima vlogo pri delitvi celic

Vitamin B12 vsebuje predvsem hrana živalskega izvora in redke rastline. Največ Vitamina B12 in to rastlinskega izvora, pa ga vsebujejo klamatske alge. V klamatskih algah KlamathRW®max je sedemkrat več vitamina B12 kot v svežih jetrih. Naraven vitamin B12 je na primer zelo pomemben tudi za dobro resorpcijo ostalih hranil v telesu, kot sta železo in folna kislina. Je močan antioksidant.

Ali so tudi pri drugih algah dokazali resorpcijo vitamina B12?

Ali mislite, da lahko samo z »izvlečkom« dvignemo nivo vitamina B12 v organizmu? Dobi organizem z »izvlečkom« enako informacijo, kot bi jo dobil z rastlino, ki ima sinergijo vseh hranil? Ali so to izvlečki rastlinskega ali živalskega izvora?

 • Klamatska alga KlamathRW®max ima prebavljivo celično steno, zato jo telo lahko izkoristi kar 98%. Hranilne snovi se tako, na enostaven in hiter način absorbirajo v organizem človeka, ne da bi preobremenile prebavni sistem.  Hranljive snovi klamatskih alg so zaradi tega dostopne tudi otrokom, nosečnicam, bolnikom in starejšim ljudem.
 • Klamatske alge KlamathRW®max niso gojene. Rastejo v sladkovodnem jezeru vulkanskega izvora.
 • Vsebujejo 60% – 70% lahko prebavljivih beljakovin in se zato uvrščajo med visoko kakovostno hrano (beljakovin je 2x več kot v enaki količini soje,  3x več kot v enaki količini govejega mesa, rib in jajc). Zelo dobra podpora za otroke in športnike.
 • Vsebujejo vseh 20 esencialnih aminokislin. In kar je še pomembnejše, razmerje esencialnih aminokislin v beljakovinah klamatske alge KlamathRW®max je domala enako razmerju, ki velja za najbolj optimalno za človeški organizem. In zato beljakovine, ki jih vsebujejo klamatske alge telo tudi v celoti izkoristi.
 • So bogat vir antioksidantov – samo 2 grama klamatskih alg KlamathRW®max vsebujeta skoraj 50 odstotkov priporočene dnevne količine beta karotena, poleg pa še nekaj drugih karotenoidov, vključno s karotenoma alfa in gama, zeaksantinom, astaksantinom, luteinom in likopenom.
 • Klamatska alga KlamathRW®max zaradi svoje sestave deluje blagodejno na živčni sistem, možgane in psihično počutje. Ljudje, ki uživajo klamatsko algo, poročajo o povečani psihični zbranosti, o izboljšanju kratkoročnega in dolgoročnega spomina, lažjem reševanju težav ter pozitivnih spremembah razpoloženja in povečanju telesne energije. Pravijo tudi, da je klamatska alga »eliksir« za možgane.
 • Klamatske alge vsebujejo beljakovine in ogljikove hidrate v obliki, ki jih lahko telo z lahkoto predela in izkoristi. Zaradi tega imajo velik učinek na telo.
 • Klamatska alga KlamathRW®max spada med sladkovodne alge, ki se razlikujejo od morskih po majhni koncentraciji organsko vezanega joda in natrija, zato ni nevarnosti za motenje delovanja žleze ščitnice.
  Klamatska alga KlamathRW®max deluje alkalno in pomembno pripomore k uravnavanju pH v telesu.
 • Po biološki vrednosti klamatska alga KlamathRW®max presega vse druge alge, saj vsebuje veliko število biološko aktivnih snovi (AFA-fikocianin, feniletilamin, imunon, aminokisline podobne mikrosporinu (MAAs), AFA- fitokrom, …), ki imajo pozitiven učinek na človeški organizem.
 • Do sedaj so klamatske alge KlamathRW®max edina znana hrana, ki vsebujejo največje količine feniletilamina (PEA). Klamin®  pa je patentiran izvleček iz klamatske alge, ki vsebuje koncentrat feniletilamina. Feniletilamin (PEA) je sicer endogena molekula, ki jo proizvajajo naši možgani in jo znanstveniki imenujejo “molekula ljubezni”, saj nastaja v velikih količinah, kadar smo zaljubljeni in/ali srečni.
 • Fikocianini, edinstveni v klamatskih algah, lahko uspešno pomagajo pri različnih zdravstvenih težavah.
 • V klamatskih algah KlamathRW®max je pomembna vsebnost velike količine klorofila. Klorofil ugodno deluje na prebavni trakt in obnavlja telo. V kri prinaša kisik. Odstranjuje odpadne snovi iz telesa. Klorofil je, v sinergiji z drugimi hranili, dobra podpora organizmu predvsem v zimskem času – kot preventiva in kot kurativa.

ŠTEVILNE ZNANSTVENE RAZISKAVE SO POTRDILE UGODEN VPLIV KLAMATSKE ALGE KLAMATH RW®MAX NA ČLOVEŠKI ORGANIZEM

 • Znanstveni odbor s petimi neodvisnimi zdravniki je preučil na tisoče primerov bolnikov, ki so trpeli zaradi različnih bolezni in motenj in so ob uživanju klamatskih alg ugotovili izredno koristne rezultate. Raziskava navaja področja, na katerih so klamatske alge dosegle dobrodejne rezultate (več informacij na voljo v VI-DA Studiu)
 • Klamatske alge bolj uravnavajo kot spodbujajo naravno odpornost organizma.
 • Klamatske alge so odličen vir fikocianinov, tipičnih zelenomodrih spojin, katerih delovanje je dobro poznano. So zelo učinkovite, naravne in brez neželenih učinkov.
 • Klamatske alge KlamathRW®max pomagajo pri presnovi maščob in sladkorjev v telesu in dokazano je, da ob rednem jemanju dajejo zelo dobre, pozitivne rezultate
 • Vsebujejo velik odstotek rastlinskih, hitro prebavljivih beljakovin.
 • Dokazano je, da klamatske alge, še posebej izdelka  NutriMax® in KlamaUp® vsebujejo največje količine feniletilamina (“molekula ljubezni”), ki je bistven za živce in možgane.
 • IZVORNE CELICE: Pri sesalcih sta prisotni dve glavni skupini matičnih celic: embrijske matične celice in matične celice pri odraslih, ki se nahajajo v raznih tkivih. Pri odraslih imajo matične celice vlogo obnavljanja tkiv. Nedavno so dokazali, da klamatska alga KlamathRW®max znatno spodbuja proizvodnjo izvornih celic v kostnem mozgu odraslih in pospešuje selitve teh celic v tiste organe, ki zahtevajo podporo.

SLIKANJE BIOPOLJA KLAMATSKE ALGE S KIRLIANOVO KAMERO

Vsako živo bitje ima svoje energijsko polje, to je zaščitni bioenergijski plašč okrog telesa – biopolje.

Človeško energijsko polje (aura) slikano s kirlianovo kamero. Slika prikazuje različna stanja energijskega polja glede na zdravstveno stanje človeka.

Slika 2: Na sliki v zgornji vrstici vidimo primerjavo energijskega polja dveh različnih pomaranč. Pomaranča na levi je bio – eko pomaranča, pomaranča na desni je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi). V spodnji vrstici pa je na levi strani slika naravnega vitamina C, na desni strani pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.

 

Prvi dve sliki zgoraj prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg, zadnja pa je slika energijskega polja klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge

ODLIKE PATENTIRANEGA IZVLEČKA IZ KLAMATSKE ALGE IMENOVANEGA KLAMIN® NA ČLOVEŠKI ORGANIZEM:

Klamin® je patentiran izvleček iz klamatske alge, ki nam pomaga dvigniti razpoloženje
Klamatske alge KlamathRW®max vsebujejo več kot 100 hranil. V pripravku Klamin® je ohranjenih veliko od teh hranil: vitamini B, zlasti B1, B3, B9 = folna kislina in B12, ki so vsi bistvenega pomena za pravilno delovanje živčnega sistema in podpora našemu razpoloženju. Klamin ® vsebuje tudi širok spekter karotenov (15), oba vitamina A (retinol, ki je nevroprotektant) in ksantofile, na primer kantaksantin, lutein, zeaksantin, likopen in astaksantin, ki imajo svoje lastne protioksidacijske in nevrozaščitne lastnosti. Poleg tega vsebuje tudi veliko količino klorofila, ki je močan antioksidant, podpira živčni sistem; veliko mineralov, na primer vanadij ter železo, ki je mineral energije in življenjske moči.

Klamin® vsebuje tudi največji odstotek FENILETILAMINA (PEA).

PEA je endogena molekula, ki jo proizvajajo naši možgani iz fenilalaninske aminokisline. Znanstveniki jo imenujejo “molekula ljubezni”, saj jo proizvajamo v velikih količinah, kadar smo zaljubljeni in/ali srečni; je molekula empatije, poveča sposobnosti socializacije in sočutja in je povezana s čustvi simpatije.

V našem organizmu feniletilamin (PEA) po naravni poti modulira delovanje dopamina, serotonina in drugih pomembnih nevrotransmiterjev,  spodbuja komunikacijo med živčnimi celicami (prenos živčnih impulzov), izboljša intelektualno dejavnost (boljša koncentracija, pomoč pri učenju), čustveno odzivnost  in spomin.  Zaradi močnega delovanja dopamina ima PEA velik vpliv na razpoloženje.

Pomembno je, da feniletilamin (PEA) iz izvlečka Klamin® izboljšuje razpoloženje enako hitro kot amfetamini, ampak ne ustvarja odvisnosti.

PEA je dejansko prisotna tudi v redkih živilih (v rdečem vinu, v nekaterih stročnicah, v nekaterih zrelih sirih). Nekaj malega PEA najdemo tudi v čokoladi, zaradi katerih je čokolada “vir sreče«! Absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina (PEA) pa predstavlja klamatska alga  – patentiran izvleček Klamin®.

Izdelek,  ki vsebuje formulo Klamin® koncentriran izvleček iz klamatske alge: feniletilamin + druge fiziološke molekule:

 • KlamaUp
 • NutriMax
 • Klamin
 • KlaMax
 • AlgOmega3

Feniletilamin (PEA) je tudi naravni regulator apetita, zato je dobrodošla podpora pri oblikovanju postave v kombinaciji z različnimi dietami in posti oz. nepravim načinom prehranjevanja.
Njegovo delovanje se med drugim kaže tudi na izboljšanju spolnih funkcij, saj predstavlja skupaj z dopaminom biokemično podlago za nastanek libida.

NABIRANJE IN PREDELAVA KLAMATSKE ALGE KLAMATHRW®MAX NA JEZERU KLAMATH

Jezero Klamath leži v narodnem parku Cascade Mountains v Oregonu, na pretežno nedotaknjenem, višinskem območju, z veliko sončne svetlobe. To je idealno okolje za razcvet modrozelena alge. Bogastvo naravnih mineralov in hranilnih snovi v jezeruUpper Klamath so pogoji za edinstveno bogato rast teh izrednih mikroalg.

Študije so pokazale, da v rastni sezoni v jezeru Upper Klamath vzcveti 14 milijonov alg. Za pridobivanje modrozelene alge KlamathRW®max so razvili  najsodobnejšo tehnologijo in  metode s katerimi ne prizadenejo občutljivega ekosistema jezera. Da bi zagotovili kakovost in varnost, opravljajo pobiranje alge v skladu s strogimi programi za nadzor kakovosti.

Na trgu se nahajajo pripravki različnih ponudnikov klamatskih alg. Kljub temu, da vse klamatske alge prihajajo z enake lokacije, njihova pridelava in predelava ni enaka. Trenutno koncesijo za pobiranje alg na jezeru Klamath imajo trije obrati. Njihova oprema za pobiranje in tehnologija predelave se zelo razlikujeta. Klamatska alga KlamathRW®max je EDINA, ki je predelana po hladnem refrakcijeskem postopku.

Nabiranje in predelava klamatske alge KlamathRW®max

Klamatsko algo KlamathRW®max nabirajo nadvse skrbno, na več stopnjah preverjajo njeno kakovost. Vsak dan pred žetvijo so vzorci klamatske alge zbrani in analizirani na plavajočem laboratoriju za preverjanje čistosti in ustreznosti alge.

Ko se ugotovi, da je cvetenje alg ustrezno, se žetev začne. Barka za žetev je opremljena tako,da pobira novo vzcvetele alge, ki se zbirajo v debele, velike zaplate na gladini jezera

Transportni trakovi nežno dvignejo alge s površine vode in hkrati odstranjujejo vodo.


Pridobljene alge takoj shranijo v hladilnih bazenih, katere prepeljejo v izoliranih paletah do inovativne tovarne za predelavo, ki se nahaja na jezeru, v neposredni bližini pridobivanja alg.

To veliko vodno plovilo oz. plavajoča tovarna, ki je dodatno opremljena z ustrezno opremo za predelavo alg,  je EDINA takšne vrste na jezeru Klamath.


Na ploščadi za predelavo, se klamatske alge filtrira in loči od drugih vrst alg in nečistoč. Alge se nato počasi črpa skozi trojni cevni izmenjevalec (hladilni sistem), ki material hitro ohladi na manj kot 38ºC.
S tem se do nadaljnje predelave ohrani naravna hranilna vrednost alge.

Prečiščene in ohlajene alge se v najkrajšem možnem času prepelje od plavajoče tovarne za predelavo do lokalne družbe v Oregonu.

Klamatska alga KlamathRW®max je EDINA, ki jo predelujejo po hladnem refrakcijskem postopku  (Refractance Window – RW®) – pri zelo nizki temperaturi. Tehnologija “Refractance Window® je inovativna tehnologija sušenja, ki uporablja tehnologijo prenosa toplote in specifičnih lastnosti vode, ki nežno odstrani vlago iz alg, hkrati pa ohrani alga obdrži najvišjo možno hranilno vrednost oz. učinkovine ter informacije o njih.
Proces Refractance Window, ki zagotavlja vrhunsko kakovost izdelkov, je bil v primerjavi z drugimi metodami za sušenje, uveden na podlagi znanstvenih študij, opravljenih na Washington State University.

Pobiranje in metode predelave se izvajajo v skladu z dobrimi praksami proizvodnje (GMP), določene z National Nutritional Foods Association (NNFA). Proizvajalec se drži strogega nadzora kakovosti, s katerim zagotovi pobiranje alge le pod optimalnimi pogoji, da se ohrani neoporečnost in kakovost alg. Tako so izpolnjena posebna merila, ki zagotavljajo optimalno varnost in kakovost končnega izdelka  – alge v prahu, ter izpolnjuje vse kriterije za optimalno kakovost kot živila.

POGLEJTE VSE IZDELKE S KLAMATSKO ALGO >