Facebook pixel

Zlom nosu, poškodba roke – pri športnikih

Ortoze ali opornice so pripomočki, ki se uporabljajo kot sestavni del rehabilitacije, lahko tudi pri športnikih. Izpostavili bi možnost uporabe opornic za športnike zato, ker lahko skrajšajo čas odsotnosti z igrišča. Izdelujemo ortoze – opornice, individualno po meri.

Zlom nosu pri športnikih – rokometaših, nogometaših … so kar pogosti. Takrat se postavi vprašanje, kako nadaljevati s treningom. Individualno po meri izdelamo zaščitno »masko«  za nos, ki jo lahko uporabljate na treningih in tudi na tekmovanjih.

Pri poškodbah, kot so na primer zvini, zlomi, poškodbe tetiv, živcev in podobno se tudi lahko izdela opornico za roko. Vprašanje je samo kdaj in za kakšen namen je potrebna. Na primer pri  zvinu ali poškodbi sklepa prsta z ‘lokalno’ opornico zavarujemo prst, izognemo se imobilizaciji preko dlani. Iz prakse vemo, da s tako opornico lahko športnik nadaljuje s treningi oz. tekmami.

Opornico lahko po dogovoru snamete, izvajate npr. masažo z ledom, masažo proti oteklinam, brazgotinam… Rehabilitacija bo tako krajša.

Za več informacij nas povprašajte po telefonu 01 256 74 74.