Facebook pixel

Kako preprečiti nosečniške strije?

Koža, ki se mora z raztezanjem prilagajati spremembam oblike telesa, lahko hitro izgubi svojo čvrstost. Če vlakna kolagena in elastina, ki skrbita za elastičnost kože, popustijo ali počijo, nastanejo tako imenovane strije.

Najpogosteje se pojavljajo ob hitrih spremembah telesne teže, ki jim koža težko sledi, ko se telo naglo razvija, v nosečnosti kot posledica naglega pridobivanja kilogramov in po hormonskih motnjah. Lahko se pojavijo vsakič, ko se koža raztegne, lahko se pojavijo tudi po zdravljenju z kortikosteroidi.

Masaža z ustrezno kremo je prvi preventivni ukrep proti strijam. Z redno uporabo kreme Cosmerba Zelena od začetka nosečnosti do konca, lahko preprečite nastanek strij. Kremo nanašajte na trebuh, stegna, zadnjico in dojke.

Krema spodbuja krvni obtok v povrhnjici kože in s tem obnavljanjem kolagena in elastina, ki skrbita za elastičnost kože in preprečuje, da bi vlakna kolagena in elastina pri strijah popustila ali počila zaradi naglega pridobivanja teže in/ali povečevanja obsega dela telesa.