Facebook pixel

Florabus humani probiotik s prebiotiki in encimi TRENUTNO NI NA ZALOGI

14,90 

Kot preventiva oz kurativa.
Lahko koristi med/po terapiji z antibiotiki za obnovitev črevesne mikrobiote,
kot podpora pri prehrani in prebavi,
podpira naravno obrambo telesa,
podpira absorpcijo hranil.

Izbrani sevi, najboljši za otroke, z okusom jagode.
Humani, klinično testirani sevi, z vsaj 8,7 milijard živih probiotičnih bakterij v dnevnem odmerku.
Dokazana učinkovitost z več kot 80 študijami in objavljenimi članki.
Za njim je več kot 40 let razvoja.
Vsebuje klinično testirane seve.
Lahko se ga poliže, zgrize, ali se zdrobi in vmeša v toplo hrano.

Ni na zalogi

Šifra: probiotik-prebiotik-encimi Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Če je (bo) prehranskemu dopolnilu potekel rok uporabe je ob pravilnem shranjevanju običajno uporaben še po tem, ko mu je potekel rok trajanja. V najslabšem primeru lahko aktivne sestavine v prehranskih dopolnilih sčasoma izgubljajo le svojo moč, zaradi česar se lahko nekoliko zmanjšuje učinkovitost. Takšno živilo je lahko po zakonodaji naprodaj tudi po datumu (»uporabno najmanj do«), z jasno, vidno in nedvoumno označbo, da je izdelku rok minimalne uporabnosti že potekel.

Florabus je prehransko dopolnilo z izbranimi sevi probiotičnih bakterij (L.Acidophilus DDS-1, L. Rhamnosus, B. Bifidum in B. Infantis). B. Infantis je eden prvih bakterijskih sevov, ki se iz materinega mleka naselijo v otrokovo črevesje. Poleg B. Bifidum je najpomembnejši probiotični bakterijski sev, ki skrbi za normalno delovanje prebavnega sistema.
Dodatek fermentiranih naravnih oligosaharidov (prebavnih encimov) pridobljenih iz rastlinskih sestavin (EnzyMax®) še bolj podpira delovanje probiotika.

Zdrava črevesna mikrobiota je naša prva obrambna linija pred različnimi virusi, bakterijami. Lactobacilus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje.

Florabus ima trojno delovanje, saj vsebuje tako prebiotike in probiotike kot tudi encime v eni sami žvečljivi tableti.

Najbolje se prilagodijo človeškemu prebavnemu traktu bakterije človeškega  oz. HUMANEGA izvora (njegovi avtohtoni sevi). Raziskave potrjujejo, da so tovrstni probiotiki učinkovitejši. Človeškemu črevesju moramo dodajati to, ker je njegovo. Poskrbeti moramo za vnos tistih sevov, ki koristijo nam in jih telo prepozna kot svoje.

Acidofilus DDS-1 je HUMANI sev oz. prvotni »prebivalec« človeškega črevesja, katerega telo prepozna kot svojega in mu omogoči naseljevanje v črevesju.

– Vsebuje klinično testirane seve, kar pomeni da je na izdelku celotna označba seva. Če je na prehranskem dopolnilu navedena samo vrsta seva Lactobacillus acidophilus, ne da bi bila poleg tudi označba seva, ki je sestavljena iz kombinacije črk in številk, to zagotovo ni sev, klinično testiran z dokazano učinkovitostjo.

Če dodajamo napačne seve bakterij (pridobljene, vzgojene drugih vrst,..) ne vemo kaj dejansko v telesu naredijo…

Uporaba

  • lahko koristi med/po terapiji z antibiotiki za obnovitev črevesne mikrobiote
  • na popotovanjih
  • kot podpora pri prehrani in prebavi
  • podpira naravno obrambo telesa
  • podpira absorpcijo hranil

Probiotiki so specifični živi mikroorganizmi, ki imajo v zadostni količini pozitiven učinek na zdravje. Pri tem jim pomagajo prebiotiki, ki pospešujejo rast, razmnoževanje in aktivnost teh koristnih mikroorganizmov v prebavilih. Encimi pri tem omogočajo prebavo prebiotikov in jih zato lahko porabijo kot hranila.

Kakovost

Prednosti izdelka:
– Trojna formula delovanja; prebiotiki, probiotiki in prebavni encimi
– Učinek probiotika odvisen od kvalitete seva, nato pa od števila probiotičnih bakterij.
– Izbor najučinkovitejših in najbolj kakovostnih sevov; Lactobacilus Acidophilus DDS-1 ter ostalih kultur, ki so med seboj podpirajo in dopolnjujejo.
– Sev L. Acidophilus DDS-1 je doslej najbolj raziskan sev  L. Acidophilus. Za njim je več kot 40 let razvoja. Dokazana učinkovitost z več kot 80 študijami in objavljenimi članki.
– Edini med testiranimi L. Acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika. Acidofilus DDS-1  dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da ga tudi povečana želodčna kislina ne uniči in prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in razmnožuje.
– Acidofilus DDS-1 je avtohton sev oz. prvotni »prebivalec« človeškega črevesja, katerega telo prepozna kot svojega in mu omogoči naseljevanje v črevesju. Če zaužijete neavtohtone seve,  se le ti v črevesju ne morejo namnožiti in ga kolonizirati.
– Optimalna temperatura razmnoževanja za seve DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C.
– Poseben stabilizator ohranja učinkovitost L. Acidophilusa DDS-1 ves čas rok uporabnosti
– Številčnost probiotikov dovolj velika (v milijardah celic – 109).

Brez glutena.

Več informacij

NAVODILA ZA UPORABO:
Priporočeni dnevni odmerek: 1-2 tableti dnevno pred obrokom.
Opozorilo: Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pri naravnih produktih so vsi podatki podvrženi običajnim nihanjem. Tablete so žvečilne, otrok jo lahko tudi poliže. Tableto lahko zdrobite v prah in zmešate z mlekom ali vodo (tekočina ne sme biti vroča). O tveganju oz nezaželenih učinkih se lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

NAVODILA ZA SHRANJEVANJE:
Priporočamo, da izdelek hranite v hladilniku!

Članki v povezavi z izdelkom

Merila za izbiro dobrega probiotika
Avtohtoni bakterijski sevi za vse težave
Prekomerna uporaba antibiotikov

Na podlagi uredbe v trenutno veljavni evropski zakonodaji je oglaševanje zdravilnih učinkov živil, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, zelo omejeno. Dodatne informacije o njihovem delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.