Facebook pixel

Kako se Cosmerba kreme razlikujejo od običajnih krem?

Cosmerbini izdelki vsebujejo samo naravne sestavine iz skrbno pripravljenih rastlin, iz katerih v posebnem postopku skupaj z dragocenimi olji izlužijo ekstrakt.  Vsebujejo čista eterična olja, dobljena z destilacijo listov, cvetov, korenin in semen rastlin. V njih je kot osnova uporabljeno ekološko pridelano očiščeno (rafinirano) arašidovo olje, ki se pridobi se s hladnim in toplim stiskanjem in/ali z ekstrakcijo s topili (heksan). S temi postopki se odstranijo škodljive primesi in alergeni, zato je varno tudi za ljudi, ki so alergični na arašide.

Cosmerba izdelki ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, sintetičnih barvil in dišav ter sestavin petrokemičnega izvora.

Zato so kreme primerne za vso družino, tudi za nosečnice, dojenčke, otroke in starostnike.

Negovalni in terapevtski učinek

Cosmerbine kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože in imajo hkrati negovalni in terapevtski učinek. Med seboj se razlikujejo po sestavi eteričnih olj, zato lahko vsakdo izbere svojo glede na morebitne težave s kožo.

Primerne so tako za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože, kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži.

Če ste alergični na eterična olja, kremo pred uporabo testirajte tako, da jo nanesite na spodnjo stran podlahti. Po 2–5 minutah boste ugotovili ali vaša koža na kremo dobro reagira ali se odzove z alergijo. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče, pomeni, da krema vsebuje eterično olje, na katerega ste alergični. Povprašajte nas za kremo, ki bo vsebovala druga eterična olja.

Dobra energijska prevodnost

Vse Cosmerba kreme se odlikujejo po visoki energijski   prevodnosti, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke. Tako dobro prevodna krema omogoča, da aktivne zeliščne sestavine prodrejo v globlje plasti kože in delujejo tam, kjer je najbolj zaželeno in tako pomagajo  ponovno vzpostavi  pravo delovanje kože.

Ali ste vedeli?

Zaradi nizkega tveganja preobčutljivosti ali alergijskih reakcij se za nego kože tudi ljudem alergičnim na arašide priporočajo izdelki Cosmerba. Prav zaradi teh postopkov predelave, kjer se odstranijo alergeni, proizvajalec ne more dobiti certifikata za EKO kozmetiko. EKO certifikat bi proizvajalec lahko dobil le, če bi uporabljal nerafinirano olje (in s tem tvegal alergijske reakcije).

Alergije se najpogosteje pojavljajo pri izdelkih, ki so kemično obdelani z raznimi kemičnimi (nenaravnimi) dodatki in katerim se dodaja parafinska polnila. Kozmetika Cosmerba je prejela za vse kreme znak kakovosti (very good): vsebuje preizkušene sestavine, zelo dobro ocenjene.

Pri uporabi Cosmerbinih krem lahko v začetku nastopi proces čiščenja kože, ki se kaže v obliki reakcij  kot so srbenje kože, lise na povrhnjici, rdeče pikice …. Uporabe ni potrebno prekiniti, razen če je reakcija moteča. Sicer pa je to prehodno stanje, ki je posledica prej uporabljenih izdelkov s parafinskimi, mineralnimi polnili, kortikosteroidi in drugimi dodatki.