Facebook pixel

Opornica za sindrom karpalnega kanala izdelana po meri

69,00 

Na voljo po naročilu

Opis

Sindrom karpalnega oziroma zapestnega kanala (SCC) prizadene zapestje in roko. Kadar se vnamejo tkiva in ostale strukture, ki potujejo skozi  karpalni kanal, lahko nastane kompresija oziroma stisnjenje živca. Posledice so mravljinčenje prstov in roke, občutek olesenelosti v roki in/ali bolečine, ki se lahko pojavljajo v celi roki. Običajno je več mravljincev in bolečin ponoči, pri nekaterih se mravljinčenje pojavlja tudi čez dan.  Bolečina je včasih tako huda, da bolnika prebudi. Če s prizadeto roko dela nepravilno oz. jo preobremenjuje, se težave še poslabšajo. Lahko pride do izgube moči v mišicah dlani, največkrat v mišicah palca, prijemanje predmetov postane vse bolj oteženo. Če je živec stisnjen dlje časa, lahko določena živčna vlakna odmrejo. Pri takšnih težavah je potreben kirurški poseg.

Konzervativna metoda s statično opornico, izdelana iz posebnega plastičnega materiala, vzdržuje zapestje v nevtralnem, razbremenjenem položaju.

V VI-DA Studiu izdelujemo takšne opornice po meri, individualno. Bolnik si opornico namešča predvsem ponoči, po potrebi pa tudi čez dan.

Na izdelavo opornice se je potrebno naročiti. Pokličite za termin 01 256 74 74

Opornica za sindrom karpalnega kanala izdelana po meri
69,00