Med prazniki olajšajte delo svojim prebavilom

Bližajo se prazniki, ko se mize šibijo od pregrešnih dobrot. Olajšajte delo svojim prebavilom z naravnimi encimi! Ko preobremenite prebavila vam naravni encimi lahko v veliko pomoč.

Encimi za boljšo prebavo

Dodajanje encimov organizmu med hrano zagotavlja normalen proces prebavljanja in s tem razbremenitev želodca in slinavke. Kombinacija prebavnih encimov nam lahko pomaga ohranjati vsesplošno dobro počutje, hkrati pa nam olajša in uredi tudi samo prebavo hrane.

Encimi pomagajo hrano razgraditi tako, da naše celice lahko hranila iz hrane absorbirajo in uporabijo. Prebavni encimi pomagajo telesu razgrajevati maščobe, ogljikove hidrate, proteine, sladkor in vlaknine.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov.

Encimi so občutljive snovi, ki jih s pripravljanjem hrane (kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje) uničujemo. S tem, ko uživamo “mrtvo” hrano, imata želodec in slinavka toliko več dela, saj do njiju hrana prispe polovično razgrajena. To predstavlja velik stres za trebušno slinavko, ki mora biti zato toliko bolj aktivna. Zato je v današnjih časih skoraj nujno, da encime vnašamo tudi s prehranskimi dopolnili.

Kako vemo, da nam primanjkuje encimov?

Napihnjenost, vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzročajo. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust.
Pomanjkanje prebavnih encimov lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem. Levkociti v krvi so pomembni za dobro imunsko delovanje. Pri pomanjkanju encimov pa levkociti prenehajo opravljati funkcijo imunske obrambe in svoje encime prepustijo procesu prebave.

Kako vnesti v telo zadostno količino encimov?

Poleg dobro izbrane hrane, ki je vse težje dostopna, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov, kar lahko olajša prebavo hrane in s tem pomaga ohranjati dobro počutje. NutriZym vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze) in rastlinske izvlečke z alfa – galaktozidazo. Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata podpira delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.