Facebook pixel

Sindrom karpalnega kanala – SCC

Če vam ponoči mrtvijo roke, čutite bolečin ali mravljinčenje prstov na roki imate po vsej verjetnosti tako imenovani sindrom karpalnega kanala.

Kako zmanjšati težave karpalnega kanala

Težave lahko zmanjšamo z nošenjem opornice izdelane po meri. Opornico izdelamo individualno po roki. Vsak ima drugačno roko – tudi leva in desna nista enaki. To pomeni da je opornica izdelana ‘unikatno’.

Nošnja opornice je še posebej priporočljiva ponoči, ker prepreči upogib v zapestju in s tem prepreči položaj, ki še poveča stisnjenje živca.

Vzroki karpalnega kanala

Pri mnogih, ki imajo omenjen sindrom, so težava tudi ‘zategnjene’ mišicah v ramenih, vratu in blokada pretokov po celi roki.

Te težave lahko odpravite s posebno terapevtsko masažo, ki jo izvajamo. Rezultati so zelo dobri.

Komentar stranke:

Z desno roko nisem mogla niti pisati, niti rezati s škarjami ali dvigniti ½ kg. Ker uradna medicina ni ugotovila nič drugega kot sum na karpalni kanal, (pri tem da še vedno čakam na en pregled), sem dobila delovni nalog za zapestno opornico, ki so mi jo naredili v  Vida studiu. Pri tem sem se oborožena z informacijami in po posvetu z njimi odločila za masaže. Na podlagi nošenja zapestne opornice in izvrstnih masaž se je moja roka toliko popravila, da lahko normalno operiram z njo.

Zahvaljujoč njihovi odlični maserki spet funkcioniram normalno. Odločila sem, da bom preventivno hodila na masažo vsaj 1x mesečno.

N.K. iz Ljubljane

Kako pomagajo prehranska dopolnila

Za odpravo kompresije živca – SCC, se priporoča tudi uživanje prehranskega dopolnila KlamaUp. Vsebuje celoten spekter vitaminov B, ki pripomorejo pri regeneraciji živčevja; ter Klamin® specifično molekulo iz klamatske alge za živčevje.

Za še hitrejše in učinkovitejše rezultate pa se KlamaUp lahko kombinira z izdelkom NutriFlor, ki izboljša absorpcijo hranil iz KlamaUp ter vitamine B kompleksa, B1, B2, B5, B6 in celo B12 ter folno kislino.