Facebook pixel

Prirodna kozmetika

… če biti uskoro prevedeno …

KAKOVOST COSMERBA – ZA VSO DRUŽINO

Vsi Cosmerbini izdelki so izdelani na naravni osnovi in vsebujejo samo naravne sestavine.

Narejeni so iz skrbno pripravljenih rastlin, iz katerih v posebnem postopku skupaj z dragocenimi olji izlužijo ekstrakt. Izdelki vsebujejo čista eterična olja, dobljena z destilacijo listov, cvetov, korenin ali semen rastlin.

V Cosmerbinih energijsko prevodnih kremah se kot osnova uporablja ekološko pridelano  arašidovo olje (lat. Arachis Hypogaea Oil). Arašidovo olje, ki se uporablja v tej kozmetiki je očiščeno – rafinirano arašidovo olje. Pridobi se s hladnim in toplim stiskanjem in/ali z ekstrakcijo s topili (heksan). S temi postopki se odstranijo škodljive primesi kot na primer aflatoksini.

Surovi arašidi vsebujejo številne alergene beljakovine – proteine. Le-ti lahko sprožijo vrsto alergij, v rafiniranem olju so ti proteini znižani za faktor 100.

Študije in praktične izkušnje kažejo, da je rafinirano arašidovo olje varno tudi za ljudi, ki so alergični na arašide. Zaradi nizkega tveganja preobčutljivosti ali alergijskih reakcij se za nego kože tudi ljudem alergičnim na arašide priporočajo izdelki Cosmerba.

Prav zaradi teh postopkov predelave (rafiniranja), kjer se odstranijo alergeni, proizvajalec ne more dobiti certifikata za EKO kozmetiko. EKO certifikat bi proizvajalec lahko dobil le, če bi uporabljal nerafinirano olje in s tem tvegal alergijske reakcije.

Alergije se najpogosteje pojavljajo pri izdelkih, ki so kemično obdelani z raznimi kemičnimi (nenaravnimi) dodatki in katerim se dodaja parafinska polnila.

Cosmerba izdelki ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, sintetičnih barvil in dišav. Prav tako se pri naravni kozmetiki Cosmerbi dosledno izogibamo uporabi sestavin petrokemičnega izvora.

Primerni so tudi za nosečnice, dojenčke, otroke in starostnike.

SESTAVINE COSMERBINIH PROIZVODOV

Kaj vsebujejo kreme in olja Cosmerba?

Deklaracija kozmetičnih sestavin mora biti usklajena z zakonskimi določili in navedena s t.i. naziv INCI po mednarodnem imenoslovju kozmetičnih sestavin. Imenoslovje je osnovalo Ameriško združenje Cosmetics, Toiletry and Fragrance Association (CTFA), ki je v zgodnjih osemdesetih letih pričelo oblikovati pravila za enotno označevanje kozmetičnih sestavin.

S tem je bila izpolnjena dolgoletna zahteva združenj potrošnikov in strokovnih krogov (tudi zdravnikov in farmacevtov) po večji preglednosti kozmetičnih izdelkov. Pri alergičnih odzivih na določene kozmetične sestavine krem ti podatki predstavljajo pomembne informacije.

Koda INCI – Sestava

Propanediol
Ta kakovosten Bio-produkt se izdeluje iz derivata glikola, pridobljenega s fermentacijo koruznega sladkorja. Propanediol predstavlja v recepturah za nego obraza in telesa učinkovito alternativo glikolom in glicerinom na osnovi nafte, pri čemer je njegova prednost visoka stopnja čistosti produkta in lastnost zmanjševanja draženja. Nudi odlično rešitev za formule, ki sledijo trendu današnjega časa, kot je trajnost in naravnost, v smislu odgovorne in racionalne rabe naravnih virov.

Cetearyl Alkohol
Zmes višje nasičenih maščobnih alkoholov. Osnova za emulzije in kreme, ki jim omenjeni alkohol daje potrebno čvrstost. Mešanica cetilnega in stearilnega alkohola. Deluje kot emulgator, ohranja vlago, gladi, daje čvrstost.

Cethyl Alkohol
Maščobni alkohol, pridobljen z umiljenjem ustreznih rastlinskih maščob in iz njih pridobljenih ustreznih maščobnih kislin. Deluje kot stabilizator emulzije, regulator čvrstosti.

Glyceril Stearate Citrate (nadomešča cetet-6 in natrijev lavrilsulfat)
Mešani emulgator iz glicerina, zaostren z rastlinsko stearinsko in citronsko kislino. Gliceril stearate pridobivajo s transesterifikacijo naravnih olj in maščob z glicerinom. Glicerin je bistra tekočina sladkega okusa, ki spominja na sirup. Pridobivajo jo iz rastlinskih maščob, po strukturi spada k trivalentnim alkoholom. Snov je oljnata in jo lahko mešamo z vodo in alkoholom v poljubnem razmerju. Deluje kot soemulgator, pomožno razpršilno sredstvo ter regulator čvrstosti za emulzije olje-voda in voda-olje

COSMERBA KREME IN OLJA

Vse kreme so negovalne (za obraz in telo) in istočasno terapevtske.

Cosmerbine kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože. Izdelki se med seboj razlikujejo po sestavi eteričnih olj. Izdelek izberemo glede na tip kože in morebitne težave s kožo. Kreme spodbujajo popolno delovanje kože in kožo globinsko nahranijo.

Primerni so tako za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži.

Vse kreme se odlikujejo po visoki prevodnosti po meridianih, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke.

Tudi olja Cosmerba se uporabljajo tako za celovito nego telesa kot za namensko zaščito pred škodljivimi vplivi okolja, nenazadnje tudi za sprostitveno oz. terapevtsko masažo.

Pri uporabi Cosmerbinih krem lahko v začetku nastopi proces čiščenja, ki se kaže v obliki reakcij, kot so srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice…, vendar to niso kontraindikacije! Reakcije največkrat nastanejo kot posledica predhodne uporabe krem s parafinskimi – mineralnimi polnili, kortikosteroidi, ipd…. Razumeti morate, da se je vaša koža začela čistiti in da nečistoče odstranjuje skozi lastne pore s pomočjo blagodejnega delovanja Cosmerbinih proizvodov.

Če bi vaša koža »reagirala« na Cosmerbine proizvode, z uporabo ne prenehajte, temveč nadaljujte tako, kot smo vam svetovali (lahko nas tudi pokličite za dodatni nasvet).

Če veste ali pa niste povsem prepričani, da ste na neko eterično olje alergični, pred uporabo kremo testirajte. Nanesite jo na spodnjo stran podlahti. Po 2–5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža na kremo dobro reagira ali se odzove z alergijo. Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče, pomeni, da krema vsebuje eterično olje, na katerega ste alergični.

V tem primeru poiščite drugo ustrezno naravno Cosmerbino kremo, ki ne vsebuje tega eteričnega olja. Lahko nas pokličete za nasvet in z veseljem vam bomo svetovali.

Kadar uporabljate za obraz kreme Cosmerba je smiselno, da razmislite tudi o tem, kakšne vrste druge kozmetike uporabljate. Je vaš puder naraven? Sta odstranjevalca ličil in tonik tudi iz linije naravne kozmetike? Ste kot večina moških po britju uporabili alkoholni balzam?

V kolikor boste zvečer, ko boste odstranili ličila iz obraza, najprej uporabili čistilno mleko z parafinskimi polnili, boste zagotovo zaprli pore in s tem kremi Cosmerba preprečili globinsko nego. V paleti Cosmerbinih izdelkov sta na voljo 2 tonika in energijsko prevodno čistilno mleko.

Cosmerba je že vrsto let zanesljiv partner inštitutov, terapevtov, maserjev, zdravstvenih in kozmetičnih centrov.

“BIOENERGIJSKA” NEGA TELESA

Za dobro počutje in dober videz!

Dober izgled in zdravje imata dandanes pomembno vlogo. Na eni strani se je bistveno zvišala kakovost življenja in podaljšala povprečna življenjska doba, na drugi strani pa na življenje vplivajo stres, onesnaževanje okolja in drugi negativni vplivi. Težnja po učinkovitih izdelkih za osebno nego na naravni osnovi je zato prisotna kot še nikoli prej. Lepa koža navadno odraža pravi odnos do zdravega življenja!

Kreme so negovalne in terapevtske – energijsko prevodne po meridianih.

Bistvena za ocenjevanje kakovosti energijsko prevodnih krem je uporaba vseh naravnih sestavin. Koža energijsko prevodni kremi omogoča, da aktivne zeliščne sestavine prodrejo v globlje plasti kože in delujejo tam, kjer je najbolj zaželeno. Globinski učinek zagotavlja, da je koža v primeru »motenj« zmožna ponovno vzpostaviti svojo funkcijo.
V človekovem telesu so akupunkturni kanali, po katerih se pretaka življenjska energija. Imenujemo jih meridiani. V akupunkturnih točkah se meridiani približajo površini telesa in preko teh točk lahko vplivamo na energijski pretok. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije. Delujejo rehabilitacijsko.

Energijski princip izvira iz kitajske medicine, ki je že pred več kot tisoč leti spoznala, da zastoji na meridianih povzročajo tudi organske motnje. Pri poškodbi ali obolenju je pretok energije po meridianih moten, zato ga je potrebno ponovno uravnavati. Cosmerbini proizvodi zmanjšujejo oz. odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije, ki so nastali zaradi poškodbe ali obolenja. Prizadeti del zato počasneje okreva.

V takem primeru namažemo problematični del in njegovo širšo okolico s Cosmerbino kremo in tako ponovno vzpostavimo energijski pretok po meridianu – premostimo energijski zastoj in omogočimo hitrejše okrevanje.

Energijski Cosmerbini izdelki za nego telesa so se v teku desetletij odlično obnesli v praksi.

Na tržišču je veliko krem, vendar velja poudariti, da večina od njih ni naravnih, čeprav se tako oglašujejo. Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1 sam odstotek, ostalih 99 odstotkov pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine: parafini, parabeni, glicerin, silikoni, silikati, živalske maščobe, olja, vosek, naftni derivati, skratka stvari, ki odbijajo vodo.

Takšne kreme se ne vpijajo dobro. V prvem trenutku res naredijo kožo voljno. Ustvarijo »film«, ki pore zapre in s tem onemogoča »dihanje« kože. V resnici gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj dneh oz. mesecih preide v še bolj suho kožo. Tudi gubice so z leti zaradi tega bolj izrazite. Razmislite o tem!

Slika meridianov

POGLEJTE VSO NARAVNO KOZMETIKO >